Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně předvídatelný film. Když uhádnu všechny zvraty s velkým předstihem, než se skutečně stanou, je něco špatně. Nejvíc mě zklamal ten poslední, u kterého jsem doufal, že jsem se v odhadu zmýlil. Bohužel jsem se nezmýlil a ten konec ničí všechno dobré, co se přetím podařilo vybudovat. Mluvím hlavně o obstojné atmosféře a zajímavém příběhu. Nakonec je z Frailty jen tuctová blbůstka, kterých z Ameriky chodí spousta. Fuj tomu závěru, tři hvězdy za pěknou předzvratovou část. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Frailty je drsný thriller a nechcená sebaparódia súčasne. Bill Paxton nie je ani tak zlý, ako naivný režisér. Keby film realizoval Sam Raimi (ktorý má "special thanks" v záverečných titulkoch), mohol byť solídnym thrillerom. Takto je iba fackou tomu, kto Shyamalanove Signs podceňuje čoby báchorku o viere. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt škoda. 2/3 filmu jsem si liboval nad tajemným mysteziózně-krimi námětem, který mi regulérně přišel jako z pera S.Kinga, no koncovka to zazdila otřesnou laciností, kdy i blbej musel uhádnout většinou zvratů se skálopevnoou jistotou. Jako debut Billa Paxton za režijní stoličce úplně OK, ale k čistému nadprůměru filmu chybí lepší vyvrcholeni a možná i trochu krve. I tak jsem se ale nenudil. 69% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Šílená epizodnost narušuje už tak dost rozmělněné tempo. Řemeslně nepříliš zvládnutý thriller, který více než cokoliv jiného zachraňuje povedený - byť neustále se opakující - hudební doprovod. Příjemný začátek oscilující někde mezi kriminálním thrillerem a dramatem však trvá jen pár sekund, atmosféra brzy vyprchá a snímek se začně znaveně sunout k šokující pointě, která je ovšem už tolikrát omletá, že ji budete znát již pár minut po začátku. Zapomenu-li na nepříliš chytrou linii pana detektiva, zbývá zpočátku slušně vykreslené drama jedné rodiny, jejíž hlava není zrovna v pořádku. Boží znamení jsou vcelku povedená, protože neustále zachovávají onu spekulativní linii, ve které se dá váhat zda se jedná o skutečné boží znamení (OMG) nebo nad duševním zdravím otce. Utrpení diváka se prohlubuje šokujícím zjištěním, že zhruba po dvaceti minutách docházejí veškeré nápady a až na pár výjimek se děj neustále hloupě opakuje a nemá co nabídnout. SPOILER! Závěrečné fanatické vyústění je pak něco tak strašného, až se mi málem udělalo zle. Jedinou záchranou by bylo překopání konce - odproštění od té šílené démonizace náboženství a vůbec odklon od mysteriózní linii směrem k duševnímu zdraví (Fenton by byl Fenton - jeho chování by bylo mnohem uvěřitelnější než přechod lovce démonů na Adama). Přesto by i tak zůstal film v pouhém průměru - ale nebyl by tak trapný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe a ostří sekery protínající krční tepnu bezvěrců.. Táta roku Paxton je Boží ruka, soud i trest a ve své nově zřízené krvavé ordinaci v růžové zahradě zbavuje za pomocí potomků a sekyry s nápisem OTIS (Only The Innocent Survive?) svět démonů. Ucházející napětí a na nováčka řemeslně zručnou režii sráží závěrečný dýchavičný twist modrookého McConaugheyho, který by měl radši zůstat už jen u předvádění břišních destiček v romantických komediích a věrtel nelogičností (neznámý člověk vpuštěn do kanceláře agenta FBI, ten pak jede s podezřelým na místo činu sám, žádní svědci únosů démonů atd.), ale ty lze všechny vlastně vysvětlit tím, že to tak Bůh chtěl, tak co se vzrušuju. Teď už konečně vím, čím se po večerech baví se synkama Ned Flanders.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)
  • Ve filmu hrají tři hvězdy s texaským původem - Bill Paxton, Matthew McConaughey a Powers Boothe. (Chatterer)

Reklama

Reklama