Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima povedená kriminálka, herecké obsazení mi padlo do noty, Tomáš Maštalír a Martin Hofmann jako vyšetřovatelé skvělí, Zuza Stivínová v roli šéfové senzační (občas na kopnutí pod koleno), líbila se mi i Pavla Beretová a Johana Matoušková.. Vyšetřování případu těsně před promlčením a souběžné vyšetřování několika vražd stejnou zbraní bylo zajímavé i poutavé.. Otevřený konec mi tady v tomto případě pasoval... ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Temné, bezútěšné. Kdyby to tak zůstalo a závěrečná touha po happyendu nevelela k trapnému "přiznání" hlavního viníka na tiskové konferenci, bylo by o hvězdičku více. Dalším nešvarem je příliš mnoho náhod pohromadě. A v neposlední řadě zamrzí Kuneš klišé, neboť k přehnaně drsňáckýmu Maštalírovi se sympatie budují o poznání hůře. Škoda, jinak by to bylo za čtyři, protože se jedná o věrné zobrazení ostravských cikánů i bílejch chacharů, to vše bez úzkostlivé korektnosti. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Policejní rada Vacátko by hodně koukal, bez jakejch vychytávek se musel obejít, páč to vypadá, že současná kriminalistika by bez možností testů DNA a lokalizací telefonů byla úplně v hajzlu. Oceňuju své oblíbence Martina Hofmanna a Pavlu Beretovou a především aplauduju komediálním vstupům Alberta Čuby, ještě že ho ten covid pomohl objevit. A vůbec nemám problém s otevřeným koncem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak umí kriminálky a rád si hraje s psychologií postav, ale pravdou je že ne vždy mu to vyjde. Vedlejší produkt je jeden z těch kousků kde to dopadlo tak nějak napůl. Samotná premisa která vede k zamyšlení zda je ok když se vyšetřovatel pohybuje v šedé zóně a využívá prostředků které nejsou úplně legální (a zlegalizuje si je až dodatečně) je rozhodně zajímavá (hodně kriminálek po celém světě to ukazuje jako běžnou praxi bez většího dopadu), ale tady to v posledním díle vyšumí do ztracena a za sebe sem čekal uspokojivější katarzi. Samozřejmě že ani v reálném životě nikdy všechno nevyjde jak by si člověk přál, ale tady Bebjak položil nějakou otázku a nakonec na ní nedokázal a nebo nechtěl odpovědět, čímž udělal z Vedlejšího produktu pouze další obyčejnou kriminálku bez přidané hodnoty…60% ()

Rebeca 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že velice přitažlivá osobnost herce, (jeho způsob hraní, mužný charismatický zjev i hlas) Tomáše Maštalíra funguje i tady. Je výborný a musím napsat, že jsem neviděla, aby  "někde" hrál špatně; či už to byl vynikající slovenský snímek Jozef Mak , nebo podhodnocený film Čára , velice lidský seriál Chlap , všechny série kriminálky Za sklem, anebo (jako vypravěč) v dokumentárním seriálu Najväčšie kriminálne prípady Slovenska. Samozřejmě, jsou tady i další mí oblíbenci: Bebjak, Žiaran, Dobrakov. Nicméně, ač je to inspirováno reálnymi příběhy a konzultováno s profesionálem-vyšetřovatelem (který se podílel na scénáři), vnímala jsem tam některé nelogické vsuvky plus testy a odposlechy "na tajňačku", no... nevím, ale pokud se to zakládá na skutečnosti, stejně jsou v konečném důsledku v rámci trestního řízení nepoužitelné. Tak ano, budu laskavá  :) - 4*. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Praze a Ostravě. (SONY_)
  • „Po odvysílání třídílné, Českým lvem oceněné minisérie Spravedlnost (od r. 2017), což byla má první spolupráce s Peterem Bebjakem, jsme dlouho hledali látku, kterou bychom mohli volně navázat na téma zločinu a trestu, spravedlnosti a osobní zodpovědnosti. Podařilo se nám to až s námětem Jakuba Režného a kriminalisty Aleše Preise,“ uvedla Kateřina Ondrejková, kreativní producentka. (SONY_)

Reklama

Reklama