Reklama

Reklama

Ahí va el diablo

  • Kanada Here Comes the Devil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Manželský pár sa spoločne zo svojimi deťmi vydá na výlet do Tijuany. Tam však v jednej jaskyni stratia svoje deti. Rodičia po nich ihneď začnú pátrať, no deti sa onedlho záhadne a bez vysvetlenia objavia. Manželia však časom zisťujú, že s ich deťmi nie je niečo v poriadku a už nie sú také, ako pred zmiznutím. Domnievajú sa, že sa stretli s niečím neľudským a desivým, čo parazituje na ich duši a teraz to dorazilo spoločne s nimi až do ich domu. (kubqo)

(více)

Recenze (37)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bogliana jsem už minule chválil za Penumbru, přičemž část svého tehdejšího komentáře bych mohl zkopírovat i sem k Here Comes the Devil. Ten člověk se film od filmu lepší a dělá zajímavější a zajímavější kousky. Jeho nejnovější horor působí sice minimálně zpočátku trochu uměle (nízký rozpočet je sem tam znát, na mysl mi zprvu přišlo připodobnění k vizuálu jihoamerických telenovel), ale postupem času tahle výtka překvapivě mizí. Atmosféra funguje a minimálně v jedné scéně dá Bogliano vzpomenout i na své gore začátky. Celkově je film ale hlavně takový plíživě znepokojivý. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No neviem, pre mňa dosť rozporuplný film, neprišiel mi ani znepokojivý, ani atmosferický, a jedna dobrá gorescéna celkový dojem nezmení. Síce to na mňa nepôsobilo problémovo, čo sa týka scenára, kamery, deja, hercov, alebo hudby, práve naopak, mal som pocit, že sledujem zaujímavý film so zaujímavou myšlienkou a zaujímavým dejom, ktorý aspoň nepôsobil otravne (povedzme na rozdiel od Penumbry, pri ktorej som mal problém vydržať a bolo to pre mňa utrpenie pozerať), ale aj tak ma to veľmi nechytilo. Ako keby sa Bogliano v poslednej dobe koncentroval iba čisto na príbeh filmu, a všetky ostatné aspekty vynechával - takže sa jedná vlastne len o to, ako to celé dopadne a kedy (a či vôbec) dôjde k nejakému zaujímavému zvratu. Nehovorím, že to nefunguje, ale ako horor to u mňa opäť neobstálo. Pozrieť sa to síce dalo v pohode, ale mne omnoho viac sedia jeho predchádzajúce masakrálne exploiťáky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Že by Mexická revoluce hororů? Here Comes the Devil je definitivně Boglianův nejlepší počin a zde platí pravidlo za málo peněz hodně muziky! Skvěle využívá atmosféru pochmurného a špinavého Mexického zapadákova, Film je hodně znervozňující,napjatý,nepředvídatelný a znepokojující. Je zde také mnoho sexuálního napětí,jedna výtečná over the top gore scéna,nepříjemný zvukový doprovod a celková atmosféra filmu mě silně pohltila. Jsem hodně spokojený, Bogliano se s tím popral slušně.75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštne a osobité. Určite to nebude sedieť každému. Ale čím viac hororov ste videli (a tým pádom o to mohutnejšie ste unavení z neoriginálity mnohých z nich), o to viac si tento drsný mexický opus užijete. O čo vyzerá horšie po vizuálnej stránke (ale aj to je svojím spôsobom plus – snímka vďaka tomu pôsobí nepríjemne naturalisticky), o to je originálnejší a nepredvídateľnejší po príbehovej. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bogliano opět jinak... Ten chlap vystřídá za svoji kariéru všechny možné subžánry a v žádném vyloženě nepropadne. Here Comes the Devil je pro mne velmi milé překvapení, které mne udrželo v pozornosti, bavilo, zaujalo a líbilo se mi formou i obsahem. Kdo čeká potoky krve, ten se nedočká. Je zde jedna vražda, ale ta stojí maskérsky za to ... mazec! Jinak film hraje spíše na divákovy nervy v rámci tísnivé, záhadné atmosféry. Stále něco visí ve vzduchu, věci jsou nejasné, film tak nějak spojuje více žánrů. Divák se dočká erotických scén a sexuálního obsahu, který mu ale rozhodně nebude příjemný. A v tomto je právě onen zádrhel ... na někoho toto nepůsobí, na mne ovšem hodně. Nebudu spoilerovato co konkrétně jde, ale právě to ono mi přišlo nejvíc nechutné a zvrácené ... i když je zobrazeno jen v náznacích (jinak to ani nejde ... ). Osobne jsem vyloženě spokojen, není to nějaká pecka mezi oči, ale je to velmi dobré ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bogliano předvedl v minulosti již několikrát, že s napětím si hrát umí, aniž by potřeboval hromadu pesos. Nejinak je tomu u jeho novinky. Ta si tentokrát vystačí opravdu jen se znepokojivou atmosférou a postupným odhalováním, jak se to s těmi fakany z jeskyně doopravdy má. Gore už zde nehraje ani vedlejší roli, beztak se tu objeví v jediné, ale "mňamy mňam" scéně. Trochu to vypadá, jako by Bogliano po tvůrčí stránce dospěl - žádné exploitery, žádné mučení, ale zajímavé náměty a poctivé budování napětí. A mně to vyhovuje. Nevím tedy, jak vy, ale já se na jeho další snímek těším už teď. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Manželom sa stratia deti pri mexických jaskyniach, a hoci sa po počiatočnej panike onedlho objavia, matke začína byť jasné, že s nimi niečo nie je v poriadku... Ja síce tieto „possession“ horory až tak neobľubujem, ale tento bol dosť dobrý; Bogliano je šikovným tvorcom a rozhodne mu nemám za zlé, že chce postupne prevŕtať viaceré hororové subžánre. Znepokojivý a pôsobivo natočený temný horor, ktorý sa miestami nepríjemne a prekvapivo drží v úzadí, ale diváka dokáže aj tak vymraziť. Akurát sa mi trochu nepozdávalo, že niektoré vedľajšie veci sa tu prepierali úplne plnohodnotne, pričom dianie, ktoré malo zaujímavejší potenciál (a z ktorého viselo vo vzduchu niečo viac) ostávalo mimo. Ale celkovo spokojnosť. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželskému páru sa počas dovolenky nečakane zatúlajú obe dospievajúce deti. V momente keď strácajú veškeré ilúzie z ich návratu, privezie ich policajná hliadka. Po pár dňoch si všimnú, že s ich správaním niečo nie je v poriadku. Čo sa im počas noci kedy boli nezvestné vlastne prihodilo? Tento snímok ma veľmi pomalý rozbeh. V prvej hodine zaujme jednou výbornou gore scénou. Trošku málo, nie? Následne sa síce atmosféra predsa len zlepší, ale že by sa jednalo o nejaký hororový zázrak dosahujúci úroveň takmer 70%, to ma teda dosť prekvapuje. Snímok totiž neobsahuje jednu poriadnu atmosferickú scénu, ktorú by si divák zapamätal, ktorá by ho aspoň trošku vystrašila. Áno, áno, je v skutku pekne natočený a zo strany aktérov pomerne slušne zahraný, ale tak toto je horor? - 50%. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jiný kraj, jiný mrav a jiný způsob rozmnožování nových adeptů na posednutí.. nic víc.. nic míň. A když to takto přijmu (méně realistickým pohledem, to uznávám), tak má Ahí va el diablo hutnou atmosféru horké Tijuany a některé scény umí být sakra žhavé. Pro letní dny to pravé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Démonický horror, který se v jistých momentech mění na erotický - lesbický sex, sex v autě, incest...včetně pěkné symboliky - zatímco si manželé užívají v autě, sledujeme v okamžiku průniku v prostřizích děti, co vstupují do jeskyně v podobě vaginy... Než mi tvůrci prozradili, jak se to s dětmi má, uvažoval jsem o variaci na Vesnici prokletých. Znepokojivý, chvílemi až minimalistický snímek, kde se moc nemluví, postavy spolu téměř nekomunikují a divák tuší, že tohle nemůže skončit dobře. Závěrečný song zvracejících satanů během titulků leckoho nejspíše dorazí... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ze scénáristického hlediska nelze filmu upřít jistou dávku originality a ze začátku i slušnou porcičku znepokojení. Bohužel nízký rozpočet a asi i rukopis, či chcete-li, původ režiséra se podepsaly na celkovém looku filmu, který je teda na můj vkus, řekněme, hodně videofilmní, ne-li až telenovelní. I přes tento nedostatek ale tento filmek za zhlédnutí stojí, protože jak jsem už uvedl výše, originalita, funkčnost a snaživost mu nejsou úplně cizí. 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už to tady bylo napsáno víckrát, ale stejně to musím zmínit i já. Co se týče A.G. Bogliana nikdy nevíte s čím příjde a co od něho čekat. Někdy mu to vychází méně a někdy více. Here Comes the Devil je zlatým středem. Určitě má film spoustu much, ale má i co nabídnout. Je tu sice evidentní nízký rozpočet, což ale zároveň nahrává vyslednému špinavému vizuálu. Tenhle snímek má většinu stopáže takovou podivnou, nepříjemnou, znepokojující atmosféru. Povedla se i vražda kde je vidět, že gore efekty Boglianovi nejsou cizí ( což příkladově ukázal ve filmu I'll Never Die Alone ). Mým uším zalahodil i song doprovázející závěrečný titulky. Ve finále sice nejsem nadšenej ale ani zklamanej. Za mě je tohle určitě zajímavej a koukatelnej průměr, kterej má co nabídnout. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"To mi řekni, diablo, co tě to jen popadlo?! Strkat rohy do scénáře, zachmuřit mi obě tváře. Bez tebe moh příběh kvést... tajný incest - vražda - trest." Škoda, našlápnuto k 5 hvězdám. Ale s pitomým, mexikánsky pověrčivým a zaostalým čertíkem (omluva fanouškům filmu, samozřejmě s hrozivým psycho ďáblem deroucím se z jeskyně zničit svět), který navíc většinu filmu měl oraz, válel si své pekelné šunky s pivkem v ruce u telky ve filmařském karavanu a do děje téměř nezasahoval, mě moc nenadchli. Přitom pekelný úvod filmu - scissoring, čili stříhání lesbickými nůžkami, zajímavě doplněný o krájení prstíků mačetou a rytí sériového vraha držkou v zemi. Pak manželský fingering v autě (velmi horká a zpocená scéna), zmizení dětí, zoufalství, nalezení, prohlídka na koze u dětského gynekologa (klid, neukázána). Stále za 5 hvězd. Jenže pak přichází ke slovu duchovno a devil, spíš devilimbecil a zajímavě rozjetý příběh ze života končí v pekle, resp. ani tam ne, jde přímo do prdele. Sorry, zbytek scénáře přepíšu po svém: Skvrna od krve na kalhotách, to si jen Sára a Adolfo hráli na tatínka a maminku (ostatně před časem už načapali rodiče při sexu, jak ve filmu zaznělo). Když to máma mylně zhodnotila jako menstruaci, děti si oddychli, že to neprasklo a v jeskyni si pak dali hokus pokus repete. U toho je šmíroval dodávkový obzerač Lucio a jako suvenýr šlohnul ty Sářiny kalhotky od krve. Dále už se děj může držet filmu, rodiče na omylu, včetně neoprávněné vraždičky, pak pozdní prozření rodičů a nehezké dilema, jak teď dál s rodinnou pohodou. To vše hezky psychologicky drsně, až na dřeň, ale přitom bez jakéhokoli blbého a zbytečného ďábla! No nic, velká škoda. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Začne to peknou (aj keď úplne zbytočnou) lezbickou scénkou a potom nastúpi atmosféra, erotické dusno, neistota, strach, panika .. Jeden z tých mála fiilmov, ktorým by úplne stačilo byť iba znepokojivý a ono to má ešte dobré lakačky, pointu, vtiahne vás do deja, bojíte sa o jeho postavy a celý čas vedie k nepríjemnému koncu, ktorý asi inak dopadnúť nemohol. Nebolo by to tak pôsobivé. 90% a nečakaná pecka. Bogliana si musím napozerať .. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Bogliano si u mňa už dávnejšie urobil dobré hororové meno a sklamaním určite nebol ani tento jeho mysteriózny, miestami mrazivý počin, škoda len, že Diablo, ktorého príchod ohlasoval názov sa nakoniec nedostavil... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, poklekněte a skloňte hlavu. Přichází atmosféra, přichází napětí, přichází velmi nepříjemná nejistota, přichází ten podivný pocit, který jste tak dlouho hledali. Přichází důkaz, že i po roce 2000 je možné natočit strhující a grandiózní horror, který vás srazí na kolena. Prakticky bez výraznější záplavy krve, bez jakýchkoliv lekaček, prostě starý dobrý old school, který vás převálcuje houstnoucí atmosférou. Prakticky až do konce filmu jsem nevěděl která bije, tentokrát to však bylo jen k dobru věci, protože to byl patrně účel. Neskutečná parádička s druhou nejlepší a nejpůsobivější erotickou scénou, co jsem kdy ve filmu viděl. Měl-li bych sestavit žebříček nejlepších horrorů nového milénia, tohle určitě bude v první pětici. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mám tu vlastně stejný problém jako s Penumbrou. Moc dlouho se nic neděje, kromě jedné výborné scény na začátku a druhé asi v polovině filmu, a všechno je schováno až do samotného závěru. Ta nejistota ohledně změny, která se s dětmi odehrála a následné rodičovské pátrání po jejích kořenech, to na mě moc nefungovalo. Bogliano zkrátka není režisér pro mě. 40% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Manželia pošlu svoje dve deti samé na kopec do jaskyne,no už to som nechápal,čí sa one neboja a oni si radšej užívali radovánky na parkovisku,keby si predtým zistili akú historiu má ten kopec asi by tak neurobili.A až keď sa naozaj tie decká stratia,tak sa tí manželia začnú obvinovať.Ale deti sa nájdu,len ich matke sa niečo nezdá a zistuje že tu niečo nie je v poriadku.To len k obsahu k filmu.Film je veĺmi nezáživný,film hrá hlavne na psychológiu a je v miestach dosť ponurý a príbehovo nebol zlí.Tá scéna kde zmasakrovali toho chlapa bola super ale škoda že bola jediná v tomto filme.Žiadna mrazivá atmosféra ani napatie som tam nezbadal a tie decka mi neboli dvakrát sympatické,ale hlavná ženská postava to uhrala s prehľadom. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Ahí va el diablo“ má tíživou atmosféru, která postupně graduje. Není to gradace skoková, ale postupná, plíživá, což celému snímku strašně pomáhá. Jsou chvíle, kdy už si ani nebudete jistí, jestli tu jsou nějaké kladné postavy, anebo jsou už všechny skutečně temné, nevyjímaje rodiče ani děti nebo jakékoli další epizodní role. Neskutečně to filmu pomáhá a ten se stává skvělým hororovým zážitkem, a to i přesto, že zde nejsou lekačky. Anebo právě proto. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Za mě spíš zklamání. Hodně jsem přemýšlela jen o hvězdičkách dvou, ale když to párkrát popřetáčím, změnila jsem názor. Řemeslně je to samozřejmě nižší liga, efektů moc potřeba sice nebylo a když už ano, byl to slabý odvar. To mně osobně trošku vadí. Co mi vadilo víc, byla absence akce a napětí na to, jak se celý příběh nebezpečně vlekl. V dialozích jsem problém neviděla, Bogliano si na nic nehraje a nezkoušel dělat velké haló. Proto jsem s jeho skromnou prací průměrně spokojená. Plusové bodíky přikládám i za jednoduchý příběh, slibně podanou pointu a sympatickou hlavní herečku. Škoda jen, že tu nebyl víc osvětlen vztah mezi rodiči a dětmi, v tomto směru mi to přišlo trochu ochuzené. Ty děti bych ale nejraději něčím přetáhla, hlavně tu holku. Můj soucit si tudíž ani nezískaly. ()

Reklama

Reklama