Reklama

Reklama

Sheppard a jeho tím objavujú planétu, pri ktorej povrchu sa nachádza hmla s veľkým množstvom energie. Vďaka tejto energii je možné otvoriť červiu dieru späť na Zem, ale najprv je potrebné dopraviť na Atlantídu kryštál z ovládacieho panela Hviezdnej brány, ktorý cestu do inej galaxie umožňuje. (TV JOJ)

Recenze (6)

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě se hlavní tým dostane pomocí energetické mlhy zpět na Zem, kde byl velitelem Stargate Command generál Hammond (Don S. Davis). 1. série Atlantidy je však v časovém souladu s 8. sérii Hvězdné brány (od r. 1997), kdy byl však velitelem zařízení generál O´Neill (Richard Dean Anderson). Na konci dílu se sice dozvídáme, že se tým ve skutečnosti na Zemi nikdy nedostal, nicméně jednotliví členové zažívali virtuální realitu sestavenou z jejích vzpomínek, a tedy generál O´Neill měl být velitelem Stargate Command. (O´Neill)
  • Předtím, než se expedice vydá na Atlantidu, je generál Hammond (Don S. Davis) povýšen na tříhvězdičkového generála a novým velitelem programu Hvězdné brány se stane generál O'Neill (Richard Dean Anderson), avšak nikomu nepřijde divné, že je u brány vítá generál Hammond jen se dvěma hvězdičkami. (AAnubis)

Reklama

Reklama