Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Max, Mell, Ema, Robin a Soňa. Pětice studentů adiktologie se v rámci zodpovědného přístupu ke studiu rozhodne pro experiment – vzít si drogy, které by mohly na chvilku vyřešit problémy každého z nich. Jak říká profesorka Jensenová,  drogy jsou zkratky k řešení problémů. Experiment má ale jeden podstatný háček. Účinek drog se u všech stane permanentním. Zábava a nově nabyté „superschopnosti“ vedou mladé hrdiny až na hranu jejich možností, ale i sil. A to vše v situaci, kdy je v zemi zřízena funkce drogového koordinátora, který k drogové problematice přistupuje s maximální tvrdostí… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál určitě selhává v tom sdělit něco hlubokomyslného o závislosti, předat nám nějaké sdělení. Na druhou stranu já se nechci dívat jen na seriály, které se nám strašně vážně snaží něco sdělit (a často jim to nejde). Tedy jasně, můžete namítnou, že seriál nám sděluje, že represe drog není řešení, což ale moc objevné není. A ti, kteří si myslí, že represe je řešení, tenhle seriál vypnou po 5 minutách, takže tohle sdělení taktně přejdu. Proto jsem postavy neanalyzoval, nerozebíral nelogičnosti, jen jsem si užíval tu drogovou jízdu. A bavilo mě to. Hudba dokonalá. ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Je to fresh, vypadá to skvěle a mezi postavama lítá neuvěřitelná chemie. Problém nastává v tom, že je to, paradoxně, zkratkovité. Sedlák se někdy moc zahledí v absurdních dialozích (který jsou ale často fakt geniální, skoro k zalknutí smíchem), až zapomene na smysluplné vykreslení charakterů a jejich vnitřních problémů, na nichž to ve finále celé stojí. Z toho neviním jen scénář, ale výjimečně i stopáž, na komediální seriál s osvětovým přesahem o tolika postavách je 6 epizod po půlhodinách prostě málo. Zkratkovitost kromě toho taky v některých momentech vede k tomu, že seriál trochu balancuje na hranici parodie (což je nejlíp vidět hlavně na postavě Jelínka). Když z toho ale na začátku a ke konci lítají emoce a energie, šlape to neskutečně. I přes mezery díky za to, že u nás vzniknul nápaditý seriál, který si jde po svém a který dává prostor talentovaným mladým hercům. Druhou sérii prosím delší a s menším klouzáním po povrchu, pak to bude nářez. Vynasmaž se prosím, Adame. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tvl mě je z toho špatně. Nevim jak to dnešni děcka maj, ale jestli to maj takto, tak ja tutok nebudu. Asi su fuckt stara a toto mě zabilo. Neznám dnešní prostředí mlaďochů a chápu, že tohle bylo stvořeno jako odstrašující případ, mě to, ale fakt sejmulo. Je to vlastně paradox, to co má odstrašovat většinou přitáhne ke zkoušce. Svého času Memento ( četla jsem knihu, ta je vždy lepší) měla mít stejný účinek, ale mě po přečtení napadlo jediné...chtěla bych to zkusit. Naštěstí jsem to nikdy neudělala. A jenom doufám, že Adikts bude mít stejný přínos... Za mě divně se cítících 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový progresivní český seriál od tvůrců Banger měl velký potenciál a první 2 díly nasvědčovaly k velké pecce, poté šla kvalita však prudce dolů a zabrousila kdesi k průměru. Herecky je  Adikts velmi povedené, Mám f pi´či Petr Uhlík stole the show a snad jej na české scéně uvidíme častěji. V prvních dvou dílech se skvěle povedl i humor a experimentování s drogama je tu zábavné, v závěrečných dílech " dojezd" je však zábavný o něco méně. Finále je však hodné k zamyšlení. Celkově zajímavé, ale mohlo být lepší. 6/10. ()

Bingos 

všechny recenze uživatele

Bengr měl jakous takous výpovědní hodnotu, autenticitu a nezaměnitelný a odzbrojující drajv tiktokového feedu. Adikts je přes drzý a sympatický námět dost nudná a úmorně kostrbatá slátanina. K tématu závislosti to nepřihazuje nic navíc, postavy sou emocionálně ploché, nedotažené karikatury a z pohledu čistě televizní zábavy to u mě selhává taky. Jako za ty prachy asi dobrý, na ČT asi dobrý, muzika a vizuální styl fungují, ale ve výsledku celkem sračka. Nejsem objektivní, zvládl sem akorát dva díly, ale fakt mě to míjí... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Skladbu „arrpio“, kterou můžeme slyšet v některých epizodách, složil Oliver Torr pro audiovizuální projekt Axontorr. Skladba se do seriálu dostala tak, že ji Adam Sedlák slyšel na premiéře tohoto projektu. (TENMAjkl)

Reklama

Reklama