Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlasta Burian jako potrhlý profesor botaniky podnikne složitou akci, aby se elegantně zbavil rozmarné manželky. Zápletka pojednává o mírně potrhlém profesorovi botaniky Ducánkovi, kterého zaměstnávaly jeho vědecké pokusy tak, že zcela zapomněl na to, že je ženatý. O existenci jeho rozmarné ženy, operetní divy Lucy, nevěděla ani jeho hospodyně Veronika, ani přítel Potužník. Když se však manželka po sedmi letech kajícně vrátila domů, Ducánek podnikne komplikovanou akci, aby se své ženy elegantně zbavil... Film byl poprvé uveden na Filmových žních ve Zlíně 29. 7. 1941. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená a přesto velmi zřídka uváděná Burianova komedie, jedna z jeho posledních, než se z různých důvodů odmlůčel. Vtipná zápletka o muži, o němž jeho okolí vůbec neví, že je ženatý, je neotřelá a vlastně jako jeden z mála českých filmů přvních 15 let zvukové éry nemá nějak znatelné klišé, které je známo z více filmů. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Světlu Svozilovou mám zafixovanou jako střelenou naivku, a tak bylo zajímavé ji sledovat v roli ženy vampa a Věru Ferbasovou jsem málem taky nepoznal. Burian pak pochopitelně nepřekvapil a pobavil svou standardně skvělou komikou, která se neomrzí.  "Co jste mi to dala za lístek? Vždyť jsem ho ztratil!" ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšený, královsky jsem se bavil. Burian v top formě. Znovu zcela odzbrojující hlášky a naprosto boží dialogy, které už dnes bohužel nejsou absolutně ke slyšení v současných filmech. Jsem rád, že příběh nesklouzl k nějakému ubohému prozření, že žena není vlastně tak špatný nápad. Snímek se držel po celou dobu vtipně napsaného charakteru profesora botaniky, který ze všech sil bojoval, aby se zbavil své rozmarné a šílené ženy a mohl odprezentovat svého masožravého vegetariána, kterého pracně vyšlechtil. Desítky luxusních hlášek udržovaly moji bránici v neustálém opojení. [82 %] ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dobrá sestava herců ještě nemusí být zárukou trháku. Přes několik povedených scén je film především plný nudy a nefunkčních dialogů. Milým překvapením je výkon Svozilové, která je talentovaným komikem. Burian má dost prostoru, ale nevyužívá ho. A tak i když divák poklimbává, o nic nepřijde. A že těch špačků, co jsem utloukl, nebylo málo...50% ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Jak je mnohdy u komedií Vlasty Buriána zvykem, scénáristé vsadili vše na jeho herecký um a zbytek je tradičně trochu slabší. Ale nezoufejme, zápletka je originální a Vlasty je všude plno. Na to, že v prvorepublikových filmech se vyskytují nudné pasáže - třeba jako většina scén z divadla - si holt člověk musí zvyknout. 80% ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama