Reklama

Reklama

Withnail a já

  • Velká Británie Withnail and I
Trailer

Obsahy(1)

Kultovní konverzační komedie čerpající z režisérova vlastního života. Dva nezaměstnaní herci Withnail a Marwood se rozhodnou vyrazit z bezútěšného, studeného Londýna na venkov, kde má Withnailův homosexuální strýc chatu. V doprovodu břitkého humoru a litrů a litrů alkoholu zjistí, že jejich schopnosti přežít zde vlastními silami jsou prakticky nulové. Na deziluzivní cestě z města se postupně vytváří melancholické pojednání o neodvratném procitnutí do reality i do střízlivosti. Předlohou pro postavu Withnaila byl britský herec Vivian MacKerrell, se kterým režisér filmu Bruce Robinson sdílel byt v londýnské čtvrti Camden. Po skončení filmu se doporučuje nasednout do staré káry, nakoupit basy piva a vyrazit s kamarády na venkov. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Derek 

všechny recenze uživatele

pre anglanov kultova klasika a obcas oznacovana za ich najlepsi film (spolu s wicker manom). pre mna celkom prijemna konverzacna komedia o vylete dvoch nezamestnanych hercov na vidiek s par slusnymi hlaskami a pomalym melancholickym tempom. herecke vykony vsetkych pritomnych su skvele ale kazdeho o hlavu prevysuje richard grant v ulohe non stop opiteho withnaila ktory pocas celeho natacania pil len caj:-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti minutach jsem chtel film vypnout. Nakonec jsem se dival az do konce a jsem rad, ze jsem to videl. Je to totalni picovina, u ktere se ale da zasmat. Je fakt, ze videt to zkoureny, bavim se vice a hvezdicku bych mozna pridal. Pokud ma takhle vypadat kultovni film, tak je mi tech Anglicanu trochu lito, nemusim tenhle narod:-). ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dve ľudské trosky sa vydajú na venkov. Vedú medzi sebou opilecké kecy a je im často zima. A jeden čas žijú s buznou, čo uvádza ich zadné partie do rozpakov. A to je milí páni všetko. Ano, hovorím to len pánom, lebo tu po žene nie je ani len stopa. Je to vízia toho, ako by skončili chlapi bez nežného pohlavia. Zanedbaní a bez motivácie. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem nikdy nebyl závislej na drogách, přijde mi, že hlavní síla Withnail and I tkví v perfektním vystihnutí pomíjivosti a zároveň trvanlivosti paranoidních a dalších stavů feťáků. Přesunem na venkov se takhle změnilo hodně (tempo) i málo (chování postav), což značně prospívá předevšim komediální složce filmu (takový rybaření s puškou v ruce, to bylo vážně něco). Nicméně stále - Withnail and I je pro mě hlavně dokonalym příkladem seriózně zábavnýho pohledu na život feťáků; a taky skoro až divadelního herectví umně převedenýho na filmový plátno. Takže … chin chin! --- "Listen, I pay you ten percent to do that … well, lick ten percent of the asses for me then!" ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlení jestli 4 nebo 5* trvalo přesně jednu Plzeň. Stará láska nerezaví a tak nevím jestli rozjitřila můj zrak slza nostalgie či smíchu, ale na tom nezáleží. Jelikož film, kde v troubě číhají krysy o velikosti psa a ve dřezu "hmota", kde víkend na chatě znamená kličkování mezi zuřícími býky a homosexuálními strýci, kde návrat domů obnáší riziko nálezu velkého černocha s afrem ve vaně točícího globusem při předříkávání mantry Hare rama a kde stará dobrá pesimistická škola má poslední slovo si prostě nejde nezamilovat. Jdu si koupit paruku do supermarketu a přihodim jednu flašku Skotské a polibte mi všichni prdel! (Pokud mi nechcete koupit pivo.) :) Báro, tenhle film se ti nebude hrozně líbit a přesto bych si přál, aby ses na něj podívala. Strougy, tohle je přesně film pro tebe a proto se trochu obávám ti ho doporučit. :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Bill Nighy se přátelil s Brucem Robinsonem a rovněž byl zvažován do role Withnaila. (Ajka1)

Reklama

Reklama