Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Frank Keller (Al Pacino) a Teri Sherman (John Goodman) pátrají po vrahovi, který vysvlékne své oběti do naha a pak je bez milosti zastřelí na posteli. Napínavý thriller s mrazivou atmosférou nočního New Yorku. Al Pacino skvělý jako vždy. John Goodman a Ellen Barkin také zahráli slušně. Pravděpodobně nejlepší film Harolda Beckera........ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi mrzí, že kriminální linku filmu, která byla v první části hodně dobrá postupně vytlačovala klasická vztahovka, resp. možná ne až tak klasická, ale prostě vztahovka na místo pátrání po vrahovi jsem se musel spokojit s krátkou scénou, která měla blíže ke krimi i když ty "lekačky" na chodbě to bylo zbytečný a po zbytek už jel scházení se a rozcházení se Franka s Helen. Al měl v té době životní formu, takže herecky je to kvalita by Pacino a Ellen taky rozhodně nepůsobí amatérsky, ale větší krimi dusno a vnitřní pschyologie hlavního hrdiny by filmu neublížilo. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Noc, temné chodby, město pod mrakem a tím vším bloumá nejistý a životem znechucený policajt Al Pacino. I přes snadno prokouknutelý příběh je Sea Of Love výborná kriminálka s fantastickou atmosférou od začátku až do konce. 109 minut koncentrovaného napětí. Kam se hrabe Základní instinkt i s okoukanou Sheron! Al Pacino a John Goodman působí jako perfektně sehraná dvojka a skvěle se doplňují a Ellen Barkin (i když ji nemám ráda) jim zdatně sekunduje. A k tomu všemu na závěr - jako třešnička na dortu - cover Sea Of Love od Toma Waitse. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Al Pacino jako policajt - to už jsem někde viděl. A hle ono to stále funguje! Pravá policejní pecka jak má být a s docela nečekaným závěrem. Film je i lehce vtipný, i napínaný. Al Pacino velice kvalitní - jako vždy, taktéž velmi sympatický Goodmen, krásná (H)Ellen. Není to žáden velkofilm, který by mě nějak extra sebral, ale taková poctivá stará dobrá amerika. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pacino, Goodman, ich nekonečné hlášky a herecká pohoda, mrazivá a podmanivá erotika, s prehľadom zastrú dojem, že ide o obyčajný thriller s obyčajnou zápletkou a obyčajným krimi vyšetrovaním. Dráma policajného stroskotanca stojí vlastne len na Alovi, inak by nemala šancu. A ani tá romantická zápletka filmu neuškodila. 80%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)

Reklama

Reklama