Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izmerská říše je již po dlouhý čas na rozhraní dobra a zla. Vládnou zde mágové, elitní skupina kouzelníků, zatímco prostí lidé jsou bezmocní. Izmerská císařovna Savina (Thora Birch) chce rovnost a blahobyt pro všechny, proto má zlý mág Profion (Jeremy Irons) v plánu sesadit ji a nastolit vlastní vládu. Císařovna vlastní žezlo, které ovládá izmerské zlaté draky. Aby Profion mohl převzít vládu, musí nejprve toto žezlo získat a lstí přesvědit radu mágů o tom, že Savina je nezpůsobilá udržet moc. Císařovna ví, že Profion přinese Izmeru ničení a smrt. Musí proto najít legendární tzv. savrillský prut - mýtický prut, který má moc nad rudými draky, mnohem mocnějšími než jsou zlatí. Dva zloději, Ridley (Justin Whalin) a Snails (Marlon Wayans), se neúmyslně stanou nástroji při Savinině hledání. V doprovodu trpaslíka Elwooda (Lee Arenberg) a za pomoci císařovnina nejlepšího stopaře, skřítka Norda, se mladí hrdinové vydávají hledat prut ze Savrillu. Zatímco se v Izmeru Profion připravuje na bitvu s císařovnou, Ridley a jeho přátelé překonávají mnoho překážek - smrtící bludiště zlodějského bratrstva, tajné jeskyně, opuštěné hrady - na každém kroku musí přelstít Profionova hlavního přisluhovače Damodara (Bruce Payne). Vše závisí na toho, kdo prut získá jako první. Čas neúprosně běží, přežití visí na vlásku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

O mě je známo, že s chutí sleduji kdejaký hnůj, takže když jsem v programu zahlédl Dračí doupě, neodolal jsem. Čekal jsem málo, ale ani to málo jsem nedostal. Tenhle film je jedním slovem KATASTROFA. Totální výsměch a zneuctění fantasy žánru. Strašlivě debilní a předvídatelný příběh, neskutečně protivné postavy, které máte po pěti minutách chuť zastřelit. Nejsvětlejším momentem filmu je smrt toho černocha, který v žebříčku antipatií jasně vedl a ač je to ošklivé, tak jsem nad jeho skonem zaplesal. Triky jsou taktéž hrůza - na všem je na první pohled vidět že je to počítačové. Třeba finále nemá ani trochu té působivosti kterou by potřebovalo, a to hlavně díky oněm hrozným trikům. Atmosféra nula, napětí žádné. Scénka v bludišti měla v tomhle smyslu slušný potenciál, ale zůstal drasticky nevyužit. Skutečná rána ale přichází až na úplný závěr u hrobu toho černocha, takovou debilitu jsem ještě neviděl. /viděno v TV: 5% a odpad! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si jednohvězdičké ohodnocení zaslouží pouze v případě, že ho uvidíte v kině a v originále. Na videu u standartní verze a s dabingem lze totiž i odpustit hrozné triky, stoprocentně přehrávající herce i slaboduchý scénář... já to však viděl napřed v originále a tak na mém hodnocení nic nezmění ani slušný pocit z videa... ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film je neskutečná parodie na dobrodružné filmy v dnešní době to působí vtipně a strašně to zestárlo . Nejspíše to nemělo ani scénář jedna melodie se zde opakuje pořád dokola a všichni zde improvizovali několik postřehů  1) Na začátku chlápek oživí draka zvrtne se mu to tak ho zabije jeho krev je hořlavá vyteče do nějaké vody a ta voda začne hořet trikově to vypadá příšerně. Na konci se zabíjejí draci ve velkém , ale už tam nic nehoří. Jeho nohsled chodí jak kdyby ho před každou scénou někdo znásilňoval.  2) Císařovna je mix mezi císařovnou z nekonečného příběhu (chování a vzhled) a královnou  Amidalou z Star Wars Profion je zetková verze Palpatina dokonce je zde i scéna ze senátu co úplně kopíruje tu ze Star Wars 3) Wayans se zde absolutně nehodí on to nikdy nebyl a nebude dobrý herec , ale v komediích se to ztratí tady nemá jak, protože jsou všichni tak špatní.  4) Ten trpaslík je zde úplně k ničemu už to jak na něho narazí je blbost prostě někam spadnou a on tam spí chce někoho zabít a ten někdo zabije málem ho tak s nima jde. Pochybuji, že ten čaroděj by ho chtěl potom zabít i tak byl by mu ukradený tudíž nemá žádnou motivaci s nima jít. Za celý film předvede tak 2 boje většinu filmu je tam zbytečný.  5) Máme zde čarodějku co umí kouzlit přesto kouzla použije jen na začátku a na konci proč nekouzlila dříve nevíme 6) Máme zde černou elfku co je profistopařka má brnění s vystouplýma  prsama proč nevíme asi, aby režisér vysvětlil, že je žena 7) K získání toho žezla nic nepotřebujete prostě si tam dojdete  a seberete si to od kostry není tam žádné zabezpečení pasti nic proč je to tak těžké získat je mě záhadou  8) Ke konci se pohádá Ridley s tou čarodějkou on jí řekne , že starosti čarodějů jsou mu ukradené ona mu, že císařovna se stará i o ostatní tak se udobří tahle hádka nedává ani smysl nikdo se nedokáže udobřit ani ne za minutu  9) Konec je parodie sama o sobě císařovna řekne, že nechce válku tak neodevzdá žezlo a pošle draky na její odpůrce ačkoliv je zde naznačeno a celý film je o tom, že pouze Profion je zlý tak, že zabíjí i lidi co za nic nemůžou jen uvěřili Profionovým názorům navíc nechce válku a začne ji přitom jí stačilo jen zaútočit na Profiona pak z ničeho nic všechny tyhle postavy zmizí jak ti ostatní čarodějové tak vojsko  10) Jezdí na drakovi ačkoliv Profion jich dokáže ovládat na dálku tak nejspíše to samé by dokázala i ona z ničeho nic se tam dokáže teleportovat ta čarodějka , které to předtím nešlo a pak se objeví všichni dají boj s Profionem a ta císařovna ho nechá sežrat drakem. 11) Ten konec je jako co on se převtělil do toho kamene  oni se na to napojily a dostaly se za ním a pak asi zpátky nebo co to jako je?  40 procent ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V počítačových hrách platí, že čím déle se na hru čeká tím horší většinou bývá (vyjímky potvrzují pravidlo Diablo 2 rulez). Ve filmové branži čekání dlouhé několik let na film s tématem Dungeons and dragons se opravdu nevyplatilo. Naprostá slátanina, která si jednu * zaslouží snad jen tím, že se snažila o nemožné. Jeremy Irons je výborný herec, ale tento film si ho nezasloužil. Od začátku jde o běčkovou jízdu, která je natolik naivní, že by chtěla křičet a tvářit se jako letní megahit. Tím Dračí doupě nikdy nebylo a nikdy nebude. Doufám, že historie brzy pohltí tento omyl kinematografie a fantasy filmy dostanou lepšího a hrdého zástupce ve světové kinematografii. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Neni to vylozene snimek, u ktereho bych se kroutil nudou a rval si vlasy - zkouknout se da a misty to ma sve RPG kouzlo. Na Ironsove policce slavy D&D vystaveno ale urcite neni, i kdyz se snazil a dokonce ve "film o filmu" mluvi v duchu PR o "silnem scenari" :) Ne, to opravdu ne. Zapletka je v zakladu vpohode, to ano - magove versus plebejci a do toho kouzleni a draci, vpodstate takova retro verze Fantastickych zvirat :), ale je ubijena zbytecnymi vecmi, jako je spatne zvoleny typ humoru (velmi trapna postava ukecaneho zlodeje Snailse) a klisovite dialogy, kdy jsem ve dvou pripadech presne tipnul, co postava rekne a musel se tomu pak smat :) Take filmu nepomaha celkove zastarale "TV-like" zpracovani, ktere nejvice pripomina serialova becka 90. let, jako je Xena a Herkules, tedy mix studiovosti, neutralnich lacinych exterieru a priserne CGI, ktera do roku 2000 byla mnohdy bidne kvality a vyraznejsi improvement prinesl az prvni Harry Potter. V D&D je jeden opravdu cool zaber lesniho mesta elfu, ktery evokuje Jacksonova Pana prstenu, ale to je vse. Je to holt reziserova prvotina a ocividne ani prilis v teto branzi nepokracoval, protoze reziroval jen 3 filmy, zbytek produkoval. Horsi ale je, ze je ve filmu dost veci nevysvetlenych nebo vylozene divnych. Ja prisel s D&D francizou do styku jen videoherne, takze Beholdera poznam, ale treba proc do dungeonu (questu) smi jen hlavni protagonista, jsem nechapal. I ve videohrach totiz vsude "maka" druzina jako celek. Nebo v jedne scene odchazi parta z onoho elfiho mesta a od do te doby nevidenych postavicek dostava hlavni hrdina cool mec. Kdo mu to dal, jake ma mec schopnosti, to tam neni... Asi aby nemel jen dyku. Zaverecna scena pak pro me byla uz totalni mindfuck a nechapal jsem ji. Kdyz k tomu prictu trapne bojove sceny v cele s divne zahranym Damodarem (Profionuv hlavni drab), musim zustat s hodnocenim niz, nez jsem chtel, ackoliv dve hlavni zenske postavy - elfka (Kristen Wilson) a kouzelnice (Zoe McLellan) jsou obe kocky :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo převážně v Kutné Hoře a Praze. Natáčelo se i na hradě Rabí. (Terva)
  • Profionovo (Jeremy Irons) doupě je kutnohorská kostnice. Veškerá kosterní výzdoba včetně lustru nebo sloupů z lebek je pravá, pouze erb draka v pozadí se v kostnici nenachází. (LordB)
  • Jeremy Irons priznal, že rolu prijal len kvôli tomu, aby mal dosť financií na renováciu zámku, ktorý vtedy kúpil. (BUBO26)

Související novinky

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

15.12.2020

Herec Chris Pine (Král psanec, Wonder Woman) se čerstvě upsal chystané adaptaci slavné stolní RPG Dungeons and Dragons. Film vzniká kolaborací mezi studii Paramount, eOne a hračkářského konglomerátu… (více)

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama