Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tadek je policista, který hledá podobnosti mezi vraždou policisty a kriminálním příběhem v knize spisovatele Krystova Kozlowa. Když se Tadek pouští do vyšetřování a jde po stopách Kozlowa a jeho záhadné přítelkyně pracující v sex klubu, narůstá jeho posedlost rozluštit příběh lží, sexu, korupce a podsvětí. Následně objevuje hrozivou pravdu. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (56)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Lidi nechtějí spravedlnost. Chtějí dobro a zlo." Film, který se snaží být černý, ale je spíše jen našedlý. Asi každý herec se chce jednou vymanit ze škatulky a zahrát si roli, kterou by od něj nikdo nečekal. Trochu škoda, že vždy skvělá Gainsbourg na menším prostoru předvede mnohem více než Carrey. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedna velká depka, ale je hrozně fajn vidět na obrazovce zase Jima Carreyho. Sice už jej v téhle fázi kariéry neuvidíme v žádné komediální roli a zvláště v Dark Crimes vypadá dost strhaně, na druhou stranu to perfektně sedí k atmosféře šedého a ošklivého polského městečka, kde Jima čeká jeden zapeklitý případ. Nic na úrovni Mindhuntera, tady se spíše cení forma a ačkoliv podobné krimi filmy nevyhledávám a zaujala mě pouze účast mého oblíbeného herce, bavil jsem se více než jsem původně čekal a jako takovou jednorázovku na deštivý sobotní večer můžu film s klidem doporučit...6/10 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka po rokoch ukazuje Jima Carreyho vo vážnej úlohe. V pochmúrnej detektívke si zahral vyšetrovateľa. Spomínam na Carreyho vážnu rolu v snímke Číslo 23 v temnom thrilleri, kde bol perfektný, rovnako ako celý film. Od toho som čakal asi rovnakú jazdu, no nebolo to to pravé orechové. Tu je to ešte viac pochmúrne a depresívnejšie. O Carreyho kvalitách sa nemusíme baviť. Tú jeho depresiu preniesol aj na mňa. V snímke sa jediný krát neusmeje. Dočkáme sa nechutnej šukačky, ktorá mi Carreyho pripomenula zase v snímke I love you Phillip Morris. Filmu pomáha "socialistické" prostredie Poľska, kde sa film natáčal. Krimi je to perfektné, ale sú tam pomedzi to nudné scény, je to zdĺhavé a preto len priemer. Ale koniec prekvapil a šokoval. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jime, Jime, Jime. Co s tebou mám dělat? Snaha se ti tu tedy upřít nedá a chápu, že tvůj gumový ksicht v tvých letech už nefunguje ani zdaleka tak zábavně jako dřív, a tak se snažíš o serióznější role, jenže krom výběru postavy a žánru by bylo ještě potřeba se mnohem, mnohem lépe zaměřit i na výběr scénáře, jelikož v tom si se v tomto případě Jime tedy zatraceně seknul. Ale nyní vážně, Dark Crimes není v určitých ohledech úplným průserem, minimálně tedy co se temné atmosféry týče, jednotlivé postavy pak také nejsou úplně mimo a i emoce v určitých momentech poměrně zdařile fungují. Jenže to vše naráží na opravdu slabou, krkolomnou zápletku, jenž by stěží fungovala i pod daleko zručnějším tvůrčím dohledem, než pod Avrasem, jenž si s ní nedokázal poradit naprosto vůbec a jedná se tak jen o vážně nezáživnou podívanou, která krom tuctového a nepřekvapivého vývoje nepřináší nic nového, nápaditějšího, zajímavějšího a nezachrání to ani závěrečná pointa, která výraz Nuda už jen dvakrát podtrhuje. Když bych se pak ještě vrátil ke Carreymu, po celou dobu jsem se nemohl u jeho výkonu zbavit dojmu, že svého zamlklého, posledního čestného polského poldu přehrává a prostě jsem mu tu jeho drsnost a naštvanost příliš nevěřil, jinými slovy, nehodil se mi sem. Temné případy mě zkrátka upřímně nebavily, krom syrové atmosféry nenabízí tento snímek už nic jiného poutavého, tudíž nenacházím moc důvodů, proč dát tomuto filmu vlastně šanci. Já mu jí dal hlavně kvůli Jimimu, ale ani z jeho strany to není bohužel žádná výhra. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Upřímně moc nechápu, proč se Jim Carrey rozhodl jít zrovna do takového snímku. Na druhou stranu díky Bohu za to, protože jestli se filmu nedá něco upřít, tak je to jednoznačně jeho perfektní výkon a fakt, že nebýt jeho, dopadne polský thriller daleko hůř. Blbý je, že kromě něj zde není žádný výrazný herec, takže svým výkonem Jim dokonale zastíní všechny ostatní postavy, což je sice obdivuhodné, nicméně daleko více kontraproduktivní. Samotný film působí od začátku velmi depresivně, temná atmosféra je skvěle podpořena tajemným polským městečkem. Základ na kvalitní thriller se tedy tvůrcům velmi povedl, pak se ale dostaneme k scénáři, který mohl být lépe propracovaný, některé pasáže působí místy dost nezáživně. Příběh mohl mít daleko větší spád a mohl být i trochu více přehledný. Závěr filmu mohl být také daleko lepší, působil na mě dost odbytě. Jako průměrná jednorázovka bez nějakých větších ambicí Dark Crimes asi zafunguje, žádný kvalitní krimi/thriller však nečekejte. 5/10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve městě Krakov v Polsku. Točilo se od 3. listopadu do 16. prosince 2015. (MeanWhile)

Reklama

Reklama