Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastassia Kinski hraje hlavní hrdinku filmu Irenu, krásnou mladou ženu v rozpuku sexuality. Irena prožije své první milování, které s sebou nepřinese jen překrásný prožitek, ale také nepředvídatelné tragické následky! Nesmírná vášeň jejího prvního romantického vzplanutí je ale tak silná, že Irena dokáže překonat všechen chaos, který ji obklopuje, včetně mimořádných požadavků vlastního bratra (Malcolm McDowell), a odhalí svůj vlastní fantastický osud. Kočičí lidé jsou erotickou fantazií vášně a hrůzy, které vyvolá první láska mladé ženy. Touha... vášeň... krev, vlastní chtíč ji promění v jednu z těch, kterým se říká Kočičí lidé. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi problem tohohle filmu je, ze je zarazenej jako horor, ale tohle krome par trochu krvavejch scen neni horor ani nahodou. Nicmene neda se filmu uprit, ze je zajimavej, ma dobrej napad, slusnou atmosferu a obcas je po vizualni strance perfektni. Navic Nastassja je tady fakt kocka a McDowell je tady skvelej uchylak. Skoda, ze ma film premrstenou stopaz, na ty dve hodiny se tu toho totiz moc nedeje. Lepsi 3*. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

2,5* za tenhle divný film, jenž mi navzdory očekávání utkvěl v paměti. Zvíře v nás... V případě Cat People zvíře docela krotké, chvílemi milé a možná trochu legrační. Ale Malcolm McDowell se vážně snaží. Trochu vyčpělý kult s poměrně silným hereckým obsazením a zvláštní, netuctovou atmosférou; leč o horor se nejedná. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tam, kde film z roku 1942 naznačoval, tam nové zpracování ukazuje záběry naplno. Tajemná Irena (krásná Nastassja Kinski) přijíždí za svým bratrem, aby začala nový život. Netuší, že rodinné prokletí jí zkomplikuje nejen vztah s bratrem Paulem (ďábelský Malcolm McDowell), ale její dosavadní život obrátí doslova naruby. Drama o potlačované sexualitě nešetří nahotou ani krví. Divák se dočká nejen utržených rukou a rozervaných těl, ale i bizarní pitvy šelmy. Vydařená je sice krátká, ale maskérsky poctivá proměna v pantera. Na rozdíl od původního snímku volí Irena raději život mezi svými. Místy působivá, jindy až dokumentární kamera je doprovázena tajemnou hudbou. Za zmínku stojí skvělé scény s černým panterem ať už uvězněným v pokoji, na mostě či prchajícím městem. Po letech jsem jednu hvězdu přidal. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Že je Nastassja Kinski kočka, ví přinejmenším pánská část publika už dávno, takže jediná nová věc jsou tu levhartodlaci (nebo jak to mám nazvat) místo tradičních vlkodlaků. Pro obyvatele Afriky by ale ani tohle nebylo nic objevného, zkazky o leopardích lidech se tu vypravují odedávna. Takže nám tu zbyl eroticko-psychologický thriller (mám potíže označit za horor něco, u čeho mě nemrazí), ale s docela zajímavým nápadem v podobě provázání sexuality a metamorfózy do zvířecí podoby, a s přece jen ne tak zcela očekávaným koncem. A ještě jedním plus v podobě opravdu krásných zvířat. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem, jaké hodnocení vlastně mám dát tomuto remaku stejnojmenného dílka z roku 1942... Nemám totiž horory příliš v oblibě. Nevadí mi, ale cíleně je nevyhledávám. Tady ale jde o docela zajímavý nápad a filmu se nemůže upřít působivá atmosféra. Nastassja Kinski tu podává slušný výkon a dobrý je i Malcolm McDowell. I triky jsou hooodně zajímavě udělané. Zkrátka jde o dobrý průměr, takže této erotické vášni s tragiickými následky dávám 3*. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (5)

  • Tento film posloužil jako předmět středoškolské šikany ve filmu Líbánky (2013). (Nick321)
  • Na scénu měly zakázán vstup děti a menstruující ženy, které by šelmy mohly znervóznit a vyprovokovat k útoku. (Cherish)
  • Práce s leopardy je velmi obtížná a je velmi těžké je dokonale vycvičit. Místy za ně proto zaskakovali horští lvi, obarvení na černo. (Cherish)

Reklama

Reklama