Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odzbrojující jižanská outlaw sranda, jedna velká honička s natvrdlou policií a krásně cholerickým šerifem v doprovodu veselých country vypalovaček. Jackie Gleason geniální a 70’s Americana jak poleno. Určitě stojí za to pustit si i příběh zákulisí (x). Vida kolik upjatých šmejdů tu na CSFD zase máme... ♪♫ ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Tá správna oddychovka pre všetkých, ktorým nevadí jednouchá zábava a vedia sa pobaviť na tom ako chlpatý dostávajú na frak. Jeden konkrétny Sheriff Buford T. Justice, ktorého stvárňuje Jackie Gleason zábavu tak správne nakopne a až do konca nepustí. Ein ausgekochtes Schlitzohr. IMCarDb ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka s krásnými auty a skvělými postavami. Už se těším na další díl. EDIT 2023: I přes moji únavu ze 70s honičkových filmů je i v opakovaném shlédnutí Polda a bandita asi nejzábavnější z těchto filmů. Absolutní frajer Reynolds, který zná každýho s vysílačkou napříč státy, k smrti roztomilá Fieldová a fanstastický Jackie Gleason jako klející, urputný polda, který si musí poradit s dementním synem i armádou často nepřejícících konkurečních poldů. Doslova gejzír hlášek, vtípků a nonstop jízda plná povedených bouraček. A potěšilo i finální vzájemné vyjádření respektu obou soupeřů a pomrknutí na další díl. 4* ponechávám. ()

D.I.G 

všechny recenze uživatele

Frajerský bandita-popstar( obdoba dnešných celebrít ) na ešte frajerskejšom čiernom Firebirde rozráža drevené ploty aby unikol dvom svojským šerifom. Hláškovanie, akcia, mimoriadne sympatický Reynolds a ohromná atmosféra divokého západu ( momentálne ne) moderných kovbojov. Ukážkový starý akčný film. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo kolem 10, táta mi film pustil od těch dob skoro každý den si video od filmu neodpočinulo. Skvělké scény dobré honičky, skoky kde se tají dech, kráská žabka (nevěsta na útěku) , nepříjemný tlustý polda, jeho debilní syn, který vše zmrvil a nakonec neodolatelný Bandita. K tomu není co říct je to nezapomenutelný a skvělý film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Cledus (Jerry Reed) jazdí na ťahači Kenworth W900, ročník 1974. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v mestách Helen, Atlanta, Cumming, Jonesboro, McDonough, Redan a Riverdale (Georgia, USA), West Palm Beach (Florida, USA), Los Angeles a Ojai (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • Režisér a scenárista filmu Hal Needham v Hollywoode začínal ako kaskadér. Aj kvôli tomu mal problém presvedčiť producentov, aby do projektu investovali. Ľady sa pohli až vo chvíli, keď sa o hlavnú úlohu začal zaujímať Needhamov dobrý kamarát Burt Reynolds. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama