Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Predlohu som nečítal, no Of Mice and Men je film citlivý a keby som ho mal zhrnúť jedným.slovom tak poviem, že je pekný. Snaha Garyho Siniseho je sympatická, avšak v momentoch, ktoré mali byť kľúčové mi príde jeho režisérske vedenie nepresvedčivé a prejavuje sa mierna neskúsenosť. John Malchovich je skvelý herec, jeho stvárnenie náročnej role Lennieho je obdivuhodné, hoci niekedy vidno až prílišnú snahu "hrať". Film, ktorý má v sebe konskú dávku ľudskosti a to sa cení najviac... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco spracovaný román Johna Steinbecka, ktorý si zakladá hlavne na výborne vykreslených charakteroch hlavných postáv a dokonalom výkone Johna Malkovicha. Tak krásne clivou atmosférou sa môže pochváliť iba málo filmov, hlavne od momentu dohody ohľadom spoločného bývania vo vlastnom medzi ústrednou dvojicou a starým pánom. 85/100 ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem zbaven prokletí - ano, filmovou adaptaci knihy lze zpracovat na jedničku. O myších a lidech Johna Steinbecka se mi strašně líbilo a tento film Garyho Sinise (který si současně zahrál postavu George) mu vzdal hold se vší grácií. Velkou měrou se na výsledné kvalitě podílel i představitel jeho společníka, pomalejšího Lennieho, kterého ztvárnil skvělý John Malkovich. Děkuji a doporučuji! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dramata se sympaticky retardovanými jedinci obvykle bez potíží získávají oblibu u odborné obce, ale mé cynické JÁ málokdy přesvědčí o své výjimečnosti. A ani tato Steinbeckova klasika mne nedokázala přivést do extáze, přestože mi nabídla nekonečně rozvleklý příběh. Chyba je samozřejmě ve mně, protože já naivně očekávám i od psychologického dramatu jistou porci zábavného odlehčení, ale tu mi seriózní dramata nečestně a nesportovně upírají. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Původně jsem Garyho Sinise podezřívala, že se zhostil režírování, aby si konečně zahrál v hlavní roli. Jestli tomu tak bylo, pak jen dobře. Prokázal, že je dobrý herec, ale především výborný režisér. Málokdy se podaří převod knihy do filmové podoby a v případě klasiky je to ještě horší. Sinise se úkolu ujal parádně a natočil perfektní snímek. Škoda, že od té doby se mu do režírování nechce. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama