Reklama

Reklama

Smršť

Trailer 1

Hlavním hrdinou filmu Smršť je forenzní psycholog Martin Lang (Tomáš Maštalír), který přijíždí spolu s manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do lázní v horách. Daleko od civilizace si chtějí odpočinout a zkusit zachránit vztah. Procházejí vážnou partnerskou krizí, která pramení z hluboko ukrytého traumatu, a tento pobyt je pro ně ultimátem – buď svoje problémy překonají, anebo se každý vydá vlastní cestou. Koloběh rutinních dní však naruší příchod tajemné zásilky – balíku s důkazním materiálem z vyšetřování tragického případu. Odesílatelem je Langův kolega psycholog. Ten od něj potřebuje pomoc v případě známém jako „jízda smrti“, na jehož konci byli čtyři mrtví. Lang se zpočátku zdráhá, ale postupně podlehne neznámé síle, která ho k tragické události přitahuje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

Olík 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Česko-Slovenským mysteriózním thrillerem bylo v článku, jehož nadpisek zněl nějak ve stylu, že na Netflix míří film, na který nikdo nepřišel do kin. To se dá docela pochopit, protože, když si představím, že trávím 121 minut v křesle biografu….no, nevím, nevím. Z Bebjakovi Smršti mám zkrátka rozpolcené pocity. I když samotný film si bere z Karikova bestselleru jenom málo, jsou v něm věci, které v rámci žánru docela dobře fungují. Zároveň se však bijí s věcmi, které nefungují vůbec a celkovému dojmu ubližují. Jestli bych měl něco vyzvednout, tak to jsou lokace, vizuál a třeba Aňu Geislerovou, která je schopná zahrát i výmol na cestě. Horší to bylo s pointou, která se ztrácí v hromadě zbytečných záběrů a její vysvětlení ke konci už nedokáže zachránit, co předešlé minuty zbabraly. Jelikož mne to stálo jenom měsíční předplatné Netflixu, tak mi závěrem nezbývá než konstatovat, za málo peněz málo muziky. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Velice krkolomná báchorka o večernici, která se v posledních chvílích stane nečím ještě podivnějším a ještě více nefunkčním. Hlavně je to celé takové mdlé. Pokus o český lekací film nevyšel nijak zvlášť. Používání hudby přesně jako v Hollywoodu, kde to ve chvílích děsu praští do nějakého hidebního tělesa či něco zakvílí a práskne do oken. No jenže v tomhle těžko nacházím nějaký smysl filmu. Vůbec to nemá tu funkci jako by to mít mělo. A ani herci nejsou nic moc skvostného. Maštalír se ve filmech tváří stále stejně jako u nás Hynek Čermák a Anna Geislerová nám nějak herecky odchází. Velký neba. 30% ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(56/2024) / Slovenským filmom sa vždy snažím prihodiť tú hviezdičku navyše, ale v tomto prípade budem naopak tvrdší, keďže sa jedná o Bebjaka. Výsledok je hrozne rozpačitý a pritom kopa vecí tu aj funguje. Mohol to byť nadpriemerný psychologicky ladený film rozpade jedného manželstva aby sa z toho po pridaní žánru 'horor' stala podpriemerná bizarnosť. Chápem, je to podľa knihy v ktorej táto línia možno fungovala, ale použitý hororový filmový jazyk je na úrovni študentského filmu. Všetko milión krát videné a len okopirované. Snáď to aspoň pritiahlo divákov. Mimochodom, Maštalír je v tej roli super. (4/10) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně temně americké, herecky na neutrál, scenáristicky s dírami. Atmosférou slušný thriller, který připomene Osvícení a občas Prokletý ostrov. Bohužel zbytečně dlouhé, příběhově se nikam neposouvající a s twistem, který měl být wow ale znalý divák ho odhadne až příliš brzy. Pořád je ale fajn, že se u nás podobné experimenty točí a Bebjak to má v paži. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Už pri prvom zábere na auto som mal v hlave Shining. Film, ktorý si zobral zo Shiningu to dobré, pridal trošku Lyncha a slovenské prostredie. Skvelé. Peter Bebjak odviedol úžasnú prácu a vytvoril dokonalý thriller a dovolil by som si povedať, že miestami až horor. Maštalír je overrated, ale podľa mňa tu to pekelne dobre zahral. Fakt som bol prekvapený. No a Eva Máziková bola len čerešničkou na torte. Dokonalo sa hodila do filmu. Najlepšie bolo, že by ste už zo samotného začiatku tušili, že niečo nie je v poriadku. Ako film postupoval som sa v tom utvrdzoval. Bolo to veľmi pútavé a sedel som ako prikovaný k sedadlu. Som extrémne prekvapený a nadšený, že stále u nás vznikajú kvalitné filmy, za ktoré sa nemusím hanbiť. Len je to skôr výnimočné. Pretože vieme ako vyzerá momentálna Slovenská kinematografia. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Sám spisovateľ Karika sa o filme vyjadril: „Treba ho vidieť, nič podobné na Slovensku ešte nevzniklo. Ak Trhlinu označovali ako slovenský Blair Witch, tak Smršť bude slovenský Shining.“ (Arsenal83)
  • Anna Geislerová povedala, že bola fascinovaná organizovanosťou natáčania, keď všetko podľa nej prebehlo veľmi príjemne a perfektne pripravené za len 16 až 18 dní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama