Reklama

Reklama

Francouzova milenka

  • Velká Británie The French Lieutenant's Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Světoznámé, na pět Oscarů nominované drama českého rodáka Karla Reisze, bylo natočeno podle bestselleru Johna Fowlese s Meryl Streepovou a Jeremy Ironsem v hlavních rolích. Vypráví o nerovné lásce mezi váženým biologem, který při návštěvě své snoubenky potkává melancholickou a záhadnou Sarah. Jejich vzplanutí svět viktoriánské Anglie odmítá rozumět a oba milence postupně dovede až na pokraj zkázy… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

venison 

všechny recenze uživatele

Po stopách Meryl Streep aneb co mi z její tvorby uniklo.. Mám ráda dobové příběhy romantického žánru, takže jsem se také na tento velmi těšila.. Hned zpočátku mne film „Francouzova milenka“ zklamal rozdělením děje na ten romanticko-historický a na děj ze současnosti, i když jsou v podstatě obě dějové linie úzce propojeny.. Kdyby „moderní“ linii tvůrci vyškrtli, vůbec bych se nezlobila.. Druhý příběh o váženém přírodovědci, který nehledí na svou pověst a naprosto zahoří svými nemalými city do místní outsiderky a obětuje jí nejen svou pověst, ale také čest, mne vyloženě bavil.. Meryl Streep v roli mírně bláznivé ženy skvěle doplňovala skvěle sucharského Jeremyho Ironse.. Přiznám se, že pointu příběhu jsem nebyla schopna odhalit.. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustila pár dní po dočtení knihy. A kdybych ji nečetla, film bych pochopila úplně jinak, nebo nepochopila vůbec. Některé scény na mě tak působily dost groteskně nebo zkratkovitě. Tak 70% věcí se ztratilo. Dost mě taky štvala ta linka ze současnosti a závěr na loďce, jelikož nebyl ani jeden ze dvou, které kniha nabízí a film tak skončil jako sladká romance. Ale Meryl Streep mám ráda a když zapomenu, že se jedná o adaptaci knihy, tak za mě dobrý, ale víckrát to vidět nemusím. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pokus zkompilovat to nejzajímavější z Truffauta a Lelouche vyzněl jako Valeriánské kapky. Připouštím, že ze mě mluví předpojatost, neboť nedůvěřuji tomu, že by si jakákoliv vidoucí žena mohla o Ironse byť jen opřít nepotřebnou část zařizovacích předmětů domácnosti, nebyl-li by oděn do slušivé burky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád filmy z viktoriánskeho obdobia, ale tento mi teda nezapasoval. Nepáčilo sa mi to hneď z viacerých dôvodov. Predovšetkým vzhľadom na pointu mi použitie dvoch časových línií vo filme prišlo dosť nevyrovnané - tej súčasnej tam bolo omnoho menej ako tej historickej. Chápem, že autor chcel príbeh uzavrieť dvomi alternatívnymi koncami (jeden šťastný, druhý nešťastný), ale míňalo sa to účinkom a tento časový prepletenec pôsobil skôr rušivo. Čo sa týka samotnej dejovej linky, bolo to dobre napísané, len to spracovanie mi prišlo mdlé a nezáživné. Buď to chcelo rýchlejšie tempo, alebo bolo treba dramatickú hĺbku okolo hlavnej hrdinky ešte viac prehĺbiť. Jediné pozitíva vidím v peknej výprave, kostýmoch, miestami príjemne ponurej atmosfére a výbornom výkone Meryl Streep, ktorá film ako celok trochu potiahla. Slabší priemer. 55/100 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep a Jeremy Irons pod taktovkou českého rodáka Karla Reisze, co víc bych si mohla přát? Snad jen ještě vyšší hodnocení, pět hvězd zdá se mi málo. U mě absolutní spokojenost, oba milenecké příběhy jsou krásně napsané, výborně ztvárněné, k tomu nádherná hudba a rozdílné uzavření působí velmi dobře. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Meryl Streep měla každý den lekce s hlasovým trenérem, aby si osvojila správný anglický přízvuk. Zároveň dorazila do Anglie o tři měsíce dříve než zbytek natáčecího štábu. Zde se učila viktoriánský vokální trénink. (jezurka42)
  • Přestože jí role přinesla některé z nejlepších recenzí a několik ocenění, Meryl Streep považuje svůj výkon v tomto filmu za jeden ze svých nejslabších. (jezurka42)
  • Role Charlese Henryho Smithsona (Jeremy Irons) byla původně nabídnuta Jamesi Foxovi, který se po několika letech věnovaných činnosti v evangelickém hnutí vrátil k hraní. Fox však roli odmítl „z morálních důvodů“. (jezurka42)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Reklama

Reklama