Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslená pohádka o zakleté princezně, která bojuje s pomocí odvážných zvířátek proti úkladům zlého kouzelníka. Dvořané jásejte, trubači trubte a poddaní radujte se! Krásná a urozená princezna Odetta se zaslíbila Derekovi, budoucímu vladaři sousedního království. Svatební den se kvapem blíží, přípravy jsou v plném proudu a nikdo neví, že na šťastný pár se pomalu valí temný mrak. Jako blesk z čistého nebe se na zámku objeví strašný a zlý čaroděj, který unese princeznu do svého doupěte. Aby už nikdy nemohla spatřit milovaného Dereka, promění ji v labuť. Zdá se, že Odetta už nikdy neuvidí svůj domov ani vyvoleného prince. Derek se ale jen tak lehce své lásky nechce vzdát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ne prostě si tomu dám 5*, jako malá jsem tu pohádku úplně žrala, půjčila jsem si ji tehdy ještě z videopůjčovny několikrát a pamatuju si, že když tam zrovna nebyla a byla jsem nucena si půjčit něco jiného, tak mě to naštvalo, protože Pocahontas a jiné mě tolik nebavily. Nedávno jsem se k ní dostala znovu, no samozřejmě že už jsem nebyla tolik u vytržení, ale i po letech má své kouzlo. Písničky (zvlášť ta první, kdy se je snaží dostat k sobě), prostá ale krásná animace, příběh, ten tučňák...bomba. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Animátori, ktorí kvôli nezhodám so štúdiom Disney opustili domovskú loď a vydali sa vlastnou cestou, vytvorili snímok, ktorý vo všetkých ohľadoch kopíruje osvedčené prvky disneyoviek a je to na ňom sakra vidieť. Napriek tomu, že spracúva námet známy z ľudovej tvorby ako aj z nádherného Čajkovského baletu Labutie jazero, nezaujme svojím spracovaním, dialógmi ani hudobnou stránkou a nudnými pesničkami. Hlavný záporák má od desivosti ďaleko a princ Derek je neskutočne hlúpe a necharizmatické poleno. Na druhej strane, zvierací kamaráti princeznej aspoň trochu pobavia a je to stále lepší film, než jeho dve slabé pokračovania. ()

Reklama

Rymixta 

všechny recenze uživatele

Oj pohádka, na které sme doslova vyrůstali, první díl se prostě stane osudným pro Odetu. Nádherná hudba, co se týče českého dabingu, jo prvnímu dílu nemám moc co vytknout, písničky jsou hezky nazpívané, nejdou nějaký čas vyhnat z hlavy. Co se týče děje, ano někdo by mohl namítat, že to nenabýdne nic nového, že se to v podstatě drží předlohy...ale zas taková pravda to není. Už na začátku se Odeta a Derik znali. Navíc je tu několik postranních postav, které příběh hezky i vtipně dokreslují. Zdejší lotr Rotvard mi asi byl ze všech lotrů i následujících nejsympatičtější. Na věk, na který je to určeno to hezky sedí, dospělým to možná tolik nedá, ale dětem určitě. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne jediný animovaný film akému som ochotný tolerovať muzikálové čísla. Melodické a nápadité piesne nielenže tvoria súčasť príbehu, dotvárajú tiež jeho kúzlo. Zápletka je viac- menej šablónová, vidíme tu súperenie o moc, či kliatbu akú môže zlomiť iba láska. Má to však dobre napísané postavičky a dostatok vtipných okamihov. Ťažko vybrať najväčšieho ťahúňa, možno žabiak s francúzskym akcentom, silný záporák s rock´nrollom v krvi nie je rovnako na zahodenie. Dramatické finále s veľkým zvieraťom dá silnú bodku za týmto sympatickým dobrodružstvom. Kto by si chcel pripomenúť pred- Pixarovskú animáciu je Labutia princezná správnou voľbou. ()

Idoviren 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem mohla Labutí princeznu vidět znova a znova a ještě jednou k tomu, "Mou nekonečnou láskou" jsem si zpívala hodiny a vždycky jsem se třásla napětím, jestli se Derekovi podaří Odettu osvobodit. Přiznávám, že příběh je to prostinký a děj taky nic moc, ale pro mě je Labutí princezna přímým spojením s dobou, kdy jste ještě mohli beztrestně nosit růžové lacláče s kapsami na kolenou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Richard Rich navrhl realizaci tohoto snímku v 80. letech studiu Disney, to však odmítlo. Nespokojený tvůrce (spolu s několika dalšími animátory) proto ze společnosti odešel, založil své vlastní studio a výrobu Labutí princezny přeci jen uskutečnil. (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl vytvořen za pomoci tradiční kreslené animace. Na výrobě se podílelo více než 270 animátorů a umělců, přičemž práce jim zabrala čtyři roky. Rozpočet se pak vyšplhal na 21 milionů amerických dolarů – původně měl stát „pouhé“ 2 miliony. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama