Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem si říkal "A do háje!". Časy Asterixe už jsou asi pryč. Původní filmy byly výborný a i ten českej dabing ušel. Dneska je českej dabing pro mě tak nesnesitelnej, že se koukám na originál. Tohle jsem v češtině zkousnul, ale s menší újmou na zdraví. Příběh klasickej, to nový kreslení celkem taky ujde...možná jsem těch 70 minut moh dělat něco jinýho, ale co. I když, párkrát jsem se zasmál, to zase jo. Hlavně u Abby a Ikey. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny a Albert Uderzo podle komiksové předlohy a další scénář Philip LaZebnik, Stefan Fjeldmark a Jean-Luc Goossens Kamera : Jack Fletcher a Valérie Siclay. Hudba : Alexandre Azaria - ve filmu zazní dvakrát Celine Dion. Prvně se songem Tous Les Secrets http://www.youtube.com/watch?v=_ZLnhWLUfUM CITÁT - Udělá to z tebe chlapa! Budeš mít chlupatý prsa! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Modernizace je občas úsměvná, občas stydlivě trapná, ale jinak se příběh drží klasických asterixovských schémat, která na mě vždy fungovala. Chybí ale nějaká legendární scéna, kterých bylo ve starších dílech požehnaně a celé vyznění je tak příliš romanticko-dobrodružno-dramatické. Chtělo by to ještě víc shazovacích hlášek, aby se dostavila potřebná odlehčenost. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Nechci působit jako starý patron a uznávám, že každý může mít na svůj názor, ale mě se původní filmy ze šedesátých a osmdesátých let zdály mnohem vtipnější... Asterix a Vikingové působí tak trochu Disneyovským humorem pro opravdu ty nejmenší děti, zatímco v původních filmech i komixech byl i humor dospělejšího rázu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by se netěšil na nejnovější díl Asterixe, kterého jsem jako malého přiznám se miloval. Pak už jen zamrzí, jak člověk stárne a začne lámat nad opěvovanými komixy hůl a nad animáči taktéž. Asterix a Vikingové tak pro mě byly překvapením, že se do nich rozhodl někdo s vervou opřít. Po nepodařeném německém Dobytí Ameriky jsem tedy čekal dost, a svým způsobem jsem dostal. Jsem rád, že se tvůrci vrátili k oněm vtipům kombinace současnosti a tehdejší Gálie, například taková "esemeska" vyšla řekl bych na výbornou, o to mi víc bylo líto, jak si to tvůrci zkazili úděsnou muzikou a hlavně tím, že se vykašlali na to, na čem byl Obelix tolik stavěný/bitky, Římani a spousta jiných maličkostí, kterých si člověk na první pohled ihned všimne/. Koneckonců je fakt, že tohle je naprosto jiný Asterix bez toho, čeho ho máme tak rádi. Je prostě jiný, ale i tak není natolik špatný, aby se mezi ostatními ztratil, je prostě nad očekávání slabší. --- Tak to u nás chodí. Vybereš si děvče a odtáhneš si ho za vlasy do své nory. Zeptej se své matky. Na starých zvycích není nic špatného, že Vikeo? - No to víš sice mě málem skalpoval a jak mě vlekl odřela jsem si záda, ale byl to nejštastnější den v mém životě ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama