Reklama

Reklama

Tělo

Trailer

V napínavém thrilleru detektiv pátrá po mrtvole, jejíž tělo zmizelo z márnice. Napínavý příběh drží diváka v nejistotě, neustále ho nutí přemýšlet nad okolnostmi, proč oběť zemřela a proč následně zmizelo i její tělo. Inspektora Jaimeho dohání vlastní minulost, z čehož ho vytrhne zmizení mrtvého těla z márnice. Během vyšetřování musí Jaime zjistit, jak může mrtvola beze stopy zmizet z uzavřeného boxu a proč je jediný svědek v kómatu zapříčiněném nepopsatelným děsem. Inspektor, který je obklopen vlastními nočními můrami, podezřívá ze zmizení těla mrtvé ženy jejího manžela, novopečeného vdovce Alexe. Ten však vinu popírá. Zmizelé tělo, podivuhodné jevy... Jaime a Alex jsou vzájemně propojeni v hororu, ze kterého mrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Spíš detektivka stříhnutá hororovejma situacema. Ale jaká detektivka. V komentářích na CSFD se to hemží spoilerama. Já vám jenom řeknu, že je to jeden z těch filmů, kde závěrečná pointa převrátí vše předcházející a vyrazí vám dech. Ano, těch možnejch řešení není tolik a pokud si jich před sebe před sebe 5 položíte, tak jedno z nich to bude. Ale rozhodně se to nehádá lehko a na konci budete mít na tváři širokej úsměv. A o co vlastně jde? Z márnice v noci vyběhne k smrti vystrašenej noční hlídač a srazí ho auto. Přežije a policie začne vyšetřovat, co se vlastně stalo. Následně zjistí, že z márnice zmizelo tělo jedné ženy... 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Tela by ma osobne asi bavil viac spracovaný v seriáli typu Hercule Poirot, i keď by tu musela byť trochu pozmenená pointa. Inteligentný komerčný thriller, ktorý ale neponúka pod ľúbivou vrstvou make-upu až tak pálčivé otázky, aké by vyvolávať mohol. Všetko je totiž vsadené na zmätenie diváka a otázka viny, opakovania vlastných chýb z minulosti, úpadok morálneho kódexu po jednom zločine a nekonfliktnosť toho opakovaného a "collateral damages" pomsty (a čo chudák vrátnik?) nie sú rozvinuté natoľko, aby si divák povedal, že pozeral niečo viac ako slušne nakrútený mindfuck so španielskou hereckou kráľovnou žánru. Ale áno, koniec som neodhadol, i keď patril medzi jednu zo zvažovaných možností, len hlavný motív ma ani pri takomto predpoklade nenapadol. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Haha. El Cuerpo celou dobu napíná a především baví tím, že divákovi zamotává hlavu otázkou, která z postav vlastně s ostatními postavami vyjebává. No a nakonec se chudák divák dozví, že bylo celou dobu vyjebáváno s ním. A pěkně tvrdě. El Cuerpo je přesně tím, co od současného španělského thrilleru s lehce hororovou příchutí očekáváme. Kvalitně zfilmovanou, dobře odehranou, atmosférickou a nápaditou podívanou, která své trumfy drží pevně v rukách a ukáže je až v příhodnou chvíli. Belén Rueda jako vždy velmi dobrá. Bát se tentokrát nebudete, takže bacha na očekávání. Zábavně napínavá "detektivka" je to však parádní :-) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ještě před zápletkovou atrakcí jsem byla nucena čelit nechtěnému veselí nad snahou o strohou profesionální autenticitu policejních složek, která ve vyhrocených okamžicích dokázala výkony vesměs nesympatických postav vybičovat až k uměleckým hodnotám policejní rekonstrukce na služebním videu. Fakt, že jsem na konci mírně zvedla obočí, se tak stává výraznou polehčující okolností v konečném verdiktu, který nemá odvolání. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jalová historka natahovaná na zbytečně dlouhou stopáž, kde se sice tvůrci snažili o nějaké lekačky, noc, déšť a použití dalších obehraných atributů, ale prostě celé to stojí jen a jen na pointě, přičemž je zřejmé, že to první, co se nám nabízí, asi nebude zrovna ono. Navíc to zpětně nedává moc smysl, jedině že by se jedna postava (nechci spoilerovat) rozdvojila, přičemž navíc vlastně byla pořád "pod dohledem". A skutečně neberu, že někdo něco předvídal dopředu, jako kdo kam půjde, kde zrovna bude, kde najde indicii apod., že se to dá bez chyby promyslet a naplánovat dopředu, když je ve hře mnoho proměnných faktorů. To si jeden o to víc řekne, proč to dělat tak složitě a komplikovaně, když to šlo skutečně daleko jednodušeji. Dokoukat se to dá, ale důvod na to znovu koukat nemám, protože, jak píšu v úvodu komentáře, je to jalová historka zbytečně roztažená na skoro dvě hodiny. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno