Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

sud 

všechny recenze uživatele

Režisér Arnoldova Komanda po čase vstoupil do velmi podobných vod. Vzal si tentokrát na pomoc dvoumetrového seveřana a drakova syna a postavil je proti japonské mafii. Má to v sobě snad všechny klišé dobových akčních béček, je to však svižné, oddechové a vtipné. Dolph Lundgren asi ve své nejsympatičtější roli. Guilty pleasure jako řemen. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren sa síce nikdy nevyrovnal svojim slávnejším kolegom tej doby, ale v počiatkoch svojej kariéry točil vydarené béčka, tentoraz spojil svoje sily s režisérom kultového Komanda a s ďalšou vychádzajúcou akčnou hviezdou a vznikol možno aj jeho najlepší film. Príbehovo je to úplná klasika, dvojica odlišných policajtov, ktorí sa spoja, aby zničili celú japonskú mafiu, pričom jeden z nich má s ich šéfom ešte nevyriešené účty z minulosti, pričom to obsahuje snáď všetky potrebné klišé, takže tu si ako fanúšik žánru určite nemôžem sťažovať. Jedine trochu prekvapí v porovnaní s očakávaním odlišná povaha oboch zúčastnených, keďže Američan je znalec všetkého japonského, pričom má predtým veľký rešpekt, zatiaľ čo jeho partner, čiastočný aziat sa zase správa ako čistý Američan. Ale filmu to samozrejme nijak neškodí, možno mu to aj pridá na zaujímavosti. A vďaka až moc krátkej dĺžke a množstvu akcie to celé ubehne poriadne rýchlo. Po akčnej stránke som tiež dosť spokojný, síce sa nevyrovná tým lepším klasikám tej doby, nie je zase tak moc nápaditá a ani prepracovaná, ale predsa len ponúkne množstvo súbojov, prestreliek a nejakých tých výbuchov alebo likvidácií slušnej kvality. Lundgren tu má až prekvapivo veľa súbojov, najviac za celú svoju kariéru, ale súboje majú predsa len jednoduchšiu choreografiu a pôsobia dosť pomaly, ale Brandon Lee občas predvedie nejaký zaujímavý chvat, ale tiež len v takom spomalenom prevedení. Celkovo sa mi aj na súboje dobre pozeralo, ale taký Seagal alebo aj Van Damme predvádzali v tej dobe neporovnateľne lepšie súboje. A tak skôr ma bavila zvyšná akcia, hlavne rozmanité prestrelky v atraktívnych lokáciách a s ideálnym množstvom zabitých, ale aj nejaké tie likvidácie. A najviac za pochvalu stojí záchrana ženy z mafiánskeho sídla alebo nočné prepadnutie spojené s vrhaním rezných zbraní. Od podobného filmu sa očakáva aj humor a v tomto tiež nie som sklamaný, nájde sa tu viacero vydarených hlášok. S obsadením tu nemám problém, je priam ukážkovo béčkové v tom najlepšom slova zmysle, Dolph Lundgren je tu v najlepšej forme, Brandon Lee je zase veľký sympaťák, k tomu Tia Carrere v úlohy krehkej ženy na ochranu a ako hlavný záporák Cary-Hiroyuki Tagawa, pričom má za sebou mnoho známych tvárí. Režijne je to presne to, čo aj od filmu tohto typu chcem, nie je to síce ďalšie Komando, ale Mark L. Lester odviedol slušnú prácu. Takže celkovo som veľmi spokojný, Zúčtovanie v malom Tokyu je jednoducho parádne akčné béčko prvej polovice deväťdesiatych rokov, kedy sa podobným filmom darilo najviac, videl som ho veľakrát a stále sa pri ňom slušne bavím. 80% ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Poctivá akční řežba ve stylu kung-fu, kde daleko více než herecké výkony překvapí bojové scény.. v hlavních rolích se skvěle doplňují švédský karatista Dolph Lundgren a předčasně zesnulý syn předčasně zesnulého otce Brandon Lee... Svoji klasickou úlohu záporáka si zde vystřihnul Cary-Hiroyuki Tagawa a jako dekorace ještě půvabná Tia Carrere... Pro fanoušky kung-fu tedy solidní podívaná, ostatní diváky to ale nejspíš moc neosloví... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásne a ukážkové béčko, pre fanúšika žánru a atmosféry akčných nášupov rokov deväťdesiatych je to jednoducho povinnosť. Lundgren a Lee kopú, strieľajú hláškujú a to takmer počas celého deja diváka nenechajú vydýchnuť. No a Tagawa je protivník numero uno. Ešte raz musím zdôrazniť a pochváliť svižnosť a nadupanosť scenára, krátkou stopážou tvorcovia urobili to najlepšie čo mohli, škoda, že to tak nie je pri viacerých filmoch. 80%. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Klasická pecka z 90. let která mě nikdy neomrzí. Dolphík je ve skvělé formě, Brandon mu pěkně sekunduje (i když mi vždy na začátku přijde dosti namyčlenej). Filmek má kratší stopáž, za to je o to akčnější, plnej různých přestřelek, krásných soubojů a prostě všeho, co k tomuhle žánru patří, všetně hlášek. Tagawa jako záporák perfektní a Tie to tu hodně sluší (ta nahotinka je jen její dublerka). Pro mě jeden z nejlepších Dolphíkových filmů a naprostá klasika. 100% :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Asi v 12. minúte je možné vidieť, že telo, ktoré bolo v aute pred tým, ako ho lis zlisoval, bolo nahradené figurínou. (ČSFD)
  • Všetky meče použité vo filme boli repliky, s výnimkou jedného samurajského, ktorým Lundgren sekal bambus. (m.a.t.o.)
  • Prvý Lundgrenov film, ktorý sa vo viacerých európskych kajinách a Japonsku nepremietal v kinách, ale vyšiel rovno na VHS. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama