Reklama

Reklama

Vánoční komedie s Eddiem Murphym v hlavní roli o muži, který si dá za úkol vyhrát každoroční soutěž ve vánočním zdobení domů. Nechtěně ale uzavře dohodu s prohnanou elfkou, která pak přivede k životu pohádku Dvanáct vánočních dnů. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

tkey odpad!

všechny recenze uživatele

Blackwashing level tisíc. Kdyby to bylo víc černý, tak mi to ukradne kolo. Jediný role co zde dostane běloch je idiot, zloduch a nebo gay (a to je mám z logiky věci rád) s jedinou výjimkou Róna Swansona, který by jim na to jinak nekejvl. Půl hvězdu za originální nápad a za Rona, víc si to nezaslouží a snad to brzy zmizí v propadlišti dějin... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Začátek komediálního příběhu zdánlivě naznačuje, že jde o remake vánoční komedie s českým distribučním názvem „Budiž světlo“ (2006), ale nakonec se ubírá jiným směrem a předkládá nám další, na VOD tolik oblíbený, mix různých motivů z různých starších filmů do jednoho. V hlavní roli Eddie Murphy, připomínající dobu své největší komediální slávy. Ano, mimo jiné se zde také objevuje jistý motiv z jeho filmu ' Dr. Dolittle (1998), ale jinak nechť divák sám vzpomíná a hledá, co a kde už viděl. Jako vánoční rodinný film však s určitým skřípěním funguje dobře, i když s přesahem do průměru. Postavy jsou sympatické, snaha o humor, jaký býval pro filmy Eddieho Murphyho typický, vše si drží své vánoční atmosférické kouzlo, k tomu všudypřítomný chaos a patřičná energie, jen aby se divák bavil. Dvouhodinová stopáž je však na takový film příliš. Druhá třetina filmu už je natahovaná a působí dojmem, jakoby to ztratilo vůli skončit. Každopádně se jedná o film nabitý rodinným dobrodružstvím, fantasy tématikou, nějakými těmi emocemi a bohužel zadrhávající se zábavou. A to je na celém filmu to největší zklamání. Všichni se snaží, co to jde, ale výsledek zůstává někde na půli cesty. V důsledku použitých známých motivů se i tento film může nakonec jevit jako naprosto zbytečný, ale uvidíme, co ukáže čas. Třeba dozraje a za pár let se na to budeme dívat jinak. ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně špatný. Tak moc že i některé vánoční filmy od Hallmarku či Netflixu dokážou být mnohem lepší. Po shlédnutí jsem přemýšlel, kde se to pokazilo a dospěl jsem k závěru, že úplně všude. Opravdu zbytečně dlouhá stopáž, špatné herecké obsazení kde je většina herců včetně občas Murphyho jenom otravná a hlavně stupidní scénář/děj. Tím že se Murphy podílel i na produkci jde značná část odpovědnosti jeho směrem. Vážně teď doufám, že v rámci jeho dohody s Amazonem nám přeci jen v budoucnu dodá alespoň průměrný film a ne další Candy Cane Lane, která balancuje na hraně odpadu. Tak snad, držme si jako diváci palce. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl korunu za každý streamovací film z tohoto týdne ve kterém mají protagonisté sobecké přání, které nakonec málem zkazí Vánoce a vlastně životy celé rodiny, kde kouzelná osoba předá rodině důležitou lekci, kterou zrovna všichni potřebují, kde v příběhu dcery hrají nějakou roli hledači talentů mezi sportovci, o kterých rodiče nemají vědět, a kde se objeví nějaká relativně populární hudební skupina, měl bych dvě koruny, což není moc, ale je zvláštní, že se to stalo dvakrát. Viz Rodinná rošáda (2023). Tohle je ovšem na horší z těch dvou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vánoční snímky, které v posledních několika letech tak nějak z povinnosti vznikají mě zrovna dvakrát nebaví. Vyjímkou byla loňská Šílená noc s parádním Santou. Vánoční ulička se nestane klasikou ani za tisíc let. Jistou originalitu tomu nemůžu upřít, ale Eddie už je fakt docela starej a své nejlepší komediální časy má dávno za sebou. Nehledě na to, že tady není vtipného vůbec nic. 30% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Každý z členov rodiny Carverovcov má meno súvisiace s Vianocami: otec Chris (skratka od Christopher; meno pochádza z gréčtiny a vo voľnom preklade znamená „nosiť Krista v srdci“), matka Carol (carol - koleda), syn Nick (skratka od Nicholas - Mikuláš), najstaršia dcéra Joy (joy - radosť) a najmladšia dcéra Holly (holy - svätá/ý). (m.a.t.o.)
  • Hračkárskym koledníkom prepožičali hlas členovia vokálnej acapella skupiny Pentatonix. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama