foto

Scott Paulin

  • nar. 13.2.1950 (68 let)
    Steubenville, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Scott Paulin je americký herec a televizní režisér narozený ve Steubenvillu v Ohiu. Paulin absolvoval v roce 1971 univerzitu Pomona College v Claremontu v Kalifornii se zaměřením na vládní legislativu.

Účinkoval v řadě populárních televizních seriálů, třeba lékařském HOUSE M.D. /2004-2012/ a ER /1994-2009/, v policejním seriálu COLD CASES /2003-2010/, v krimi seriálu CSI:CRIME SCENE INVESTIGATION /2000-současnost/ nebo v drama seriálu 24 /2001-2010/. Ve filmové branži je znám pro ztvárnění role Deke Slaytona v americkém filmu THE RIGHT STUFF /1983/, nebo Briana Huntera v komediálním dramatu PUMP UP THE VOLUME /1990/ a dalšími rolemi ve filmech A SOLDIER'S STORY /1984/, ve sci-fi hororu WARNING SIGN /1985/, v drama filmu s Jodie Foster THE ACCUSED /1988/ nebo v dramatu I AM SAM, kde hrál po boku Seanna Penna a Michelle Pfeiffer. Ve filmu CAPTAIN AMERICA /1990/ na motivy Marvelova komiksového románu hrál postavu Red Skulla. V seriálu CASTLE /2009-2012/ ztvárnil postavu otce hlavní protagonistky Kate Beckett.

Se svou ženou Wendy Phillips jsou sezdaní od roku 1981 a mají spolu dceru Jenny Dare Paulin. Seznámila je jeho budoucí tchýně Jean Shelton, která provozovala hereckou školu v San Franciscu. Je zeťem herce Wendella K. Phillipse. Spolu se svou ženou hráli manžele v mini-seriálu A YEAR IN THE LIFE /1986/.

V současné době produkuje a hraje ve svém divadle The 2nd Story Theater a učí ve studiu The Loft Studio v La Brea v Los Angeles. Režíroval divadelní hry „27 Wagons Full of Cotton", „Welcome to the Moon" a „The One-Armed Man". V divadle Odyssey Theater v Los Angeles v roce 2005, režíroval hru Nicholase Kazana „A Good Soldier".

Lukáš "gatuso" Častulík

Režijní filmografie

Filmy

1998 Útočiště

TV seriály

2015 Namaste Bitches (TV seriál)
2000 D.C. (TV seriál)
Sheena (TV seriál)
1999 Dawsonův svět (TV seriál)
Uncharted Waters (S02E12)
1998 Na život a na smrt (TV seriál)
Síť (TV seriál)
V.I.P. (TV seriál)
1997 Orleans (TV seriál)
1996 Ochránce (TV seriál)
Předčasné vydání (TV seriál)
1995 Zprávy z New Yorku (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1991 Horký vítr z jihu (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Zapadákov (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2010 Bulletface
Tales of an Ancient Empire
2009 Intervention, The
2007 Jane Doeová: Jak vyhodit šéfa (TV film)
Nebezpečný let (TV film)
2006 Ways of the Flesh
2005 Infection
2003 Extreme Team, The
2001 Jmenuji se Sam
Zeptejte se mých dětí (TV film)
1999 My Little Assassin (TV film)
1997 Klonován (TV film)
1996 Sweet Dreams (TV film)
1995 Kansas (TV film)
1994 Hazardní hráč (TV film)
MacShayne: Kdo se směje naposled (TV film)
Ticket, The
1993 Full Eclipse (TV film)
Nick's Game (TV film)
Rytíři
1992 Zákeřnost
1991 Nejvyšší pocta (TV film)
Vražedný lék (TV film)
White Hot: The Mysterious Murder of Thelma Todd (TV film)
1990 Appearances (TV film)
Captain America
Grim Prairie Tales: Hit the Trail... to Terror
Zesil to!
1989 From Hollywood to Deadwood
The Revenge of Al Capone (TV film)
Turner a Hooch
Zoufalá láska (TV film)
1988 Desert Rats (TV film)
Nejstarší řemeslo (TV film)
To Heal a Nation (TV film)
Víkendová válka (TV film)
Znásilnění
1987 L. A. policie (TV film)
1986 Banter
Dreams of Gold: The Mel Fisher Story (TV film)
When the Bough Breaks (TV film)
1985 Deadly Messages (TV film)
Generation (TV film)
Midas Valley (TV film)
Varovný signál
Školák vlkodlak
1984 California Without End
Fatal Vision (TV film)
Příběh vojáka
1983 Správná posádka
1982 Kočičí lidé
Zakázaný svět
1981 Jak zemřel Randy Webster (TV film)
1980 Serial
1979 Vampire (TV film)

TV seriály

2014 Castle na zabití (TV seriál)
Paralelní svět (S07E06)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Na rozcestí (S05E24)
2012 Longmire (TV seriál)
The Worst Kind of Hunter (S01E06)
Prozíravost (TV seriál)
Světlo (S01E10)
Castle na zabití (TV seriál)
Po pracovní době (S05E08)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
Návrat (S04E01)
Knock out (S03E24)
Uzemnění (S03E13)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Osamělý vlk (S03E06)
2010 Castle na zabití (TV seriál)
Rána pod pás (S02E13)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Castle na zabití (TV seriál)
Ledová královna (S01E05)
Pohotovost (TV seriál)
Je mi fajn (S15E21)
2008 Dr. House (TV seriál)
Mateřská znamínka (S05E04)
Odložené případy (TV seriál)
To pravé povolání (S06E02)
2006 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Nedotknutelný (S03E20)
2005 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Drobečky (S06E05)
2004 Ztraceni (TV seriál)
Samotářka (S01E09)
2003 Situace: Ohrožení (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 2: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S02E24)
Day 2: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S02E23)
JAG (TV seriál)
Touchdown (S09E05)
2002 JAG (TV seriál)
Když se lano přetrhne (S08E09)
V kritickém stavu (S08E01)
Nepřítel pod hladinou (S07E24)
další epizody (6)
Akta X (TV seriál)
Příšery (S09E14)
2001 Alias (TV seriál)
Odvaha (S01E10)
1997 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
The Incredible Adventures of Baron von Munchausen... by Proxy (S04E02)
1996 Profit (TV seriál)
1994 Hotel Malibu (TV seriál)
1992 Human Target (TV seriál)
1991 Horký vítr z jihu (TV seriál)
1986 Year in the Life, A (TV seriál)
1985 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Vlak duchů (S01E01)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace