Reklama

Reklama

VOD (1)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně mě překvapilo nízké hodnocení toho filmu na internetu, přestože vůbec nejde o špatný kousek. Koontzovu knihu jsem nikdy nečetl, takže nemůžu srovnávat, jak moc se tvůrci drželi předlohy, ale příběh samotný na mě zapůsobil docela kladně. Souhlasím však s názory, že první polovina filmu je skutečně mnohem lepší a poutavější, než ta druhá. Zvláště pak navozenou atmosférou a spoustou otázek, které se vám začnou honit hlavou. Liduprázdné městečko, divné zvuky a podivně vypadající mrtvoly (teda těch pár, na které narazíme). Co se tu sakra stalo? Bude za vším skutečně nějaká epidemie, nebo snad nějaký sériový vrah? Dokázal by však zabít všechno živé během jednoho dne? Než dostaneme alespoň zlomek odpovědí na tyto otázky, můžeme se (teda hlavně pánové) kochat pohledem na dvě pohledné herečky a dámy budou následně odměněny příchodem Bena Afflecka a Lieva Schreibera. Ten první se téhož roku objevil i v Armageddonu a své charisma se snažil prodat i zde, ten druhý se zhostil role bláznivého zástupce Stua opravdu velmi dobře. Dost bylo ale kochání a následně přejdeme rovnou k akci. Na scéně se objeví nejen podivný létající tvor a vojáci v čele s doktorem Peterem O'Toolem, ale i napodobenina psa, která se postará asi o nejpůsobivější scénu z celého filmu. Tím však byli klady tohoto filmu zřejmě vyčerpány, protože se následně dostáváme do druhé fáze příběhu, která mě už tolik nebavila. Následný boj s Fantomem už sebou přinesl spoustu nelogických a dost přehnaných situací, navíc i samotná atmosféra začala pomalu skomírat. Objevila se celá řada nudnějších pasáží a některé z nich dost zaváněly trapností. 60% ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Neprávom opomíjaná Koontzova adaptácia. Parádne malé mesto, atmosféra "čo sa tu stalo." Dokiaľ to nezistíte, je to parádna jazda, pri ktorej si človek najviac spomenie na Vec, alebo To. Námet je skvelý, ale rozohratá partia je až príliš zbrklo uzatvorená a tak nejak obyčajne, PC trikami model 90s. Aspoň je to nostalgické, iste, ale epickému námetu to škodí. Napriek uvedenému je to skvelý film. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zapadákov kdesi v poušti. Množství pohřešovaných lidí a nikdo neví, co za jejich odliv z městečka může. Jen hrstka obyvatel v čele se šerifem čelí invazi čehosi, co není z tohoto světa. Boj o život může začít. Až příliš luxusní obsazení na béčkový film pracující s prostředky áčkového bijáku. Každý jistě zareaguje na Bena Afflecka v hlavní roli hororu, který nemá v jeho filmografii markantní zastoupení. Film se vybral akční cestou a ten, kdo by čekal větší počet lekaček, by měl vyhledat jiný horor. Rozjezd je pomalejší, ale napětí visí ve vzduchu a postupně se situace bude přiostrovat až bude hustější a hustější. Přece jen je znát, že film už vznikl na konci devadesátých let, a tak speciání efekty, ani způsob režie, příliš neohromí. Dnes už je přece jen divák v hororech se scifi prvky zvyklý na větší terno. Množství scén je tady zdařilých, tempo nevyrovnané, ale snaha o dynamiku i rozpohybování děje, je více než zjevná. Affleck si vyzkoušel hororový žánr a později se přesunul k náročnějším věcem. Tenhle snímek je už trocho zapomenutý. Přesto se hodí na váš filmový stůl, pokud jste ochotni vypnout mozek a pustit se do likvidace toho neřádu, co se ve městě usídlil, se šerifem a spol. Mé hodnocení: 60% ()

topi 

všechny recenze uživatele

První půl hoďka fakt pecka, znepokojivá hudba, strach z neznámého zla, podivná úmrtí, vylidněné městečko. Atmosféra jak prase! Pak se to však zhoupne do mixu Věci a Slizu a celkově napětí upadá, ke konci už žádné není. Jaká škoda! Trikovou práci obstarala démonská trojice Kurtzman/Berger/Nicotero a ti nakombinovali mechanické efekty s digitálními, kde bohužel převládá CGI, jenž vyznívá až moc lacině. Je to fakt škoda, takhle zhatit perfektně budovanou atmošku a závěr vyloženě zamáslit. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mňo, tak asi takhle. Dejme tomu ještě první polovina tohoto filmu by mohla klidně aspirovat jako další epizoda seriálu Akta X. Pravda, trochu slabší epizoda, ale přece jen se ještě pokouší o nějakou "hustou" atmosféru. Ale od momentu, kdy se na scéně objeví "exorcista" Peter O'Toole to začne jít s dějem nápadně rychle s kopce, tvůrci se snaží diváka ohromit ne atmosférou, ale triky (mimochodem směšnými) a celý příběh, poměrně slušně započatý, se tak rozplizne nakonec v cosi neidentifikovatelného a s hororem nic společné nemajícího. Btw. - jako producenti jsou uvedeni bratři Weinsteinovi - není hold každý den posvícení... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama