Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Příjemně ujetá, originální taškařice, která na dosti pošahaném námětu vystaví kouzelně pošahaný film. Kačera, sypajícího z rukávu své cynický postřehy, jsem si okamžitě oblíbil. K tomu musím zmínit EXTRA roztomilou, hezoučkou Leu Thompson. Škoda, že autorům ke konci trocha došla štáva a posledních cca 20 minut je vcelku zbytečně natahovaná akce, ale díky parádní první hodince, přetrvává dobrý pocit. ()

4567arthur 

všechny recenze uživatele

Půlka filmu, je velká zábava a troufám si říct, že ta nejzábavnější, ke konci to bylo už takový menší sci-fi, ale už ne tolik zábavný. Efekty na tu dobu nejsou vůbec špatný ( kromě toho velkého monstra na konci ). Lea Thompson je tady docela krasavice a Howarda maska vypadá taky dobře. Kromě toho konce, který mě už tolik nebavil, to je povedená, dobrodružná zábava a taky pravda, že jako malému se mi to líbilo. I když můj vkus na filmy se od té doby, co se mi to líbilo, dost změnil, ale má to pořád svoje kouzlo. Hodně velký plus, aspoň u mě je určitě český dabing 2008, který je za mě nejkoukatelnější. Film hodnotím lepšími třemi  hvězdy z nostalgie. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevedel som co od toho mam ocakavat. Bal som sa, ze to bude detska blbina. Prekvapivo nie je. Howard sa sprava cely cas dospelo a je to velky sympatak. Po boku ma neskutocne sexy Leu Thompson a chemia medzi nimi dvoma je perfektna. Aj to dobrodruzstvo plne velkolepych akcnych scen na ktorych vidno, ze to bolo drahe je celkom zaujimave. Takze som uvazoval aj o tretej hviezdicke. Bohuzial film neustale zrazala do hladin trapnosti detinsky sa spravajuca postava Tima Robbinsa. Bez neho by to bola zabavna sci-fi komedia typu Men In Black. 5/10. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá jako celkem slušná komedie s fóry založenými na podobnostech a odlišnostech v lidském a kačeřím světě. Pak se tam ale rozjede nějaký nesmyslný příběh s nepřátelskou potvorou z vesmíru, která se zmocní těla Jeffreyho Jonese a provede jeho elektrifikaci, což provází různé trapné akční a trikové scény. Dost špatný byl i Tim Robbins, který měl být hlavní lidskou komickou postavou. Hlavním pozitivem filmu tak byla sympatická Lea Thompson. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Inspirováno komixovými sériemi, které dnes lámou rekordy, působí Howard the Duck vedle všech těch Avengerů, Iron manů, nebo Peterů Quillů jako chudší bratr a bohužel je tomu taky tak. Tím také ztrácí na jakékoliv přitažlivosti pro publikum, které raději shlédne nové Avengery a v porovnání s nimi prohlásí, že je tento snímek špatný. Tak tomu ale není. Film ztrácí půvabu na svém stáří, je z doby, kdy Industrial light and magix bylo teprve v plenkách a na celém filmu je toto znát. Efekty skutečně působí jako ze staré školy, akce je na úrovni akčních snímků té doby a tím pádem zcela nepřijatelná pro masy fanoušků navyklých na současné standarty. Jenže toto nejde srovnávat a přestože berou inspiraci ze stejných komiksových sérií, nemůžeme srovnávat Howard the Duck a třeba Ant-man jen na základě příslušnosti je stejnému komiksové značce. Srovnávejme dle jiných věcí. Příběh je možná stejně jednoduchý jako všechny filmy té dávné i současné frančízy, nabízí nám však mnohem víc než to. Pohled do doby vzniku nabízí víc, než jenom dnes již nepoužitelný účes zpěvačky v hlavní ženské roli. Punc zajímavosti tomu navíc dává samotný hlavní charakter, Howard, který svým charismatem a schopností vyrovnat se s žitím v jiném světě vyrovná kdejakému Tonymu Starkovi, nebo Stevu Rogersovi. A to jsem ještě nevyjmenoval vše a myslím že ani není třeba. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo v Ohiu ve městě Cleveland a v Kalifornii ve městech Novato, Modesto, Nicasio, Petaluma a Sacramento. (Terva)
  • Původně Kačer Howard nenosil kalhoty, ale ozval se Disney a obvinil Marvel z plagiátu. Tvrdili, že mají taky nějakého kačera...prý se jmenuje Kačer Donald...a že prý ho Marvel kopíruje. Aby se Marvel vyhnul tahanicím, oblékl Howardovi kalhoty, čímž se stal zcela novým a originálním kačerem. (Rodriguez)

Reklama

Reklama