Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Remake si jde částečně svojí cestou, což není na škodu, ale přesto se totálně vytratilo kouzlo starého Stroje času. Pasáže v 19. století v New Yorku (kam se děj z Londýna přesunul) se mi líbily, ale pak už to šlo hodně dolu. No a nejvíc utrpěla ta myšlenka, že lidstvo totálně zdegenerovalo a nikdo už nebyl schopnej jakýchkoliv citů, emocí nebo výkonů. To tady nehrozí, protože elojové si žijou jako průměrný křováci, co ale rozhodně mají k duševním troskám z původního filmu nebo knihy hodně daleko. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Scéna v parku mě hodně zasáhla. Když se nad tím člověk zamyslí, že si vyjde ven požádat svou přítelkyni o ruku a ona za chvíli zemře...a nejde to jinak... Celkem depresivně laděný film se silnými momenty: Rozstřílený měsíc, "Nápověda" v muzeu... Zpracování pěkné, ale film s tak ponurou atmosférou, že můžu dát jen 2 hvězdy. Btw. herecké obsazení taky nic moc a dialogy příšerné. O Morlocích radši ani nemluvě. Radost přinese jen perfektně zpracované cestování v čase... ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nikdy nečetl, takže nemohu hodnotit, jak se povedla adaptace. Pokud vezmu pouze film, musím říct, že první hodina byla docela zajímavá a zábavná, ale s nástupem těch nepovedených skřetů se film jaksi hroutí do nepovedené akční podívané, kde už se příliš neřeší, proč nejde změnit minulost, a místo toho se pomateně pobíhá a kope do obličejů kaskadérů s velice levnými maskami na obličejích. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z predpokladaného hollywoodskeho blockbusteru ostalo len trochu rozporuplné dielo. Problémy okolo vzniku filmu na tom majú veľký podiel. Je to však len otázkou chuti, ako film príjmete. Vizuál je vynikajúci, rovnako výprava a masky a ku tomu zatiaľ najlepšia hudba od Klausa Badelta ( áno, jeho PIRÁTI sú v tieni tohoto soundtracku ). Takže záleží len na vás. ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Tedy, dnes mám docela smůlu na výběr filmů, ale možná jsem si tento kousek vybrala právě kvůli tomu, aby už konečně dostal puntík a zmizel z domácí filmotéky. Začátek je docela slibný a příběh celkem svižně plyne, co však přichází po smrti Alexandrovy přítelkyně a jeho následné proměně v ještě většího workoholika, je....nudné. V druhé části filmu dojde k přesunu o 800 000 let do budoucnosti, navíc pak přichází moment zásadní chyby, která mě dohnala až k lehkému selhání víček a následné vracení se do minulosti skoro o 20 minut:-) Co tak asi mohlo způsobit útlum? Stroj času nemá duši, je to jen taková prázdná skořápka bez života. Neměla jsem možnost se vžít do role hlavního hrdiny a přišla tak o příležitos projevit své (už opravdu výborně) natrénované povzbuzovací techniky typu : BĚŽ, UTÍKEJ, POZOR ZA TEBOU. Tvůrci sáhli vedle i co se hudby týče, ale co už teď naděláme? Na závěr bych ještě dodala, že film není taková hrůza a jako oddychovka s cílem dobře se prospat poslouží výtečně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)
  • Simon Wells byl po 18 dnech natáčení vyměněn za jiného režiséra (Gore Verbinski), údajně kvůli "extrémnímu vyčerpání". Po dvou týdnech odpočinku se Wells zase vrátil do svého režisérského křesla. (NGP)
  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)

Reklama

Reklama