Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky hodně slabý akční film. V podstatě by se dalo říct, že druhou hvězdičku snímku zachránil výkon Arnolda Schwarzeneggera. Ano, já vím a nedělám si srandu. Jeho parketou je Terminátor, a několikrát se do své nejlepší role opět dostal. Ty chvíle mě fakt bavily, jinak to byla nuda, nuda, šeď, šeď. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

"Magic? Or magnet!" Klasická nalajnovaná osmdesátka podle všech zajetých pravidel. Několik hodně (ne)povedených hlášek ("You should not drink and bake!"), trocha dobré akce, hlavní záporák, vedlejší záporák, záporák, který bojuje proti hlavnímu záporákovi, záporácký policajt, který bojuje proti hodným policajtům a Arnold, který bojuje proti všem záporákům! Jak tohle asi dopadne? To, že všichni skončí na podlaze či na stole snad ani spoiler není, že? ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Raw Deal má jednu obrovskou nevýhodu oproti jiným Arnoldovkách a to v tom že je přímo neskutečně blbá. Arnold hlášky umí, ale tady se bohužel tvůrci pokusili i o jakousi dějovou nádstavbu v podobě infiltrace policisty do mafiánské struktury a zle to dopadlo. Závěrečná přestřelka v klubu až neskutečně připomíná Rakušanovo řádění o dva roky dříve na policejní stanici v LA. 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Šedivý průměr v Arnieho filmografii, ničím nevýrazný snímek, málo typické akce, na kterou jsme u Arnolda zvyklí, takže zde má více prostoru pro "herectví" a podle toho to dopadlo, přesto má tento film pro mne své nostalgické kouzlo, za dob pirátských VHS a voiceover dabingu jsem jej pod názvem Městský žralok dlouho marně sháněl a když se mi to konečně podařilo, byl jsem jím nadšen, ovšem to mi bylo 12 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Medzi svojimi kultovými filmami Komando a Predátor stihol Arnold Schwarzenegger natočiť aj toto na prvý pohľad nevýrazné béčko, ktoré sa medzi ostatnými pomerne stráca, ale to nie je môj prípad, pre mňa je aj Špinavá dohoda žánrová klasika a jeden z jeho lepších filmov. Zápletka nepôsobí nijak ambiciózne, jednoducho sa len bývalý agent infiltruje do zločineckej organizácie, aby ju zničil, pričom o nejakom výraznejšom tempe sa tu hovoriť nedá a film sa skutočne rozbehne vlastne až v závere, ale aj toto prevedenie mi vyhovuje. Celá úvodná fáza, kedy sa divák zoznámi nielen s hlavným hrdinom, ale aj dôvodmi, prečo sa má do organizácie infiltrovať je veľmi dobrá, potom tempo trochu upadne a film pôsobí až prekvapivo civilne, ale mne sa tu dej aj tak páči, vojna dvoch organizácií, nedôvera k nováčikovi, policajti za chrbtom a podobné bežné prvky tohto typu filmu sú tu podané dobre a navyše sa mi tu páči, že aj keď samotný Schwarzenegger tu má predstavovať relatívne obyčajného agenta, aj tak je sám sebou, vyžaruje z neho rešpekt, neustále je pred všetkými a v akcii nemá súpera, jednoducho pravé akčné osemdesiate roky, aké mám rád. Nesklamú ani postavy, Schwarzenegger je tu po všetkých stránkach výborný, jeho priateľ z FBI je sympaťák, ktorému som ten smútok za stratu syna veril, takže som im prial tú ich spoločnú pomstu a veľmi dobrí záporáci, kde sa nájde viacero výrazných postáv. Veľmi spokojný som aj po stránke akcie, možno jej tu nie je zase až tak moc a napríklad súboje pôsobia dosť neohrabane, toto nikdy nebola Schwarzeneggrova silná stránka, ale tých pár prestreliek je výborných, sú drsné, krvavé a nekompromisné a navyše aj so štýlovou hudbou. A ani automobilová naháňačka vôbec ie je zlá. Najviac sa mi páči samozrejme celé dvojité finále, vystrieľanie štrkoviska a následne mafiánskeho sídla je klasika, na toto sa dá pozerať stále, ale aj úvodná likvidácia agentov sa vydarila. A spomenúť musím aj scénu ozbrojovania, toto sa mi páčilo. Režijne je to možno až moc vážne, tu by som uvítal trochu viac odľahčenejší štýl, ten tu ponúka vlastne len samotný Schwarzenegger, ale inak mi to vyhovovalo a ako som spomínal, akcia je zvládnutá skvelo. A veľkým plusom je aj hudba. Takže vôbec ma neprekvapuje, že sa Špinavá dohoda v Schwarzeneggrovej bohatej filmografii dosť stratila, má podstatne slávnejšie filmy, ale ja ani na takéto poctivé béčka nedám dopustiť a videl som ju už veľakrát. 79% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Pôvodne sa mal film volať "Let's Make A Deal" ("Poďme uzavrieť dohodu"). (m.a.t.o.)
  • Zbraň, ktorú Kaminsky (Schwarzenegger) používa v záverečnej scéne, je Heckler & Koch HK-94, poloautomatická civilná verzia samopalu MP5. (m.a.t.o.)
  • Jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera na filmu pracoval Peter Kent. V malé roli si zahrál gangstera, kterého Mark Kaminski (Arnold Schwarzenegger) zastřelí v kamenolomu a on potom spadne na popelnice. V závěrečných titulcích je uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)

Reklama

Reklama