Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlasta Burian jako potrhlý profesor botaniky podnikne složitou akci, aby se elegantně zbavil rozmarné manželky. Zápletka pojednává o mírně potrhlém profesorovi botaniky Ducánkovi, kterého zaměstnávaly jeho vědecké pokusy tak, že zcela zapomněl na to, že je ženatý. O existenci jeho rozmarné ženy, operetní divy Lucy, nevěděla ani jeho hospodyně Veronika, ani přítel Potužník. Když se však manželka po sedmi letech kajícně vrátila domů, Ducánek podnikne komplikovanou akci, aby se své ženy elegantně zbavil... Film byl poprvé uveden na Filmových žních ve Zlíně 29. 7. 1941. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Šťastný muž ten Burian, mně se to dodnes nepodařilo... Pilně jsem ho ve filmu sledoval, ale bohužel jsem zjistil, že jeho fígl je v praxi nepoužitelný, obvolal jsem pár milionářů a v lepším případě mě poslali na čerstvý vzduch. Jinak snímek nehýří tolik vtipem jako vrcholná Burianova díla, ale brýle co se podhrabaly a "co jste mi to dala za lístek, vždyť jsem ho ztratil" nemají chybu. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Tímto bych nesouhlasil s kritikou, která se k tomuto filmu na Vlastu v té době nesla.  Provdám svou ženu patří k mým oblíbeným filmům s Vlastou Burianem a opětovně jej řadím do svých nejpřehrávanějších filmů. Ve filmu je mnoho humorných situací, půvabných žen, a scének, kde je Vlasta Burian komediální živel! ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Jak je mnohdy u komedií Vlasty Buriána zvykem, scénáristé vsadili vše na jeho herecký um a zbytek je tradičně trochu slabší. Ale nezoufejme, zápletka je originální a Vlasty je všude plno. Na to, že v prvorepublikových filmech se vyskytují nudné pasáže - třeba jako většina scén z divadla - si holt člověk musí zvyknout. 80% ()

honz 

všechny recenze uživatele

Svěží a vtipná veselohra o tom, co všechno lze stihnout běhěm jednoho odpoledne. Vlasta Burian jako roztržitý profesor botaniky doc. Ducánek se od poledních hodin připravuje na večerní návštěvu kolegy - vědce Potužníka. Do příprav však jako blesk z čistého nebe vtrhne Ducánkova choť, která před sedmi lety svého muže opustila s jiným...Skutečně brilantní a kultivovaná komedie je nejen zábavnou a příjemnou podívanou, ale i koncertem celé plejády herců. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

POTŘEBUJEŠ NEVĚSTU? JÁ TI PRO NI SKOČÍM DOMŮ! Jeden z nejpůvabnějších Burianových charakterů...trošku možná zarazí, že je v podstatě ve svém jednání posunován někam dál spíše jen ostatními postavami, ale všechno je to dobře vyvážené. Scény na policejní stanici, s kolem či (M)Orfeem -z podsvětí- jsou skvělé. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama