Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

PATJA 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má spoustu vrstev, vážné, komediální i edukativní. Komická vyčnívá. Nejde mi o prostetické vtipy, okolo kterých se asi bude točit většina komentářů, ale o vypiplané dialogy se skvělým načasováním a výbornou partou herců. Petr Uhlík coby Max si svým naprosto autentickým výkonem seriál trochu ukradl pro sebe, ale ostatní protagonisté plní další důležité úlohy a jejich proměny jsou perfektně zahrané. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trailer mě hodně zaujal, ale zároveň ve mně vytvořil úzkost. Tudíž předpokládám, že splnil přesně to, co splnit měl. No a tak jsem neváhal a v jeden moment tu úzkost přes zájem k tématu prostě kousnul. První dva díly tak byly super. Seznámily mě s postavami. Během sledování mi u toho navíc bylo docela intenzivně hnusně (asi jako když jsem tenkrát viděl Rekviem za sen) – v což jsem po traileru doufal. Plus s herci, kteří tu hrají fantasticky, a u kterých jsem si říkal, že se o budoucnost české kinematografie, vůbec nemusím bát. No a pak to po těch dvou dílech začalo jít příběhově lehce do kytek. Posunulo se to tam, kam bych to nečekal. Do nesmyslu. A i když z toho ve finále trošku vyklouzli, výsledný dojem už se mi změnit nepodařilo. Technicky a herecky ale naprosto boží a jsem moc zvědavý, s čím tvůrci přijdou příště. ()

Reklama

sykyntosh 

všechny recenze uživatele

Prapodivně osvěžující dílo s prvky naprosté geniality, perfektně vybalancované s naprostou fraškou. Drogy dokáží s člověkem udělat divy. Nejsem si jist, jestli Adam Sedlák drogy nadevše miluje, nebo jimi naprosto pohrdá, ale jeho nový seriál Adikts vypovídá, že snad oboje dohromady. Vizuálně je to velmi chaotické a v některých momentech zbytečně rušivé, ale v těch ostatních to nabídne ty nejhezčí záběry, jaké je možno v české produkci vidět. Stejně tak práce se zvukem exceluje a samotný zvuk se tu stává výborným vypravěčským prostředkem. Nejvíc ale musím ocenit casting! Výběr mladých a neokoukaných herců byl skvělý, přičemž i jejich výkony jsou většinou výborné. Ve výsledku ale musím hodnocení seriálu jako celku poněkud snížit, protože to je na můj vkus velmi autorské a do vkusu se mi tady netrefili. Sedlák sice chce být jakýmsi novovlnátorem, ale kdyby toto pojal poněkud tradičněji, užil bych si to mnohem víc. Navíc i přes jakousi snahu o inovaci stále pracuje s největšími klišé. 6/10 ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Myslím, že díky tomuto seriálu mladí v drogách zalíbení nenajdou, snad jen kromě LSD…ale nijak to nezlehčuji, sama mám děti a nechci aby braly drogy. Seriál je správně odstrašující a při jeho sledování mi bylo dost hnusně, ne sice tak, jako při filmu Requiem za sen (hrůza hrůz), ale prostě strašně. Bylo to nechutný, odporný, vulgární, neskutečně depresivní a smutný. Ovšem výborně natočené a zahrané! Jsem ale člověk, kterého drogy nikdy nefascinovaly a i s těmi dvěma legálními (kouření a alkohol) jsem se rozloučila. Baví mě být střízlivá. Jako mladou, ještě snad na ZŠ mě od tvrdých drog dostatečně odradil dokument, na kterém jsme se školou byli v kině, o feťákovi, co nakonec byl i HIV pozitivní. Po celou dobu se tam procházel na hřbitově a bylo to příšerně smutné a beznadějné. A samozřejmě časosběrný dokument Katka (ale ten dříve natočený V pasti - Katka, který končil tím, jak byla na substituci a jak se prodávala u Národního divadla. Některé pasáže z toho souborného dokumentu zmizely). Taková krásná holka…a jak vypadá teď, a nejen vypadá, prostě celkový rozklad osobnosti. Když nad tím tak přemýšlím, jako výchovný ten seriál být moc nemůže, když je až 18+. A v tomto věku už jsou mladí rozumější, i když kdo ví. Jako umělecký počin tedy dobré, ale co z toho vlastně. Promítat to plnoletým po matuře? Pamatuji si, že jsem opakovaně shlédla film Trainspotting a nikdy mě ani nenapadlo si ty drogy někde shánět, jediné, co jsem si sháněla byl soundtrack k tomu filmu. Věřím, že snad tento seriál nikoho k drogám nepřiměje. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem nedal seriálu jednu (navíc alibistickou) hvězdu. A možná nikdy..? Všechno je jednou poprvé. P.S.: Ty kecy o Srbsku ve mně evokovaly ultraeklhaft Srpski film. A nejenom ty kecy. Pokud šlo o záměr, tak ten se zdařil. Tyhle 2 produkty (nic jinýho to není) mám ve stejným, nevábně čpícím fochtlíku. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Postava Maxe (Petr Uhlík) má zezadu na telefonu nálepku „BANGER“. Jedná se o narážku na režisérův předchozí film BANGER. (2022). (MsBrambora)

Reklama

Reklama