Reklama

Reklama

Okouzlující démon

(seriál)
  • Jižní Korea Maidemon (více)
Jižní Korea, (2023–2024), 17 h 7 min (Minutáž: 60–72 min)

VOD (1)

Epizody(16)

Nelítostný démon se zaplete s odměřenou ženou z bohaté rodiny a ztratí přitom svoje schopnosti. S její pomocí se je snaží získat zpátky a přitom to mezi nimi zajiskří. (Netflix)

Recenze (15)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Seriály, ve kterých hrozí reálné nebezpečí, jsou fajn v tom, že si tvůrci nemusí pomáhat berličkami jako milostný trojúhelník a nelogicky jednající postavy. Nebezpečí samotné stačí na udržení napětí. My Demon (líbilo by se mi víc, kdyby český název zněl Můj démon) takový seriál je. Navíc, pokud má v hlavní roli Kim Yoo-jung, která je v současnosti jednou z nejkrásnějších mladých jihokorejských hereček. Pokud bych měl ukázat na slabiny, pak jsou jimi některé podle mě poněkud zbytečné vedlejší charaktery. Ale dokážu s nimi žít. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Mám smíšené pocity. Na jednu stranu (tu romantickou) to bylo naprosto božské (nebo spíš ďábelsky skvělé?). Obě hlavní postavy fungují skvěle, romance i kotel skinshipu (!), krásný vizuál a tak dále. Srdce plesá. No, ale pak je tu zápletka, která postupně prostě nějak... vyšumí a zvětrá. Bylo to dost nevyvážené. A pak ten konec? Hrc, prc a démon je zpět - totální zklamání v tomhle řešení. Průměr 3* - první polovina až 3/4 seriálu super, konec zabitý. 🤷🏻‍♀️ ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný seriál a to nebudu přidávat poznámku "na Jižní Koreu " protože za mě z Jižní Koreji pochází ty nejlepší filmy a seriály. My Demon je pro mě momentálně number 1 mezi romanťáky.  Mělo to skvělou zápletku a když už si myslíte,  že v polovině série to je vlastně už vyřešený,  tak to pokračuje naprosto nenásilným způsobem a odkrývá další tajemství. Navíc milostný příběh je hrozně jemný a pomalými kroky se víc a víc prohlubuje v tu správnou dobu. Samozřejmě je to spíše dívčí záležitost,  ikdyž moje sestra podotkla,  že hlavní hrdina vypadá jako patnáctiletá holka  ( za mě je k nakousnutí....mňamy ). A nechybí ani typické Korejské přehrávání,  ale mě to nevadí a naopak si to užívám. Mít víc volného času,  tak to klidně zkouknu během dvou dnů  ( bohužel někdy musím i spát). Takhle mi to trvalo pět dní....a v posledním díle jsem se modlila,  aby to neposrali....a oni to neposrali. Rozhodně se k tomu ještě vrátím....až zkouknu všechny ostatní Jihokorejské romantické serialy na Netflixu. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že v seriálu se našli nudnější místa, ale celkovému dojmu to nijak nevzalo. 17 hodin mého života je pryč a opět musím chválit Korejský seroš. Po DUNĚ další skvělý snímek i když je to víc pohádka. Ale pěkná ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle rozhodně jeden z těch lepších korejských počinů poslední doby. Co musím ocenit, tak že se snažili, aby se opravdu až do konce alespoň trochu něco dělo. U některých seriálů mám pocit, že od 11 dílu je to už o ničem. Na druhou stranu mě mrzelo, že zakončení bylo takové moc jednoduché a vlastně i trochu na pytel. Song Kang je můj oblíbenec a s Yoo-jeong Kim měli výbornou chemii, hlavně v první polovině to stálo za to... a konečně se z hlavní hrdinky pak nestala infantilní přehrávající manželka, což se děje ve většině romanticky laděných k-dramat. A i když je to blbost, tak mi vadilo, že se v celém seriálu absolutně nikdo nezouval... to byl jeden z detailů, který jsem na korejské tvorbě vždy oceňovala a tady jsem o něj byla ochuzena. Doufám, že to neznamená, že obecně korejská tvorba bude dostávat americký nádech. ()

Isobell 

všechny recenze uživatele

Song Kang jako 마이 데몬 hmm! Jeho vtípky, šibalské pohledy mi chyběly. Čekala jsem, jaká bude jeho další role v žánrovém spektru od "Sweet Home az po Navillera"... V našich končinách dobře víme, že s čerty nejsou žerty. S tímhle čertem, ale jsou. Role mu sedí a ano, je ďábelsky skvělý :)  Takhle rozesmát, ale i dojmout a co hlavně, odreagovat od reality, me z korejského ostrova, dokáže jen Rowoon a Park Bo-gum... jo asi by se ještě někdo další našel :) Ale s nimi bych se vydala ihned a bez rozmýšlení na ostrov Čedžu. No teda nevím, jestli by kluci měli čas...ehm...tady by se to asi krapet protáhlo.. :)  No ale zpet k seriálu. Vcelku cute story, vzpomínky z minulosti, současnost, fantazie, legrace, smutek, tak trochu všehochuť pro takovéto domácí koukání. Příjemně, hezky vše do sebe zapadalo. Njn, takhle to vypadá, když člověk plnými doušky nasává korejskou mentalitu a téměř "bydlí" v jihokorejských seriálech...od Hra na oliheň (seriál) (2021) přes Přízeň krále (seriál) (2021) až po Láska padá z nebe (seriál) (2019).. To je rozptyl. Jejich filmařina je zkrátka úplně jiná, herecké projevy určitě mnohým nesedí...to je fakt (ostatně, ti zde nejsou, tohle nečtou). Někdy se drží jasných, naprosto konkrétních a zaběhnutých pravidel (zatnutí pěsti, dlouhé pohledy a scény, první pusa 💋 뽀뽀 [ppoppo] až v 10. epizodě, neskutečné zvraty v chování...atp. Často je dodržují až s cimrmanovskou přesností (viz smích i pláč vyjadřuj pohyby ramen), aby je vzápětí totálně rozbili, s největší pravděpodobnosti ovlivněni jinými světy, jako třeba v Předpověď lásky a počasí (seriál) (2022). Tam dojde, na víc než jednu pusu, hned v druhém díle, njn Song Kang divoch jeden :-) Toť můj pohled na věc. Co mi to celé jen připomíná....aaa už vím: Sestřička Betty! Betty ve světě fantazie, zcela mimo realitu. Jen jiné místo, jiný čas, jiné postavy...atd…vždyť to znáš. Rozumím ti Betty! :-) ()

Petra321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďakujem instagramovým editom za to, že mi ukázali tento skvost. Pokiaľ neberiem to úvahy BL, toto bola moja prvá Kdrama a rozhodne nie posledná. Postavy som si zamilovala hneď v momente ich prvého stretnutia. Chémia chemikovala a Do Do Hee spolu s Joong Gu Wonom tvorili nádherné, no zároveň aj miestami komické duo. Ich spoločné interakcie nemali chybu a nemilovať ich bolo jednoducho nemožné. Romantická zápletka bola jedna vec, no rodinné intrigy a pátranie po vrahovi ju robilo ešte lepším. Všetko do seba tak krásne zapadalo, čo robilo situáciu ešte lepšou. Vedľajšie postavy boli takisto skvelé a krásne dopĺňali náš hlavný pár. Všetko bolo premyslené do najmenších detailov, a aj keď sme po celý čas mali celkom jasné nápovedy, až do samotného odhalenia nám to nedošlo. Musím však priznať, že posledné epizódy tak trochu stratili svoju dynamiku a koniec som si predstavovala trochu inak, no bez ohľadu na tieto drobnosti bol príbeh úžasný. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler: Za mňa sklamanie. Song Kang ma tu tak herecky nenadchol ako v Love Alarm či. Nevertheless. Ešte aj v Navillera mal svoj šarm. Podľa mňa to je tým, že je mladý a ešte z neho robia mladšieho. On je skvelý vo vážnych momentoch...tie si s ním neskutočne vychutnávam. Dokonca aj tie vtipné vedia byť dobré a potom sú tu trápne scény, ktoré mu nesedia a on to vie a vidia to všetci..alebo aj nie a len mne to vadí. A kaderníka a maskéra by mal vymeniť. Hlavná ženská postava uvažovala primerane, racionálne aj triezvo. Dobre sa na ňu pozeralo. Posledný diel bol podľa mňa zbytočný a zbytočne sa naťahoval. Žiadna kreativita v tom ako ožil. 8 ročné dieťa by bolo kreatívnejšie. Alebo to mali nechať nech umrie..nebol by prvý ani posledný. Vedľajšie trápne postavy boli ako v súťaži rýchlej roty. Hrozne toto nemám rada, uberá to seriálom body, ľuďom IQ len klesá. Našťastie sa tam našli aj záporné postavy a tie to trochu viac vyvážili. Čakala som nejaký tajný príbeh o démonskom synovi, nič. Aspoň, že bola tajná zmluva s otcom mladej..:) ()

Veruska.Kuru 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je skoro konec ledna a já již mám nejlepší seriál na seznamu top seriálu v tomto roce (i když i v minulém kousek)... Prostě doporučuju, je to vtipné, akční, hororové, smutné, romantické a k zamyšlení.. Moc krásně spravovaný seriál... Zase jsem se přesvědčila že Korejci umí prostě točit.. Hrají na city, na přemýšlení a divák se vždy má na co těšit i se zasmeje.. Upřímně u tohodle k drama budete potřebovat plnou dávku kapesníku (pokud možno kamion) plnou dávku popcornu a nervy s oceli.. I s te nejvíce protivné postavy se nakonec vyklube sympaticka a pochopíte jejich příběh proč...nakonec vysvitne duha a vše bude jak má... Za mě ani jedno oko nezůstane suché.. ❤️❤️❤️ Máš moje srdce můj démone ❤️❤️❤️navžd! ()

Koral17 

všechny recenze uživatele

Song Kang je opravdu okouzlující (démon) a navíc je schopen bez bázně a hany vynést outfity, které bych čekala spíš na hlavní hrdince (chanel saka, světlefialové mohérové svetříky, blůzičky, mašle...) ()

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

///   "My Demon" není vůbec špatný seriál, ale zároveň to není naprosto fenomenální podívaná (alespoň tak jsem se cítil po jeho zhlédnutí). Začátek byl opravdu slibný, příběh se rozjížděl svižně, ale jak to bohužel bývá u nových korejských sérií, výpňové díly uprostřed série celý požitek jen zbytečně prodlužují a člověkovi se moc nechce k seriálu vracet. Upřímně mi chybí "staré časy", kdy jsem byl schopný některé seriály celé zhlédnout během dvou/tří dnů (právě díky absenci zbytečné výplně). Se 16 epizodami je prostě někdy obtížné udržet konzistenci a tento seriál tím trpí. Abych nebyl jen kritický, musím pochválit skvělý soundtrack (především NewJeans), originální příběh a bezchybné herecké výkony. Musím souhlasit s Jirkovým hodnocením, že 김유정 je opravdu jednou z nejkrásnějších mladých jihokorejských hereček, které si dokážu vybavit. Už v seriálu "Backstreet Rookie" se mi velmi zalíbila a nemohu se dočkat, kde se opět objeví. Když to shrnu - dobrý příběh (až na jeho délku), pěkná hudba, skvělé herecké výkony - to všechno je seriál "My Demon".  |7.5/10| ()

LoisLane 

všechny recenze uživatele

Za oku lahodiaci hlavný pár a dobrý štart musím dať 3 hviezdy, ale postupne dejovo dosť nuda, dlhé telenovelovské opakujúce sa scény, vedľajšie postavy trápne a koniec nemastný-neslaný. ()

chemik11 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka! Není to jen romantika pro ženy, ale každý si tam najde svoje. Romantika jasně. Dále komedie, spousta legrace a vtipných situací, například s Pakem, PR týmem nebo tím gangem. Dále ta fantasy část o démonovi a uzavírání smluv. A v neposlední řadě trocha akce. Prostě taková směs žánrů, která překvapivě funguje. A to díky skvělým hercům a jejich hereckým výkonům. Za mě asi nejlepší, co jsem od Korejců viděl a škoda, že není více dílů. ()

SmileSun 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený seriál. Líbilo se mi obsazení, hlavně viditelná chemie mezi Song Kang a Kim Yoo-jeong. Také musím ocenit, že je zde k vidění vše: akce, drama, romantika, vtipné i smutné scény… A vedlejší postavy skvěle doplňují celý příběh. Navíc se u toho člověk nenudí, jakmile to vypadá na „pohodičku“, tak přijde nějaká akce/zvrat, takže kdyby měl člověk možnost, tak to shlédne celé najednou. Konec byl sice trochu rychlý, ale zase jsem musela ocenit, že bylo dobře vysvětleno – spoiler: jak se mohl vrátit Gu-won zpět a proč toto přání Do Do-hee nebude mít žádné následky. ()

Jankaxx 

všechny recenze uživatele

Nesnáším když něco nedokoukám. Proto si vždycky načtu co se dá, kouknu na všechny upoutávky apod. Ale tady se to nedalo. Přišlo mi to na korejské poměry strašně nudný. Přitom tenhle žánr já od nich žeru i s navijákem... no tady proste ne. Nevím kolik dílů jsem tomu dala. Hádám že tak 8. Pak jsem měla čekat než vyjde další a už jsem na to zapomněla a nechce se mi do toho. Na démona mi náš hlavní hrdina přišel málo cool. Nevěřila jsem mu to. Přišel mi jako chlapeček. Hlavní hrdinka mi přišla, že si ho může "povodit". Přišla mi starší a mentálně někde jinde než celý náš starý a věkem ošlehaný démon. A to mi vadilo. ()

Reklama

Reklama