Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niekomu stačí za kamaráta sused, niekomu pes. A niekomu kosatka (Keiko si zaslúži obdiv) .Originálne, pekne natočené. Hlavní postava Jesse je pomerne nezrelá a nový kamarát Willy mu ponúka kamarátstvo, aké ešte nezažil. Za hudbu o pol bodu viac. Kde sú také rodinné filmy dnes? Vo svojej dobe to bol naozaj krásne natočený film. Dnes už som ho videl veľakrát a asi sa k nemu už nevrátim. Ukážka priateľstva chlapca a kosatky bol prinajmenšom dobrý nápad. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám a ne matně, ale vybavuju si ho i po letech docela slušně. Teď jenom nevím, jestli to bude tím, že jsem ho viděla tolikrát jako malá holka, nebo to bude tím, že přece jenom má tenhle film něco do sebe. No asi tak z obojího trochu. Některé scény a záběry vidím před očima dodnes, protože na mě tehdy strašně zapůsobily. Příběh je to dojemný a jako asi většina jsem tu kosatku milovala. Nevím, možná kdybych se na film dívala dnes znovu, měla bych na něj střízlivější názor, ale jelikož ho pořád vidím spíše dětskýma očima, budu hodnotit jako slušný film. ()

Reklama

-soch- 

všechny recenze uživatele

Film môže skutočne pôsobiť až príliš dojemne pre istú skupinu publika. Na mňa práve ani nie, hoci posledná scéna je príjemným príkladom happyendu. Za sedemnásť rokov sa stal klasikou rodinného filmu. Prekvapila ma voľba TV Markíza, ktorá pri (asi) opätovnom zakúpení práv zadala do výroby nový slovenský dabing a ten český, s ktorým film odjakživa vysielala už určite neprídeme (v súvislosti s jej vysielaním) do styku. Hoci som bol na český dabing už zvyknutý, ani ten slovenský nie je najhorší: MAREK SUCHITRA, DANIELA MACKOVIČOVÁ, IVAN ROMANČÍK, EMAN HASON, ANDREA KARNASOVÁ a ŠTEFAN KOŽKA. Réžia slovenských dialógov: JOZEFÍNA ŠUJANOVÁ ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Som za voľne žijúce veľryby, zábavné parky im spôsobujú stres. Podobné filmy ako tento, napríklad Volanie divočiny uznávam, lebo sú opakom toho, čo napríklad film Čeľuste. Síce neposkytujú toľko zábavy a filmového umenia, sú to skôr také rodinné filmy, no vedia chytiť za srdce aj oni. Čo sa kvality filmu týka, pre mňa je to na úrovni Čeľustí, ale to posolstvo, ktoré tento film má by som aspoň rád takto zdôraznil. škoda, že to bolo miestami nudné, presladené, naivné a chýbala tomu zvláštnosť, no dobrý úmysel sa nedá poprieť, úplne v pohode film. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Kosatka skákající přes útes při západu slunce (nebo východu, já už si to nepamatuju) se stala symbolem dětské popkultury 90.let, hit od Michaela Jacksona byl důkazem toho, jak tehdy fungoval marketing (spolu s Top Gunem a „Highway to the Dangerzone“) a od školy jsme na to šli snad třikrát a vždycky jsme z toho byli vedle, učitelky nevyjímaje. Co na tom, že je vlastně naivní báchorka plná kýče, tehdy to prostě fungovalo, Michael Madsen tam byl za ultimátního sympaťáka a každé dítě chtělo mít v bazénu na zahradě svojí kosatku se zahnutou ploutví. Dnešní mládež by tuhle velrybu asi okamžitě hodila do mlýnku na maso nebo si jí nevšimla vůbec. Je to jeden velký rodinný kýč, ale tehdy…tehdy to prostě byla pecka. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Po scéně, kdy Jesse (Jason James Richter) večeří s Greenwoodovími, následuje scéna zobrazující mrak, který vypadá jako kosatka s ploutvemi. Šlo o náhodu při natáčení, nejedná se o tvůrci upravenou scénu. (freelex)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno