Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebyla úplně komedie, ale celkem utahané, pohodové drama s diabetičkou J. Roberts, matkou Sally Fieldovou a kamarádkami. Můžete si užít herecké výkony a kvalitu příběhu, který pro diabetiky pro změnu není. Je to ale film pro ženy, což berte jako varování se vším všudy. V pohodě koukatelné, nenáročné, zajímavé a s pozitivním koncem. 60% = 3/5 ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Každým razom tieto filmy, ktoré sú vraj pre ženy pre mňa osobité a príťažlivé ich švitorenie keď sú len spolu na ulici v nemocnici v kaderníctve ich vzájomná náklonnosť a úprimnosť nám chlapom niekedy hlúpo zaškrípe a ono to vlastne je prejav náklonnosti a možno aj určitý prejav lásky.Chlapi by mali byť oceľový, ale častokrát sú oceľovejšie tieto magnolie. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ocelové magnólie je film, ve kterém se na jednom místě střetává hvězdná plejáda hereček, které umí a vědí, jak svou roli zahrát. Divák má možnost sledovat životní radosti a strasti několika ženských postav, které se snad nemohou více lišit, ale přesto je spojuje přátelství a rodina. Nejvíce mě z hereckého obsazení zaujala Shirley MacLaine, která byla přesvědčivě protivná. Zkrátka moc dobře natočený a zahraný snímek ze života docela obyčejných lidí, s nimiž by se mohl leckdo z nás ztotožnit. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

O ženách, pro ženy. Na můj vkus příliš mnoho tlachání o ničem, emoce-drásající scény mě povětšinou úspěšně míjely (kromě jedné - "Nechápala jsem to. Chlapi přeci mají být z oceli, ne?"), a tak po většinu času nebylo mnoho na co koukat - s výjimkou vynikajícně cynické sousedky Shirley MacLaine. Zrežírováno s citem, ale bez originality. Myslím, že moje mamina by však dávala plnopočetné hodnocení. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc Harling vědomě či nevědomě trošku "obšlehl" Cenu za něžnost, ale připomínalo mi jí to skoro ve všem. Tak či tak se na film ale dívá docela dobře, i když je možná spíš pro ženské publikum a jako divadelní hra mohl být skutečně vynikající. Silné (opravdu SILNÉ!) ženské osazenstvo film drží ve svých rukou, takže ani nemohl dopadnout úplně špatně. PS: Uživatelka Jeanne vyzradila konec, takže si raději čtěte komentáře až po shlédnutí! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu měl poukazovat na to, že hlavní hrdinky příběhu jsou jemné jako magnólie, ale pevné jako ocel, ale toto vysvětlení ve filmu chybí. Jediný odkaz na tato dvě slova lze postřehnout, když Ouiser (Shirley MacLaine) obvinila Druma (Tom Skerritt) z toho, že jí utrhl květ z její magnólie, a pak v poznámce M'Lynn (Sally Field), že muži mají být z oceli. (Aelita)
  • Dolly Parton a Daryl Hannah speciálně pro svoji roli studovaly práci kadeřníků, aby jejich scény, kde se upravují účesy, byly skutečné a autentické. (Aelita)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry Roberta Harlinga. (Olík)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama