Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Velká Británie Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Velemistrovské dílo Bodies, se zařadilo na horní příčky mých top seriálů. Čtyři linie, čtyři časová období a čtyři vyšetřovatelé, které propojuje víc než jeden zločin.  Geniální a vyšperkovaný scénář, naprosto skvělé herecké výkony všech představitelů, nad těmi všemi Stephen Graham, Shira Haas a Amaka Okafor.  Dark po anglicku a přesto jiné. Skvělé, skvělé, skvělé!!! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Mno, zajímavé. Zajímavé ve smyslu čtyř časových rovin a stále stejné mrtvoly. První půli sérky celkem člověk nechápe ( i když tuší) ovšem druhá půlka už nabere grády a konec ten to sice vysvětlí, ale zároveň jednomu vpíchne do mozku to možné další pokračování...a to už se mi vůbec nechtělo vymýšlet ani přemýšlet...Páč to by se jeden dostal do časové smyčky do které se mu už nechtělo dostat. Ono je lepší nechat saj-faj  pouze v rovině vstřebávací a ne v přemýšlecí, protože to by se jeden mohl z toho zbláznit. Za mě rozhozených 90% ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Až příliš velká sázka na jistotu v jinak již probádaných vodách. To co jsme mohli lépe a zajímavěji vidět v Dark, zde na poli minisérie spatříme také. Bohužel ač většina hlavních postav má co nabídnout, jejich prostor není dostatečný k tomu, aby nám až na pár výjimek přirostli k srdci. Od půlky navíc konec sami odhadnete a ač je katarze dostačující, rozhodně nemohu říci, že bych ji silněji prožíval, což je podle mého škoda. Suma sumárum: zvládnutý průměr. 65% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Zase se nám snaží namluvit, že homosexualita je normální a že multikulti obyvatelé Londýna normální bohužel jsou. Ale to je jen takový povzdech nad starou dobrou Anglií minulosti. Jinak seriál, rozprostřený do čtyř časových rovin je pro diváka náročný a vyžaduje maximální soustředění. Jako vždy to vypadá jako puzzle o tisících kusech, aby se to pak pomalu začalo skládat a v závěru to aspoň z devadesáti procent pochopit. Zajímavá, v sedmém díle vygradovaná a sluníčkovým koncem trochu shozená série stála za zhlédnutí. P.S. Zajímalo by mě, kde našli tu "krásku", co hrála Iris, ta se na roli policistky fakt "hodila". ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zajímavé. Bál jsem se obyčejné kriminálky, ale naštěstí je to mnohem víc sci-fi. Čtyři časově linie a skoky v čase mezi nimi jsou poměrně originální. Obvykle to bývá tak mezi dvěma časovými úseky. Klidně bych dal plný počet, ale zase nesmyslná homosexuální vsuvka byla opravdu zbytečná. Proč to sakra všude serou. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Vidíme, že stanice, do které Whiteman (Jacob Fortune-Lloyd) a Esther (Chloe Raphael) utíkají, je Aldgate East. Nad vchodem je napsáno „Metropolitan line“ a „District line“. Aldgate East leží na District Line. Druhá linka, která stanicí ve skutečnosti projížďí, je ale „Hammersmith and City line“. (FoxMulder)
  • The Irish Independent si všíma opakovaný výskyt motívov (ako napríklad „Vieš, že si milovaný“) a mien (ako napríklad „Harker“ a „Mannix“), podobne ako vo filme Atlas mrakov z roku 2012. (Arsenal83)
  • Mnohé scény boli natočené v „Starom meste“ v Kingston upon Hull s využitím nádherných viktoriánskych budov v centre mesta Hull a niektoré scény zo seriálu boli natočené na palubách lodí v lodeniciach v Yorku. Mnohé z futuristických scén boli natočené na University of Leeds a v Sheffielde. Natáčacie obdobie trvalo od 16. mája do 21. októbra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama