Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha konať dobro prostredníctvom zla sa vždy podpíše na karme konajúceho. To vedel už Dostojevskij, keď napísal Zločin a trest. Tykwer však neodvratiteľnú skazu a utrpenie svedomia pootočil a dokázal premeniť trest za smrť nevinných na osudovú (aj keď kratučkú) lásku a následne vykúpenie nebeské. Jemná a dojímavá hudba cez klavírne vyťukávanie len citlivo podfarbuje jemné vciťovanie do milostiplného príbehu. Postupná premena dvoch osamelých a blúdiacich bytostí, ktoré sa za takých podivných okolností našli, na jedno telo. Kieslowskeho jemná mystickosť a Tykwerova optimistická rozprávacia linka dala tomuto ľúbostnému príbehu to, čo robí z malých príbehov veľké filmy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentátoři se povětšinou rozplývají nad skvělým scénářem a hlubokým emocionálním dopadem, ale mě to přišlo spíš jako "za málo peněz málo muziky". Chtělo to celý příběh lépe uvést, více zaobalit a dovysvětlit. Divák je hozen před hotou věc, aneb "Tady vidíš plačící ženu, plač! Tady vidíš lásku na první pohled, raduj se! Tady vidíš nebe, buď dojat!", takhle to ale u mě v podání Heaven nefunguje. Nebylo to samozřejmě úplně špatné, netvrdím, že jsem byl k emocím ve filmu zcela lhostejný a na druhou stranu skvělá Cate Blanchett a spousta povedených záběrů můj celkový dojem pěkně vylepšila, ovšem díky pár nepříjemným nelogičnostem, naivitě a malému prostoru pro souvislosti to více jak 3* prostě být nemohou. 6/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento film má všeobecne dobré recenzie, napriek tomu mňa skôr nudil. Nestrhne, je bez napätia. Otázka je, na čo sa vlastne tvorcovia chceli zamerať. Mala to byť snáď love story? Prípadne ide o ťarchu voľby a morálnu dilemu? Nič z toho nebolo celkom dotiahnuté do konca. Iste ide o umelecký film s nastolením istých otázok. Koniec je však skôr sklamaním, morálny dlh a zločin nebol splatený a milenecká pseudodráma končí poeticky. Za najväčšie pozitívum považujem hudbu, ktorá mi pripomenula Ludovica Einaudiho z Doktora Živaga. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Tykwer je vyjímečný režisér. Patří k mým velkým oblíbencům od Parfému a hltám každý jeho film. Ani tentokrát mě nezklamal. Film, ve kterém všechno dokonale štymuje, se najde málokdy, ale Nebe jím je. Scénář propracovaný, režie švýcarsky přesná. Nenápadná hudba krásně dotváří skvělou atmosféru. Herecké výkony - jednoduše výborné, hlavně Ribisi se mi líbil. A to nejlepší na konec, nádherná kamera. Tento snímek vlastně nemá slabou stránku. PS: musím sehnat Princeznu a bojovníka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Málo priestoru pre stotožnenie sa s hlavnými postavami a tým pádom slabý argument proti diskutabilnej morálnej estetike filmu: čo na tom, že ste vrah - ak dokážete milovať, pôjdete aj tak do neba. Tom Tykwer sa nezaprie. Niektoré scény ako dialóg v kostole, kamera krúžiaca okolo stromu alebo samotný záver sú úžasné. Ale aby bol úžasný aj film ako celok, musel by byť dlhší, detailnejší a v prvej polovici rozvinutejší. Premárnená príležitosť na výnimočný film podľa výnimočného námetu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Tom Tykwer komentoval scénu, v níž jsou herci stříháni dohola jako "skutečně neuvěřitelný stres. Točili jsme tu scénu sice dvěma kamerami, ale co by se stalo, kdyby jedna vypadla a exponovaný materiál z druhé kamery nám zničili v laboratoři? Druhou šanci jsme neměli. To člověk umírá tisícerou smrtí." (NIRO)
  • Film Toma Tykwera získal v roce 2002 stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchett za svůj herecký výkon Zlatou kameru, taktéž udílenou v Německu. (Pepinec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno