Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký sci-fi snímek natočil režisér Nicholas Meyer podle literární předlohy Karla Alexandera. H. G. Wells právě uvádí do provozu svůj geniální vynález, stroj času. Zároveň se dozvídá, že jeden z jeho známých je policií hledaný Jack Rozparovač. Pod jeho rukou právě skonala další prostitutka na ulici a pachatel musí neprodleně uprchnout. Využije k tomu nový stroj času a poskočí do roku 1970. Herbert se vydá za ním, aby napravil škody a prověřil možnosti vynálezu. U bankovní přepážky potkává velmi sympatickou "úřednici", která je dojata jeho staromódními způsoby a podivným šviháckým oblečením. Není však čas na lásku, neboť Jack Rozparovač touží po nové krvi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// PLUS: McDowella jsem sice opět nepoznal, ale opět mě uchvátil, Warner je děsivý záporák a Mary S. ve své druhé roli je okouzlující, nejvíc si ji samozřejmě spojím s Návratem do budoucnosti, obecně se mi tento žánr libí, film jsem si užíval a díky zasazení děje do budoucnosti, která je v době natočení snímku přítomností, ale pro dnešního diváka už minulostí :) si tvůrci nemuseli moc lámat hlavu s efekty, výprava je za mě v pořádku MÍNUS: myslím, že jsem film dříve neviděl, skoda, řekl bych že by mě pozitivně ovlivnil, zároveň škoda, že těchto adaptací není víc, zatím u mě vede Stroj času z roku 2002/// Shrnutí: Divák má až chuť se po tomhle filmu víc zajímat i dílo a odkaz H.G Wellse. Co když opravdu vynalezl stroj času a skutečně cestoval do budoucnosti a zpět do minulosti. Jak jinak by mohl to vše vědět a předpovědět? Film s touto teorií dokonale pracuje./// Celkem 77%/// ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako nápaditý snímok pre absolútne nudné popoludnie - budíš, ako film, ktorý by mal držať diváka v pozícii na ostrie noža - ťažko. Dalo sa, no zručný majster so správnou dávkou bakšišu by z tohto originálneho námetu spravil masaker, na ktorý by sa len tak ľahko nezabudlo. Takto za hodinu už nebudem vedieť o čom to bolo ... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Malcolm McDowell je skvělý herec a v tomhle filmu krásně ukazuje, že dokázal zahrát i příjemné charaktery, které mají svojí hloubku. Je na něm pořád něco zvláštního, což je dáno dějem. Má rozhodně svoje kouzlo, jako celý film, který je thrillerem, ale tak příjemně odlehčeným a romantickým, že funguje ve všech rovinách - v té dramatické, krvavé i komediální a romantické. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Viděno velmi dávno na tuším ČT 2 nebo obdobné české televizi s dabingem. Z počátku jsem očekával obyčejný film o Jacku Rozparovači, který se však velmi rychle změnil na velmi originální a překvapivý snímek o cestování čase. Originalita se také nese zajímavým obsazením, kdy slavný "pomeranč" McDowell se svými ďábelským obličejem a především očima, hraje hlavního kladného hrdinu a vynálezce stroje času, H. G. Wellse. Velmi dobře film i bez velkých prostředků a jen se standardními efekty zvládl režisér Nicholas Meyer, pro kterého to byl úspěšný debut. Následně získal režii druhého filmového Star treku a slavného apokalyptického snímku, Day After. Takto troufalých (spojení staré legendy a sci-fi) by mohlo vznikat mnohem více, protože i přes menší prostředky se tvůrcům otevírají nové možnosti a také nové způsoby "kritiky doby"("V naší době jsem byl zrůda, dnes jsem jeden z mnoha"), o kterou se "jemně, ale přece" pokusil i Meyer. PS: Mary Steenburgen a první cestování v čase, v Návratu jí to slušelo ještě víc! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Bylo docela zvláštní vidět mladého Malcolma McDowella v docela jiné herecké poloze než v jeho obvyklých rolích drzých floutků, ale právě jeho sympatický slušňák H. G. Wells byl pro mně největším kladem celého snímku. Romantická i ta detektivní stránka už ale takové nadšení nevyvolává. Na to jak zajímavě vypadá námět filmu, jsem čekala něco daleko zábavnějšího a hlavně originálnějšího. To ovšem neznamená, že by šlo o úplné fiasko a na jedno pokoukání je to celkem dobré...a například o moc lepší než tématicky podobný Kate a Leopold. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Wells (Malcolm McDowell) s Amy (Mary Steenburgen) pospíchají do parku a píchnou pneumatiku u auta, ptá se Amy (Mary Steenburgen) Wellse (Malcolm McDowell), zda-li má desetník pro volání na 911. Přitom volání na tuto linku je bezplatné. (Pavlínka9)
  • Herečka Patti D'Arbanville si ve filmu zahrála dvě role: oběť Jacka Rozparovače (David Warner) na začátku filmu a také jeho třetí oběť zavražděnou v bytě ve scéně, kdy mu nabízí marihuanu. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno