Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona. V křehké symbióze zde vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i s usvědčujícími důkazy druhý den propuštění. Reakce ohroženého systému však na sebe nenechá dlouho čekat a spustí se sled tragických událostí. Říká se, že pomsta je nejlepší motivací, i když prohra někdy může znamenat jistou smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Mozaika zločinu devadesátých roků byla určitě velmi barevná a zahrnovala mnohá propojení mezi podnikateli, úředníky, policisty, gangestry, politiky a soudci v celém středoevropském prostoru, což má do jisté míry své dopady i na dnešní stav věcí. Předložená výpověď je pak realistickou ukázkou, jejmž základem jsou zejména výstižné zobrazení místních poměrů, nečernobílé charaktery postav a atmosféra bezvýchodnosti, které společně ještě zvyšují uvěřitelnost celého dění, které působí vlastně spíše jako taková předehra k něčemu, co by mohlo být ještě zajímavější. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Alexander Bárta, jako Miki, je tahounem během celého filmu. Archetyp věčně ožralého ale férového policajta, který nejde na ruku SK mafii. Chlapské rozhovory, uvěřitelná akce, prolezlost úplatky, umolousané devadesátky, pěkná hudba a krásná Anežka Petrová. Příjemné překvapení ze Slovenska v rámci gangsterských filmů. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Čakal som blbosť ale pomerne dosť dobré prekvapenie. Na slovenské pomery dlhý a zrejme aj najdlhši film. Po presvedčení isť do kina sa mi vôbec nechcelo. Nakoniec spokojnosť oplatilo sa. Hlavná dvojica postáv policajtov super. Rytmaus nevyužitá postavá ale dal sa. Pesničky od imt. Smile top. Viete ako zistiť že ide o slovenský film, nadávky a pitie alkoholu vo veľkom. A celé to je viac situované na ten východ, preto asi bavilo. Aj keď záver moc nedotiahli. Vidno že ide režisér po úspechu a zrejme sa dočkáme v budúcnsti pokračovania. Btw, už teraz som pripraný na druhú dunu, snáď bude kratšia. 4* ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery nečakane dobrý a nestranný film, ktorý konečne nebol vyrobený na objednávku politickej strany či strán istej ideológie s cieľom zdiskreditovať inú stranu ale celkom výstižne vyobrazuje divoké prvé roky samostatného Slovenska. Bonusom sú české titulky, ktoré s radosťou použijú aj bratislavčania, záhoráci, žochári, trogári a aj stredoslováci kua kua...možno trochu zdĺhavé, ale na rozdiel od Svine či Ostrého noža zaujímavé a objektívne. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Válka policajtů mě odpuzovala svým plakátem, působí amatérsky, jak z laciného béčka, ale filmy se naštěstí nehodnotím podle plakátů, ale podle toho jak se mě líbí. Na začátku jsem měl trošku čurbes s postavama, kdo je teda dobrej, kdo zlej, kolik jich tam ještě přileze, ale to si postupně sedalo a současně i příběh už měl slušně nastartovaný motory. Líbilo se mě, že se slováci nebojí ukazovat, to u nášich tvůrců nehrozí. Až se mě dělalo šoufl z toho co jsem viděl, ale neměl jsem ani na chvíli problém věřit velkému procentu reálnosti. To napojení zločinu na nejvyšší patra politiky je strašný a člověku to dává absolutní beznaděj, pokud jde o víru v nějakou spravedlnost. Film se nesnaží hrát na americkou akčnost, ale spíše na lokální prostředí ať už postavama nebo lokacema, trefený skvěle. Hlavní polda se nejeví úplně nejvíc sympaticky, ale nakonec body sbírat začne. Za finálovku dávám palac nahoru, ta byla příjemně napínavá. Herce chválím. Scénař a režii taky. A vůbec v dnešním Slovensku takový film asi není na škodu, co bratři ? Viděl jsem verzi s cz titulkama, což jsem si nejdřív říkal, že slovenštinu zvládnu, ale jsou tam nějaké východniarske slova, kterým bych asi nerozuměl, takže toliko moje slovo k tomu -proč titulky. Hlavně, že ne dabing - děkuji. Odešel jsem velmi spokojen a přeji slovenský kinematografii jen to nejlepší. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Při realizaci filmu bylo přítomno 10 skutečných policistů v kuklách. (Cinemart)
  • Kostýmní výtvarnice Kateřina Štrbová-Bieliková připravila kostýmy pro více než 80 filmových postav. (Cinemart)

Reklama

Reklama