Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Jezdim z místa na místo a dělam co mi jde nejlíp. A co to je? Frajeřina" Naprostá šílenost (v tom dobrém - lehce nadprůměrném smyslu) napěchovaná vtipem (skvělý dabing), honičkami, bouračkami a frajersky frajerským Reynoldsem s tradičním knírkem, "zvonáčema" a červenou cowboy košili s rozhalenkou.-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Needham natocil dalsiu nudnu americku komediu, ktora nema dohromady cim zaujat. Americky zmysel pre humor je na mile vzdialeny tomu europskemu a na tomto filme to krasne vidiet. Zasmiat sa nie je comu, pribeh je umelina az strach, rezia je priemerna, Burt Reynolds /, Deliverance, Nemy Film/ to nedokaze zachranit. A navyse z tejto umeliny vznikla dokonca trilogia - tomu teda nechapem. Na dvojku ani na trojku sa v dohladnom case nechystam a Needham by si mna ako divaka tymto filmom urcite neziskal. 50 % ()

Reklama

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

John Zachary Delorean stavěl evidentně ty nejlepší vozy u značky Pontiac. V hlavní auto-roli tohoto snímku nehraje nikdo menší než potomek legendárního Kitta (Knight rider - Pontiac Trans America). Úsměvný (a občas i výsměvný) film má jednoduchý nápad, který nikterak nekomplikuje, ale jednoduše podá. Pokud by se tento film dal označit jako road movie (a to on se opravdu dá), zcela nepochybně se jedná o jeden z nejlepších road movies, co jsem kdy viděl. 4*. A to kvůli druhému dílu. - Viz. komentář - Polda a bandita 2. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odzbrojující jižanská outlaw sranda, jedna velká honička s natvrdlou policií a krásně cholerickým šerifem v doprovodu veselých country vypalovaček. Jackie Gleason geniální a 70’s Americana jak poleno. Určitě stojí za to pustit si i příběh zákulisí (x). Vida kolik upjatých šmejdů tu na CSFD zase máme... ♪♫ ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vtipná kamiónová roadmovie komédia. Cholerický šerif versus pohodový Bandita, ktorý s kamošom prevážajú kamión plný alkoholu sú zárukou pohodovej americkej zábavy. Bláznivé naháňačky, divoké úniky a slovné prestrelky. Je jasné že Banditovi hrá všetko do kariet a pomáha im polovica USA, kým policajti sú úplní mantáci. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (22)

  • Hal Needham požiadal Jerryho Reeda, aby napísal ústrednú pieseň k filmu. O pár hodín neskôr Reed predstavil Needhamovi „East Bound and Down“. S akustickou gitarou začal hrať a Needham ho okamžite zastavil. Keďže si Reed myslel, že sa mu to nepáči, ponúkol sa, že pieseň prepíše. Na to Needham odpovedal: "Ak zmeníš čo i len jednu notu, zabijem ťa!" Pieseň sa stala jedným z Reedových najväčších hitov. (Arsenal83)
  • Ve filmu jezdí bandita (Burt Reynolds) v Pontiacu Trans-AM, jehož prodejnost se po odvysílání filmu téměř zdojvnásobila. (jarjarbinx)

Reklama

Reklama