Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (174)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se film ještě docela držel, i když jeho dialogy jsou už od prvopočátku vyloženě stupidní a kdykoli spolu mluví David Thewlis a Val Kilmer, nastává trapná chvilka, kde se střídá nuda s blbostí. Po chvilce se ale děj dostává do slepence blbinek a úchylností, kterých je zde vážně hromada. Celkově mi volba Thewlise jako hlavního hrdiny moc nesedla (nic proti němu, ale on se na to prostě nehodí). Navíc, ač se můžeme na postavu Dr. Moreaua dívat z několika úhlů (místy mi ho bylo docela líto, stejně jako těch bílých králíků), nemohl jsem se ubránit dojmu, že Marlon Brando se v té roli ztrapnil. Digitální efekty, ve snímku se jich sice moc neobjeví, ale když už, tak jsou úděsné. Dvě hvězdy za masky, hudbu a za to, že jsem tenhle film dokoukal až do konce, což není zas takový problém, jak někteří tvrdí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

John Frankenheimer vytvořil velice nepovedené dílo, které odsoudili téměř všichni kritici.  Co se týká krajiny, ta byla nádherná, v tom by problém nebyl. Moře, pobřeží i džungle byly krásným zpestřením filmu. Speciální efekty jsou na úrovni začátečníků, ale přesto byly v některých momentech překvapivě dobré a občas mě i zamrazilo na zádech. Masky nestvůr si vzal na starosti samotný Stan Winston, ale bylo to vlastně jako kdyby je vyhodil z okna, když je propůjčil tomuto filmu. Asi největším pozitivem bylo sledování proměny Hyeny, který byl na začátku ustrašený a poslušný, po chvíli se však změnil v despotického až fanatického vůdce divokých kříženců. Což ho vlastně dohnalo do záhuby. Celkem zajímavá byla i postava Montgomeryho, který byl vlastně takovým pucflkem, ožralou a určitě i zpestřením filmu. Podle mě je tento film průměrným snímkem, který je sice o něčem jiném než jen o vyvražďování mladistvých, zombie nebo masových vrazích, ale na původní dílo prostě nemá. Taky herecké obsazení by se dalo označit ,,hvězdné‘‘ a přitom jsou za své výkony dodnes kritizováni. 40% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Film, kde si Marlon Brando udělal mega prdel ze všech svejch uctívačů. Ale stejně je to divný, s malinko větší porcí péče by z Ostrova mohla bejt zábavná blbina. Děj je ale tak řiďoučkej a zoufale nudnej, že to bohužel nejde. K highlightům ovšem patří - bíle namalovanej Brando v noční košili a v klobouku, bíle namalovanej Kilmer v košili (bez klobouku), pár nechutnejch mutantů - a zřejmě jeden z nich byl Ron Perlman a ještě odpornější malej scvrklík, kterýho se mi nepodařilo identifikovat ani jako člověka ani jako zvíře. Jinak je to fakt blbost, a to ten druh blbosti, kterej není ani moc zajímavej. Snad kromě poslední scény, která vypadala celkem inteligentně, o to víc kontrastovala se zbytkem filmu... A tohle že režíroval Frankenheimer? Tvůrce mého milovaného Ronina? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me to teda zas tak hrozny neprislo. Jasne, zadna pecka, ale jako zvireci horor to funguje docela obstojne, trochu mi to prislo jak takova uchylna verze Planety opic. Co se tyce hercu, v hlavni roli tu je nastesti Thewlis, protoze Kilmer nic moc nehraje a Brando je extra odpornej. Jinak tady neni moc co resit, sem tam naka brutalni scena, sem tam neco napinavyho a povedeny zvireci masky. Za me docela spokojenost a lepsi 3*. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

David Thewlis byl opravdu hrozný - ale film ne! A je to velá škoda, protože s daným potenciálem to mohl být výborný film. Jenom někde uklouzl scénář a režijně se to prostě jaksi nepovedlo. K odpadu to však má asi tak daleko, jako "S tebou mě baví svět" k nejlepší české komedii. Každopádně většina zde čtených hodnocení je zážitkem. Připadají mi trochu směšní novoprímoví troubové, co si to někde sjeli v týví nebo na videu s blbým českým dabingem a protože se nedočkali očekávaného, piští... :-) Tak odhoďte mindry a dívejte se víc na to, jaké filmy opravdu jsou a ne jaké jste je chtěli mít... ;-) On ten předchozí - tošku romantičtější - film s Michaelem Yorkem taky nebyl žádný zázrak. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Marlon Brando sa odmietal učiť naspamäť texty, v uchu nosil zamaskované nasluchátko a človek zo štábu mu našepkával, čo má hovoriť. (tXtX)
  • Film je již třetí filmovou interpretací původního románu. (Kmotr76)
  • Během filmování David Thewlis spadl s koně a zlomil si nohu. (FilmFan24)

Reklama

Reklama