Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je tahle romantika trochu netradiční tím, že se zabývá jinou věkovou skupinou než většina ostatních, hraje tu můj oblíbenec Jack a začátek vypadá velmi slibně, musím ji nakonec hodnotit obligátními třemi hvězdičkami jako další z nekonečné řady průměrných romantických komedií. Jak už jsem zmiňovala rozjezd filmu byl velmi podařený, především díky konfrontaci hlavních postav, bohužel druhá hodina už značně drhne, je nudnější a o poznání méně zajímavější. Jak to dopadne, všichni víme, ale cesta k tomu se zvláště v posledních minutách jeví poněkud kostrbatá. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Musím naprosto souhlasit s níže (a výše) uvedenými komentáři v tom, že první polovina je nesporně o moc lepší než druhá. Na začátku to má spád, vše probíhá neuvěřitelně lehce, přirozeně, prostě tak, jak by to možná v životě i mohlo být (s přivřenýma očima a vzhledem k příběhům jiných romantických komedií). Jenže bohužel ta druhá polovina značně upadá, ani Jacku Nicholsonovi už bych některé věty nevěřila a děj mi přijde značně přitažený za vlasy. Ale i přes tuhle mojí kritiku mám pocit, že jsem viděla jednu z těch povedenějších romantických komedíí, navíc zvládnutou skvěle i po technické, hudební a hlavně herecké stránce. Takže v konečném důsledku přesně 70% a zde viditelné **** jsou díky hereckým výkonům. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok stojí na obrovskej charizme ústrednej dvojice, hlavne J. Nicholson bol excelentný. So šarmom a humorom sebe vlastným tu diváka prevedie všetkými slasťami a starosťami starnúceho bonvivána a záletníka (to asi ani nemusel veľmi hrať). D. Keaton zase zahrala pôvabnú staršiu dámu, ktorá zistí, že na lásku nie je nikdy neskoro. Bolo to milé, bolo to zábavné a hlavne relaxačné. Na nadpriemer s odretými ušami to hádam stačí. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V programu jsem u tohoto snímku zahlédl jméno Jacka Nicholsona, tudíž jsem neváhal a dlouho před začátkem netrpělivě vysedával u obrazovky. A obzvlášť první polovina se mi líbila opravdu hodně, mistr Jack tu předvádí svůj typicky výborný výkon téměř za hranicemi možností a film celkově má příjemný a rychle plynoucí děj. Také Diane Keaton je skvělá herečka a hodně přispívá k vydařené komediální stránce. Režisérovi však jako by najednou došly nápady, humor se sice stále chvílemi hlásí o slovo, ale už to není tak povedené a záživné jako na začátku a příběh se přes protahované romantické scény spíše protrápí až k závěrečným titulkům. Škoda, udržet si kvalitu a vysoké tempo z první půlky, byla by tato komedie s hodnocením určitě někde jinde. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Asi do poloviny to bylo moc dobré, nejvíc mě pobavil proslov přítelkyně Diane Keaton na adresu starších mužů, ale pak to úplně ztratilo dech a konec mě vyloženě zklamal. Herci byli moc fajn a pro mě osobně byla nejlepší Diane Keaton - krásná, sexy, milá, chápající, prostě jsem keanu Reevse naprosto chápala a Nicholsona vůbec nechápala. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Když režisérka Nancy Meyers při společném obědě navrhla Diane Keaton roli Ericy a zmínila Jacka Nicholsona jako Harryho, Diane celý plán označila za nesmyslný sen. Nevěřila, že by Nicholson hrál jejího přítele, natož v romantické komedii. (kenny.h)
  • Při natáčení scény v plážovém domě, kdy se Erica (Diane Keaton) a Harry (Jack Nicholson) poprvé políbí, Diane Keaton nechtěně opakovaně kazila záběr chybnou replikou. Jak sama později přiznala, bylo tak vzrušující líbat Jacka Nicholsona, až zapomněla, že točí film. (kenny.h)

Reklama

Reklama