Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velice hezky pojatá černá komedie o skupině vysokoškoláků-republikánů, kteří se pokusí udělat něco dobrého pro svět - zvou si na večeři lidi, se kterými nesouhlasí a přitom je zavraždí - nejčastěji jedem. Proč nezabít třeba budoucího Hitlera? Film má největší kouzlo ve svém vcelku originálně pojatém příběhu, plným vtipných narážek. Autor se nestaví na žádnou stranu a je jen na vás, zda odsoudíte dobře myšlené násilí nebo se ztotožníte s postavami... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skupina idealistických, ale frustrovaných mladých liberálů podléhá pokušení vraždit formou otravy vínem během společné večeře pravicově založené jedince za jejich názory a politické přesvědčení. Tak kdyby něco takového fungovalo na sociálních sítích a vůbec všude po internetu, nezůstal by kámen na kameni. Mít názor a stát si za ním není v žádné době jen tak. Snímek je na poli černé komedie vlastně takovým nepatřičným slasherem téměř celý se odehrávající v domě v malém městě, kde tráví volné chvíle pět idealistických studentů. Jedna deštivá noc, neočekávaný host na večeři po chvíli se ukazující jako sociopat a dílo zkázy je během chvilky dokonáno. Postupně se obětí takto vystřídá více než dost a to jenom proto, že jeden věří, že AIDS je boží pomsta za homosexuály, druhý podporuje zákaz interrupcí a nebo že se další staví za ukončení sexuální výchovy ve školách. A takhle nějak to jde dál. Jak bylo již výše uvedeno, příběh se veze na poli liberální fantazie. Studenti se prezentují jako bytosti bez zodpovědnosti a v opojení své mladistvé nerozvážnosti představující vrchol své názorové okázalosti a postavení se k činům na svou podporu. V jistém smyslu je snímek skutečně vlivem dané události znepokojivý, neboť obrazně poukazuje na názorovou odlišnost a snahu něco takového netrpět. Skrytá moralita je tak v rámci této prezentace jasně daná a vlastně i poučná. Od hororové režisérky Stacy Title, která toho ve své filmografii skutečně moc nemá, dle scénáře Dana Rosena, je to velmi zajímavý počin. A pro Cameron Diaz druhá filmová role. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Koukám mi tu chybí recenze, kterou jsem psal pro DiViDi kdysi, takže jen stručně. Černá komedie je to řádná a dnes by neprošla, protože je to o tom, jak lepšolidé zbavují svět übermenschen - tedy podle jejich názoru podlidí, protože oni jsou přece ta společenská a intelektuální (neboli yntelechtuální, jak píše verbal) smetánka. S tématem nemám problém, jen je to natočené ne zrovna záživně, poněkud pomalejším tempem, ne vždy s přímým úderem na komoru, kecy kolem občas jsou rovněž o ničem. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Žánrovo skoro nezaraditeľný originálny film, s fantastickým scenárom, čiernym humorom , ktorý buď niekomu sadne , alebo nie - nedá sa porovnať ku klasickým komédiám s priblblými vtípkami. Ako som už spomenula, nápad je skvelý, to oceňujem, vybočuje z radu, a napriek tomu sa nám snaží niečo povedať a prakticky nás núti viac ako akýkoľvek iný film zamyslieť sa nad tým, čo je správne, morálne a čím ďalej, tým viac nás tlačí k zaujatiu stanoviska - neponúka nám možnosť zostať Švajčiarskom .). (VEĽKÉ PLUS) Jediné, čo mi kazí nadšenie, je relatívna naznámosť filmu a s tým súvisiaci malý počet hodnotení. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film se sice tváří jako komedie, málokdo si ale uvědomuje, že v něm je ukryt ohromný morální apel. Takže hodnocení namísto toho, aby se zaměřovalo na film jako takový, bude směřováno spíš cestou filosofickou. Nasnadě jsou otázky typu: Máme právo zabíjet lidi pro jiný názor? Máme na to právo, když si myslíme, že tím změníme svět k lepšímu? Proč si to myslíme, když naše stanovisko je čistě subjektivní? Kam jsem schopni až zajít? Za chvíli by totiž lidé mohli zabíjet nejen kvůli odlišnému názoru, barvě pleti, ale také kvůli délce a barvě vlasů atd. atd. Nikdo nemá právo rozhodovat o druhých a soudit druhé (byť by jeho pohnutky byly jakékoli), neboť toto je ta nejlepší cesta k despocii, tyranii, totalitarismu ... A o tom tento film je. Hluboký k zamyšlení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Malou roličku muže, který si nechává od Normana Arbuthnota (Ron Perlman) podepsat knihu, si vystřihl jeden z producentů snímku. (deepspace101)
  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)
  • Dům, v němž se odehrává většina děje filmu, vyhořel do základů bezprostředně po skončení natáčení. (deepspace101)

Reklama

Reklama