Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný broadwayský autor Ivan Travalian (Al Pacino) je najednou postaven před zdánlivě neřešitelný problém: manželka Glorie (Tuesday Weld) už to s ním nemůže vydržet a přes jeho prosby ho opustí. Nešťastník se tak musí sám postarat o pět dětí a navíc je ještě nucen pokračovat v přípravách na nákladnou premiéru divadelní inscenace. Ivan má pocit, že nedovede skloubit své pracovní povinnosti, vztah k broadwayské hvězdě Alici (Dyan Cannon) a péči o děti. Postupně si však začíná uvědomovat, že jeho prvořadou povinností je postarat se o své potomky a zároveň poznává, jak důležitý je normální rodinný život... (šubelinka)

(více)

Recenze (31)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Al Pacino rulezz!:) I komediální role mu nadmíru svědčí. V této komedii mi několikráte svými výstupy přivodil záchvaty smíchu. Film dávali v TV někdy okolo půl druhé hodiny ranní a Al se bez problémů dokázal postarat o to, aby mě nepřepadla únava. Scéna, v níž dává pusu na dobrou noc svým potomkům ve mně vzbudila toužebné přání, že bych od něj taktéž chtěla dostat pusu na dobrou noc:) ()

Luxurka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem dlouho sháněla, konečně se podařilo a jsem za to ráda :-) čekejte příjemnou oddychovku se špetkou humoru skvělého Al Pacina. Doporučuji tento film spíše pro jeho skalní fandy, kteří ocení jeho herecký koncert a koukají na to spíše s nostalgií :-) mě se líbil moc! Dostala mě hláška v koupelně - Buď se vyčurej nebo se seber a vypadni, já se z tebe zblázním! :-)))) Skvělej film když venku prší - zalezte do peřin a sledujte! ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné to bylo. Je to trošku upgradovaná Kramerová vs. Kramer s tím že hrdinu opouští žena, která to dělá pravidelně, těch dětí co mu zbydou na krku je pět, většina není jeho, jsou tu bývalí otcové, nový přítel exmanželky a je v tom místy takový chaos, že to řeší i policie :) A do toho hrdina píše hru, má deprese, hádá se s režisérem, producentem, spí s hlavní herečkou a děsí se premiéry. Místy pěkné, místy dramatické, místy vtipné a vše to drží pohromadě Al Pacino. Pacino hrával v kriminálkách či dramatech, ale v tomhle filmu mě ani nenapadlo, že to není herec z rodinných komedií či filmů Woody Allena, tak moc byl přirozený... zkrátka úžasný herec. Děti taky sympatické a já jsem spokojený na 4*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Big Al toho v osmdesátkách mnoho nenahrál a jediný pamětihodný snímek z té doby je nesmrtelný Scarface. Pokud jde o jeho herecké umění může být divák naprosto klidný. Výkon který předvádí i v téhle romanťárně v pohodě splňuje parametry. Autor! Autor! není možná nějaká mega pecka v jeho filmografii, ale určitě by jej každý fanda tohoto vzrůstem malého ale výkonem velkého herce neměl minout. 60% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Al Pacino v roli divadelního tvůrce a otce. Ani jedno mu moc nejde a v roli manžela totálně propadl, ale vše dobře dopadne, děti ho budou mít rády, jeho hra bude mít úspěch a zbaví se neskutečný svině v podání své manželky, kterou bych na jeho místě po prvních deseti minutách filmu vykopnul ze svého života. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Komedie byla inspsirována milostným poměrem filmové hvězdy Marilyn Monroe s úspěšným dramatikem Arthurem Millerem. Během natáčení se Al Pacino sblížil s představitelkou Glorie Tuesday Weldovou, která se krátce předtím rozvedla s hercem Dudleyem Moorem. (šubelinka)

Reklama

Reklama