Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

igi B. 

všechny recenze uživatele

David Thewlis byl opravdu hrozný - ale film ne! A je to velá škoda, protože s daným potenciálem to mohl být výborný film. Jenom někde uklouzl scénář a režijně se to prostě jaksi nepovedlo. K odpadu to však má asi tak daleko, jako "S tebou mě baví svět" k nejlepší české komedii. Každopádně většina zde čtených hodnocení je zážitkem. Připadají mi trochu směšní novoprímoví troubové, co si to někde sjeli v týví nebo na videu s blbým českým dabingem a protože se nedočkali očekávaného, piští... :-) Tak odhoďte mindry a dívejte se víc na to, jaké filmy opravdu jsou a ne jaké jste je chtěli mít... ;-) On ten předchozí - tošku romantičtější - film s Michaelem Yorkem taky nebyl žádný zázrak. ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Príšerná réžia, kamera, Val Kilmer a miestami tupo hluchý scenár kazia tento film, ktorý ináč mohol byť celkom dobrý. Až na pár vínimiek dobré herecké výkony (vrátane Branda), (snáď až prirýchlo) napredujúca story s filozofickoupríchuťou, sexi exteriéry, samozrejme masky, hudba ´- to všetko je takmer zabité, a to sa už opakujem, príšernou réžiou. Škoda je keď sa áčkový rozpočet spracuje štýlom grindhousu, keď vyhrá chaos nad predcíznosťou. Akoby by si to štáb medzi sebou rozdelil fifty-fifty: na tých čo vedeli čo robia a na tých čo nie. ()

Reklama

AlexDLarge 

všechny recenze uživatele

No, nevím, nevím. Atmosféra byla vcelku zajímavá, ale vidět Vala Kilmera, Rona Perlmana a především kmotra nás všech Marlona Branda pohromadě v tomhle béčku je velká škoda, protože se vám okamžitě začnou vybavovat nostalgické vzpomínky. Bohužel je to tak. Prach jsi a v prach se obrátíš... že jo, Marlone. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jakýsi mix Planety opic a Apokalypsy se zrodil z románu Wellse, kde nepokulhává ani tak myšlenkou, dějem či snad kostýmy, ale přihlouplým scénář, jalovými herci a Thewlisemb, který si říká o cenu za nejhorší herecký výkon desetiletí, protože to vypadalo jako by byl celý film myšlenkami jinde. Brando již dávno za zenitem, asi potřeboval peníze pro svůj ostrov, tak vzal roli v tomto skvostu a Kilmer, u kterého právě startoval raketový sešup jeho kariéry. Určitě se to dalo natočit lépe, ale zase by to ztratilo své nezaměnitelné kouzlo. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film ještě docela držel, i když jeho dialogy jsou už od prvopočátku vyloženě stupidní a kdykoli spolu mluví David Thewlis a Val Kilmer, nastává trapná chvilka, kde se střídá nuda s blbostí. Po chvilce se ale děj dostává do slepence blbinek a úchylností, kterých je zde vážně hromada. Celkově mi volba Thewlise jako hlavního hrdiny moc nesedla (nic proti němu, ale on se na to prostě nehodí). Navíc, ač se můžeme na postavu Dr. Moreaua dívat z několika úhlů (místy mi ho bylo docela líto, stejně jako těch bílých králíků), nemohl jsem se ubránit dojmu, že Marlon Brando se v té roli ztrapnil. Digitální efekty, ve snímku se jich sice moc neobjeví, ale když už, tak jsou úděsné. Dvě hvězdy za masky, hudbu a za to, že jsem tenhle film dokoukal až do konce, což není zas takový problém, jak někteří tvrdí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (28)

  • David Thewlis po velmi špatných zážitcích z natáčení prohlásil, že hotový film nechce vidět a nezúčastnil se ani premiéry filmu. (FilmFan24)
  • Val Kilmer bol počas nakrúcania neskutočne arogantný a agresívny. Do potýčky sa dostal s oboma režisérmi aj viacerými hercami. Nepáčil sa mu scenár a tesne predtým, ako padla prvá klapka, docielil to, aby bol predsa len upravený podľa jeho predstáv. (tXtX)
  • Herec Rob Morrow, ktorý hral pôvodne Edwarda Douglasa, opustil natáčanie po pár dňoch kvôli neustálemu prepisovaniu scenára. Túto postavu neskôr prevzal David Thewlis. (tXtX)

Reklama

Reklama