Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený dětský seriál, které už dnes tímto způsobem nikdo udělat neumí. Tento film je třeba hodnotit dětskýma očima, ale i já jako dospělý jsem si to docela užíval a závěrečná scéna, kde se rozhoduje o budoucnosti údolí, dojme nejedno lidské oko. Chválím herecké výkony zejména pánů Müllera, Matyáše a Vochoče, kteří zde nad ostatními jasně vyčnívali svou naprostou přirozeností. Taktéž hudba hrající během děje se velmi povedla. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tento seriál spadá mezi ty, u nichž nevím, kam je zařadit a jaké k nim mám zaujmout stanovisko. Nepatří totiž mezi ty, o nichž bych mohl říct, že se mi líbí ani mezi ty, co se mi vyloženě nelíbí nebo mě iritují. Nakonec z toho vyjde dost obtížně identifikovatelná kombinace obojího. Na straně jedné nemám rád přírodopisné seriály a tento navíc působí až příliš výchovně ekologicky, často až s fanaticky grínpísáckým pojetím. Jednotlivé díly mi přišly nudné a nezajímavé. Na druhou stranu si uvědomuji, že ten problém je spíš u mě, neboť seriály se zvířaty mě nikdy moc nebraly a že tento určité kvality má. Zvlášť v porovnání s těmi sračkami, co se od listopadu 89 točí a kde se kavárníci snaží mermomocí zavděčit zápaďákům a trumfnout je v jejich zdegenerované pseudokultuře. Ve výsledku tedy Zelenému údolí uděluji slabý průměr 2 * a 45%. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak tenhle seriál byl jedním z mých nejoblíbenějších ;o) Dnes už svět vnímám přecejen méně idealizovaně, a taky už jsem viděl víc filmů a můžu lépe srovnávat ;o) Přesto jej hodnotím jako docela slušný film pro děti a mládež, který do dětských dušiček vpašovává přecejen zajímavější hodnoty než přiblblé seriály vysílané ve stejné chvíli na Nově či Primě. Ideologicky není ani moc zapšklý a mdlé herectví bohatě vyváží krásné přírodní exteriéry. Na svou dobu malý zázrak a těžký naprůměr ve tvorbě pro děti. Samozřejmě mu lze vyčítat určitou schématičnost až pitomost (těžko uvěřit, že by tak cenné území nebylo už za socialismu nějakým způsobem chráněno, představa dálnice která by zasypala polovinu údolí je taky trochu absurdní, stejně jako fakt, že by projektanty nenapadlo použít pro jeho překonání most), ale o to tu asi tam moc nejde. Pro děti je přesně tahle jednoduchost kladem, protože je jasně definovatelná a dobře pochopitelná. Příjemně překvapí civilní herectví a režie, naopak zamrzí některé slabší výkony v epizodních rolích a místy hodně ledabylá zvuková režie. Celkový dojem: 65% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku šlo nesporně o výrazně nadprůměrný pořad pro mládež, ovšem je nutné připomenout, že kvalita tehdejší produkce nebyla valná a při současném reprízování se v plné nahotě projevují slabiny tohoto dílka - nejvýrazný scénář, mizerné herectví ve vedlejších rolích, slabší zápletky a pomalejší tempo. Celkový dojem: 40 %. Pro Vlado Müllera byla nicméně role hajného jako ulitá a pokud dnes má smysl tento seriál shlédnout, tak díky jeho zralému herectví. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jak kráva:-), které dítko z osmdesátých by nepamatovalo chytlavou písničku a přírodovědné příběhy o městském chlapci a jeho přátelství se samotářským hajným. Jó, tehdy byla pedofilie neznámým pojmem, dnes už by se filmaři na takhle tenký led nepouštěli:-). Po stránce scénáře byly jednotlivé díly většinou celkem slabé, často nám tam soudruzi moralizovali a dnes už bych zřejmě nezvládla sledovat ani jedinou epizodu, ale tehdy... no tehdy to byl prostě solidní seriál pro děti a mládež. 55% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Jaroslav Müller napsal scénář během jednoho roku na své chatě v Beskydech. Vzal si na to roční neplacené volno. (jenik71)
  • Obhliadky terénu trvali takmer pol roka, než sa začalo natáčať. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se téměř dva roky v Beskydech, Jeseníkách, Havířově, u Štramberka, na Morávce a v dalších přírodních lokalitách. (Elisebah)

Reklama

Reklama