Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočními ulicemi Moskvy se řítí černé BMW ujíždějící pronásledovatelům. Řetězec osudových událostí, končící střelbou, postavil čtyři přátele mimo zákon. V životě bez pravidel pro ně není cesty zpět a černý bavorák – silný a spolehlivý vůz, jenž se jim stal domovem, hrdiny odváží daleko od Moskvy, do nelítostného vyhnanství ruských nekonečných dálav… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

campix 

všechny recenze uživatele

Poměrně drsná ruská gangster roadmovie. Možná takhle by vypadaly začátky Guye Ritchieho, kdyby to byl Rus. Bavorák je docela dost nekompromisní pozvánka do ruských reálií někdy na konci devadesátých let. Nebo alespoň takhle nějak bych si to představoval. Čím se Bavorák vyznačuje, je dokončením linie vedlejších postav poté co je naše hlavní skupinka opustí. A většinou se jim tedy nestane nic dobrého. Nekonečný hustle a tak trochu nekonečná promrzlá ruská depka. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižné gangsterské béčko ve stylu v Číně jedí psy či Blikajících světel s lehkou příchutí ruského venkova, jak by ho asi viděl Guy Ritchie. Spousta originálních nápadů (náhledy do budoucnosti postav, hrátky se zvukem), dobře sladění herci, ucházející černý humor a nespočet bizarních nástrah, které tuhle našlapanou road-movie komplikují. 70%. ()

Reklama

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Skvelý film z drsného Ruského,gansterského prostredia ktorý ma hneď od začiatku posadil na sedačku a až do konca filmu som sa neskutočne bavil,nenudil som sa ani minutu.Krásny bavorák,super herci, Ruský vidiek,naháňačky na autách,občas nejaká tá streľa a perfektné vyvrcholenie.Toto všetko dopĺňala veľmi dobre zvolená hudba.Hodnotím opäť dosť subjektívne,pretože film na mňa strašne zapôsobil a zanechal vo mne skvelý dojem. Vždy si ho rád pozriem znovu,takže pre mňa 5* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o partičce zlodějíčku co se rozhodnou ukrást BMW což se jim povede ale nesou za to následky a tak utíkají na venkov před mafií. Debutující režisér se nebál experimentovat s kamerou a hudbou. Ve filmu je nádherně vidět rozdíl mezi městem a venkovem Ruska což se mi velmi líbilo mimo to režisér kombinuje mobilní vyzvánění s hudbou a ve finále to zní velmi zajímavě. Celý film jsem se bavil v duchu road movie se špetkou syrového ruského černého humoru. Proč syrového?.... to uvidíte na konci ;) --- Máte ňáký prachy? – Já mám dvacku – Za dvacku si koupíš tak mlíko od babky ()

Barybal 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice zajímavou sondu do dnešního Ruska, jeho metropole a jejích obyvatel, hlavní hrdinové nejsou kdovíjak sympatičtí, ale děj nás vtáhne a člověk jen nevěřícně zírá, co se to na tom plátně děje. Být tam o něco více mrtvol a střílení, bylo by to příliš „americké“, být to o něco drsnější, bylo by to nevěrohodné, každopádně tento snímek je poměrně vyvážený a děj ubíhá stejně rychle, jako dálnice pod koly sedmičkového BMW. Určitě je to zajímavý snímek, který nám ukáže, jak se probít v dnešním Rusku, ukáže, že není dobré v opilosti chtít vylovit peníze z hromady dřeva, nebo, že „psí máma“ je neocenitelnou bytostí v takových končinách, nebo že člověk má občas poslechnout ženský instinkt. Mohu tento film doporučit všem, kterým nevadí ve filmu sprostší výrazy a trocha skutečné surové reality, nečekejte ani potoky krve, ani „lidového“ hrdinu, který zachrání vše a všechny. Tento film bych určitě nepřirovnával k žádnému jinému snímku, ačkoliv by to svádělo, ale Bavorák je film, který stojí sám o sobě a nesnaží se přikrášlovat svět. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama