Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (427)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Krom několika krásných absurdností se mě snímek nijak nedotkl. Mám rád scény s křečky, psy i bazénem, ale bohužel jsou to jen úsměvná oživení nudné kaše. Vím, že dvě hvězdičky jsou možná příliš přísné hodnocení, ale tohle je přesně druh filmu, kde za den nebudu vědět, o co šlo. Garden State odepisuji, i když je Portmanová roztomilá. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Áno, áno a ešte raz áno... Ak niečo, tak presne toto je moja šálka kávy. Žánrovo asi niečo ako romantická komédia, ale od tých "tradičných" je štýlovo na hony vzdialená. Sú komédie, ktorým ide o to, čo najviac diváka pobaviť a rozosmiať, sú také, ktoré "vyžadujú" od divákov orkány smiechu, no a potom sú také ako Garden State... človek to pozerá, sám možno nechápe prečo, ale celý čas sa cíti neuveriteľne príjemne, sem-tam sa zasmeje a po skončení, keď sa pozrie do zrkadla, s úžasom zisťuje, že má zdeformovanú tvár, lebo sa celú hodinu a pol naširoko usmieval a ten ksicht mu nejde nijak odstrániť. Presne takto na mňa Garden State zapôsobil - proste neodolateľne príjemný zážitok. A ešte mi nedá trochu neupraviť Civalov komentár: "Když bych věřil na něco jako objektivní hodnocení, řekl bych, že Garden State je objektivně na čtyři hvězdičky. Jenže nevěřím, tak to říkat nebudu a vrazím hezčích pět!" (v nemalej miere je to zásluha Natalie, ktorá je nekonečne očarujúca a doslova vládne celému filmu - a keďže koment píšem v deň jej narodenín, tak jej touto cestou prajem všetko najlepšie ;-) ). 9/10 ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Zach Braff měl asi po zjištění, že ho antidepresiva drobet vymazala takovou radost, že se o ni musel podělit s celým světem. Bohužel přitom zapomněl na fakt, že ho antidepresiva drobet vymazala. Tedy, Garden State vlastně není nijak zvlášť špatný film, jen mám k tématu 'XY se rozjede z City do rodného Řepákova hledat sám sebe a vrtat se ve starých ranách, aby našel kromě sebe sama i lásku' jakousi averzi a konkrétně zdejšího hledače bych s chutí poslala do mišelinky tahat gumy. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

O jednu maličkú hviezdičku naviac dáam, pretože, aáa to pózor, Zach Braff sa usmial... myslím, že som to vážne postrehol, ten úsmev tam fakt bol. Ďalší dôležitý faktor je Natalie Portman, nikdy by som to nebol povedal, ale tuto ma jej prítomnosť potešila... Zhrniem to Zach vysadil lexaurin, usmial sa, no a ja nemôžem inak ako 6/10 skoro som precitol, heč. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

A máme tu ďalší film kráčajúci v šľapajách LAYER CAKE (teda čo sa zábavnosti týka, inak je to o niečom úplne inom). Tentokrát je to ale oveľa horšie. Tento film má totiž v úmysle "sdělit" nám niekoľko postrehov o živote, láske, smrti, nekonečnosti vesmíru, pominuteľnosti a (ne)zmysle ľudskej existencie, ... KATASTROFA. ZACH BRAFF nie je a (stavím sa, že ani nikdy nebude) druhý WOODY ALLEN. Skôr by som ho porovnal so zúfalcom menom MIKE BINDER, ktorý má tiež vo zvyku oblažovať nás podobnými pseudofilozofickými "rádoby" hlbokými výlevmi jeho depresívno - obsesívno - sexuálne frustrovanej mysle, poznačenej nejedným "mindrákom". Nie, že by to vadilo, no kým ALLEN je vynikajúci a najmä humorný glosátor, BRAFF a BINDER sú iba jeho na smrť nudní epigóni. Tunajšie hodnotenie tak opäť zaradím do osobnej X-FILES zložky. :-) (1.3.2006) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Zostavenie veľkého bludiska pre škrečka v Saminej (Natalie Portman) izbe trvalo dva dni. (U_S_O)
  • V scénach kde Andrew, Mark a Sam kráčajú spolu, mala Natalie Portman (Sam) problém s držaním kroku popri Zachovi Braffovi (Andrew) a Peterovi Sarsgaardovi (Mark), pretože sú podstatne vyšší ako ona. Keďže Natalie musela kráčať tak rýchlo, bola vo väčšine záberov zadychčaná. (TheRoller)
  • Peter Sarsgaard (Mark) sa kvôli filmu učil hrať na gitare. (U_S_O)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama