Reklama

Reklama

Zajatec 2. avenue

  • USA The Prisoner of Second Avenue
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou lidí – Mela (Jack Lemmon) a Edny (Anne Bancroft), lidí střední třídy a středního věku, kteří spolu šťastně žijí na Manhattanu v jednom vysokém domě. Až do chvíle, kdy oba přijdou o práci a kdy je jejich byt vykraden. K tomu je navíc začnou otravovat jejich vlezlí a závistiví sousedé. Oba musí snášet jejich urážky a když se zdá, že se ocitnou na samém okraji propasti, podaří se jim postavit se na nohy a začnou svoji těžkou situaci řešit. (videofil)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zajatca som vzal na vedomie. Trpezlivo dopozeral, opätovne ocenil, že Neil Simon písal kvalitné hry, že ústredná dvojica si s chuťou zahrala (pričom Anne Bancroft ma zaujala viac), že problematika aktuálna v USA pred desiatkami rokov je u nás aktuálna v súčasnosti a že aj Hamlischova hudba bola počúvateľná. Celkovo teda uznávam kvality filmu, ale opakovane vidieť ho nemusím. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mel je neurotik, který má soucitnou chápající ženu, dobráckého bratra na venkově... aktuálně taky velkou smůlu v práci a uvnitř potřebu všechno kolem sebe bez uzardění komentovat. V nejhorší chvíli neváhá a po hořkých příhodách se sousedy kupuje lopatu na sníh! :o) Já bych za sebe taky neváhal a co nejdřív bych se odstěhoval z panelákové džungle New Yorku na venkov k bratrovi... Neil Simon v jedné ze svých povedených konverzačních her opět vytrousil množství svižných dialogů na pozadí (nejen) komických či tragikomických situací, ale tentokrát mě nesmírně překvapil i nadčasovým a pořád aktuálním tématem. Dobře propracovaný příběh s přesahem si po celý čas drží hravý nadhled, jenž vrcholí povedeným závěrem a po celý čas ho podbarvuje i rozhlasový moderátor svými ojedinělými aktualitami. Komedii drží na skvělé úrovni herci, z nichž si samozřejmě nejvíc Zajatce 2. avenue budu pojit s výborným Jackem Lemmonem (tenkrát ještě v plné formě vhodné pro podobný typ komické postavy), ale opomenuti by neměli být ani jeho partneři (Anne Bancroftová v roli manželky a známý režisér Gene Saks tentokrát před kamerou coby bratr Harry), protože právě výborná souhra mezi jednotlivými protagonisty vytváří onen nezapomenutelný herecký koncert. 85% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komedia v ktorej sa Lemmonovi nedari a pokazi sa vsetko, co sa pokazit môze. Bohuzial mi to nepripadalo vtipne. Vŕši sa jedna pohroma za druhou a po par minutach mi to pripadalo monotonne. Jedine co ma vytrhavalo z letargie bol vynimocne neznesitelny Lemmon, ktory frfle, stazuje sa na vsetko mozne a ja som ho mal po chvilke plne zuby. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Natočené podle známé divadelní hry oceňovaného dramatika, skvěle obsazené, poctivě odehrané i zrežírované, technická stránka kvalitní a přece je můj výsledný pocit hodně rozpačitý. Čtyřikrát jsem během filmu zaklimbal, což svědčí minimálně o tom, že mě ten snímek nestrhnul, ale především musím konstatovat, že jsem se tak nějak míjel s jeho žánrovým zakotvením. Na mě ten příběh a jeho hrdinové působili jako drama s mírným vybočením do tragikomedie, kdežto režisér a autor předlohy to celé považovali za ryzí komedii. Tomu se podřídili i herci, ale protože jsem opravdu komediální polohu příběhu neakceptoval, zákonitě mi to přišlo jako nechtěné přehrávání obou protagonistů. Tak čtyři situace mi přišly lehce úsměvné a jinak mně humor nebo pokusy o něj nepřišly účinné. Celkový dojem: 45 %. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Pokud komedie, tak hodně hořká, v jedné fázi, kdy si Mela koupí lopatu, až s prvky dramatu, Vážně, v té chvíli jsem se nesmál, spíš jsem přemýšlel, jestli to celé neskončí jako sociální drama. Lemmon i Bancroftová jako obvykle výteční a ve svém bytu s malou teráskou na rohu 88 street a 2 avenue se s životem rvou, i přes nepřízen osudu. Mám z nich dobrý pocit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu bolo realizované v meste New York. (dyfur)

Reklama

Reklama