Reklama

Reklama

Vánoční komedie s Eddiem Murphym v hlavní roli o muži, který si dá za úkol vyhrát každoroční soutěž ve vánočním zdobení domů. Nechtěně ale uzavře dohodu s prohnanou elfkou, která pak přivede k životu pohádku Dvanáct vánočních dnů. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (23)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Ano, je to kýčovité, americké a Santa je černý, dobře oblečený štramák bez trapného pupku. No a?! Také je to vtipné, milé, herci jsou sympatičtí, triky skvělé a hudba hodící se. Hlášky byly, vyloženě trapné scény ne a ten lehce sebe ironizující podtón také fajn. Za mne příjemná vánoční podívaná, kterou lehce nadhodnocuji, kvůli zdejším hnidopichům a dávám 70%. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po Netflixu a Disney si vypustil svoj (prvý) vianočný film aj Prime Video. Musí sa však priznať, že Vianočná ulička patrí medzi doposiaľ najfarebnejších a technicky tých prepracovanejších výstupov v danom žánru za rok 2023. Rola pre Eddieho Murphyho sa hodí, ale film nedokáže posunúť viac dopredu. Film má niekoľko menších či väčších chýb (áno, myslím aj na klišé momentov), ale jedným z najvýznamnejších je práve runtime, ktorý zbytočne má 120 minút. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vánoční snímky, které v posledních několika letech tak nějak z povinnosti vznikají mě zrovna dvakrát nebaví. Vyjímkou byla loňská Šílená noc s parádním Santou. Vánoční ulička se nestane klasikou ani za tisíc let. Jistou originalitu tomu nemůžu upřít, ale Eddie už je fakt docela starej a své nejlepší komediální časy má dávno za sebou. Nehledě na to, že tady není vtipného vůbec nic. 30% ()

tkey odpad!

všechny recenze uživatele

Blackwashing level tisíc. Kdyby to bylo víc černý, tak mi to ukradne kolo. Jediný role co zde dostane běloch je idiot, zloduch a nebo gay (a to je mám z logiky věci rád) s jedinou výjimkou Róna Swansona, který by jim na to jinak nekejvl. Půl hvězdu za originální nápad a za Rona, víc si to nezaslouží a snad to brzy zmizí v propadlišti dějin... ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně špatný. Tak moc že i některé vánoční filmy od Hallmarku či Netflixu dokážou být mnohem lepší. Po shlédnutí jsem přemýšlel, kde se to pokazilo a dospěl jsem k závěru, že úplně všude. Opravdu zbytečně dlouhá stopáž, špatné herecké obsazení kde je většina herců včetně občas Murphyho jenom otravná a hlavně stupidní scénář/děj. Tím že se Murphy podílel i na produkci jde značná část odpovědnosti jeho směrem. Vážně teď doufám, že v rámci jeho dohody s Amazonem nám přeci jen v budoucnu dodá alespoň průměrný film a ne další Candy Cane Lane, která balancuje na hraně odpadu. Tak snad, držme si jako diváci palce. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Hračkárskym koledníkom prepožičali hlas členovia vokálnej acapella skupiny Pentatonix. (m.a.t.o.)
  • Každý z členov rodiny Carverovcov má meno súvisiace s Vianocami: otec Chris (skratka od Christopher; meno pochádza z gréčtiny a vo voľnom preklade znamená „nosiť Krista v srdci“), matka Carol (carol - koleda), syn Nick (skratka od Nicholas - Mikuláš), najstaršia dcéra Joy (joy - radosť) a najmladšia dcéra Holly (holy - svätá/ý). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama