Reklama

Reklama

VOD (1)

Osudy slavného desperáta Williama Bonneyho, známého spíš pod přezdívkou Billy Kid, se staly vděčným filmovým i literárním námětem. V roli legendárního pistolníka Divokého západu se představil třeba Paul Newman (Kolt pro leváka, 1958) nebo Kris Kristofferson (Patt Garrett a Billy Kid, 1973). Ve filmu Mladé pušky se Billy Kid objevuje jako drzý mladík, který se ocitá na farmě Johna Tunstalla v Novém Mexiku. Anglický farmář poskytuje útočiště mladým štvancům z okraje společnosti, kteří zde pomáhají s péčí o dobytek a vzdělávají se. Když je ale nepohodlný farmář Tunstall zavražděn zločineckým klanem dobytkáře Murphyho, šestice odvážných pistolníků se vydává za krvavou pomstou a rozpoutá tzv. válku v lincolnském okrese. Roli Billyho Kida ztvárnil Emilio Estevez a jeho kumpány ztělesnili další populární herci jako Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips nebo Charlie Sheen. (Česká televize)

(více)

Recenze (166)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Western, který čerpá z biografické studie největšího střelce-zabijáka Divokého západu "Billyho Kida", v tomto filmu ztvárněného Emiliem ESTEVEZEM. Celý film má spád, je to příjemná podívaná, až na scénu v domě advokáta Alexe, kde se ukryje před povolanou armádou 5 mladých pistolníků a v podstatě ani jeden z nich celou dobu nevystřelí na útočníky, ačkoliv střelci jako Billy Kid by je mohl jednoho po druhém sejmout. Sedí tam ukrytí za rohem zdi a mají jenom nejapné poznámky k nastalé situaci, místo aby bránili své přátelé kvůli čemuž tam vlastně přišli. Já mám ovšem westerny ráda v každé podobě a protože tohle je pravdivý příběh dávám 4*. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pomerne vtipné (úvodné titulky), zvláštne (celý motív Tunstalla, ktorý je nejaký zvláštny Don Bosco), neoriginálne (zápletka), slabé (záver), no napríklad aj zaujímavé (hlavný hrdina NIE je sympatický, nie je ani dobrý, nie je to ani antihrdina - čiže sa nejedná ani o antiwestern, nejakým zvláštnym spôsobom sa podarilo urobiť z hlavnej postavy Billy the Kida iba nesympatického obyčajného vraha), celkom dobre nacastované (Sutherland, Diamond . . .) takže taký nevyvážený priemer ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď mal v roku 1988 premiéru americký westernový snímok "Mladé pušky", tak nádejní herci, ktorí sa v ňom objavili boli fakt také mladé hollywoodske pušky. Emilio Estevez (26 rokov), Charlie Sheen (23 rokov), Kiefer Sutherland (22 rokov), Lou Diamond Phillips (26 rokov). Mali to byť hviezdy. Nová krv, nová generácia. No nikto z nich nakonec nezažil hviezdnu karieru. Slabí, protekční herci. Odjebkovia. Na mňa tieto "Mladé pušky" veru nikdy dojem neurobili. ** ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Teenagerskej-western (zvláštní to žánr), v kterém nechybí spád, akce, ani humor. Zato tam máme téměř absenci kladných hrdinů (což je příjemná změna, to já můžu)! Zároveň je to jeden z prvních pokusů (povedených), které nevykreslují Divoký západ jako dobrodružnou, uhlazenou romanci a hlavního hrdinu jako Mirka Dušína s kolty proklatě nízko (co si budem povídat, Billy Kid - kterého skvěle stvárnil Emilio Estevez, byl pěknej hajzlík)... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Překvapení - místo očekávané průměrné kovbojky jsem dostal výbornou střílečku z Divokého západu, s moc hezkou atmosférou, syrovými přestřelkami a sympatickými postavami. Především Emilio Estevez jako Billy the Kid je dokonalý pošuk a spolehlivě celou bandu táhne. Film rychle odsýpá, nenudí a nejednou potěší svým vtipem. Scéna, kdy se celá skupina pod vlivem Chavezových omamných látek vydává do duchovního světa, nádherně odlehčuje zbytek filmu, včetně vážnosti, která je občas tisknuta postavám a která jim přeci jen moc nesluší. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V scéne, keď Billy the Kid (Emilio Estevez) číta noviny, spomenie, že nie je ľavák. Je to reakcia tvorcov na média a noviny, ktoré opisovali Billyho the Kida ako ľaváka. (vander19)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama