Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (778)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Opravdu jde o film určený pro teenagery a pouze pro pobavení, ale taky si nehraje na nic víc, což se cení, taky jsem se několikrát opravdu zasmála, což se cení ještě víc a narozdíl od třeba Prciček je film o něco méně oplzlý a některé náznaky jsou mnohdy vtipnější než v americkém bratříčkovi. Takže pokud jste (duševně) ve věku 10-cca 17, přidejte si 1-2 * a jdete si tohle pustit, jinak ruce pryč, tenhle film opravdu pro jinou věkovou skupinu není. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konecne videl Snowboarďáky a byl jsem docela mile prekvapenej. Janak totiz pochopil, ze se ve filmu nemusi jen mluvit, ale muze bejt i akcnejsi, forky muzou bejt krapet drsnejsi a i kdyz je film v podstate o nicem a nemuze se srovnavat s prcickama a podobnejma filmama, porad to muze bejt dobra sranda. Hlavni plus filmu je totiz jeho sviznost. Sice mi prislo, ze na zacatku je tu foru strasna spousta a postupne mnozstvi vtipu ubejvalo, ale nenudil jsem se. Nejzbytecnejsi tu jsou nakonec samotny jizdy na snowboardu, ktery nejsou ani vtipny, ani husty. Co se tyce hercu, tak Kotek s Madlem sou spravni looseri, ostatni herci jsou v pohode a holky jsou pekny. A bylo videt, ze ruzny hlasky rikaj s chuti. Slusna zabava. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

“"Večeře!“ – "No jo, jenom dostříkám.“ – "Umyj si potom ruce." Väčšina divákov si vydarených SNOWBOARĎÁKOV pozrie z troch dôvodov. Prvý: nahá Lucia Vondráčková. Druhý: budú sa chcieť na vlastné oči presvedčiť, ako sa dokázali Česi (ne)vyrovnať americkým tínedžerským komédiám á la PRCI, PRCI, PRCIČKY. Tretí: sex. Vezmime to heslovite a postupne: áno (je tu jedna pekná scéna so saunou a Luciou), dokázali (mama jedného z hrdinov si v úvodnej štvrťhodinke prejde peklom, s akým by mal morálne problémy i Stifler) a áno (o sex ide vážne až v prvom rade). Prekvapivo sympatické, s krásnou horskou zasneženou výpravou, fajn ústrednou pesničkou Dana Bártu a vynikajúcimi hláškami („Si povídejte s veverkami.“; „Ať si trhne rovnátkama.“; „Být váma tak s tim moc nepočítáme, jedeme je totiž VOŠUKAT.“; „Odtěd mi budete říkat pane.“) a dialógmi („Napovídala mímo fotrovi, že tady fetuju.“ – „Co je to za blbost, to ti dosvědčím, že nefetuješ!“ – „No jo, jenomže ty prí fetuješ taky.“). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

První český pokus o teenage komedii jaksi nevyšel. Režie nic moc, hudební složka se mi nechce ani probírat (stále dokola ty samé písničky... ještě k tomu oposlouchané z rádií), kamera taky za moc nestojí, herecké výkony jsou... (teda nejsou). Erotické scény toho moc neukážou (to má být teenage komedie?????), po celou dobu se zasmějete tak třikrát, čtyřikrát. Jedna hvězdička za Lucku Vondráčkovou a druhá za snahu natočit něco nového. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jiří Mádl a Vojtěch Kotek. To vám bola svojho času velice populárna herecká dvojica pubertálnych mamľasov. V roku 2004 mali premieru ako "Snowboarďáci" a o dva roky neskôr, v roku 2006, sa objavili v spoločnom filme ako "Rafťáci" a tiež aj ako rockoví podvraťáci. Vždy to bolo v kostrbatej réžii bohovsky coolového trotla Karla Janák. No či už Mádla s koKotekom štylizoval do úlohy rafťákov, podvraťákov či ako v tomto prípade nadržaných snowboarďákov, vždy sa mi to zdalo trapné, nezábavné a blbé. * ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Krátce po natáčení se chata Inka zbourala a na jejím místě vyrostl luxusní apartmánový dům. (jenik71)
  • Při scéně, kdy spolu hlavní hrdinové jedou na hory autobusem, je možné z venku vidtě, že je okolo sníh. Záběry z interiéru autobusu tomu však nenasvědčují. (Pepy)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové opravují babysense, je možné několikrát zahlédnout mikrofon štábu. (Gerron)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama