Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé jsou schopni vás podezírat i z poctivosti. Televizní adaptace satirické divadelní komedie Ivana Stodoly vypráví o nesmělém úředníkovi dobročinného spolku, který se těší na definitivu a na společný život s půvabnou kolegyní. Jenže jednoho dne se za přislíbenou protislužbu přizná k defraudaci tří tisíc korun, které si z pokladny "vypůjčil" jeho sukničkářský šéf. Když vzápětí z jeho stolku zmizí čtyřicet tisíc, je Jožko Púčik automaticky považován za zloděje a skončí ve vazbě. Muž pasivně přijímá svůj osud, neboť věří ve spravedlnost. A mimoto se dobročinné spolky začnou předhánět ve vyplácení podpor pro něj a pro jeho chudou sestru. Ovšem k dosavadním obviněním přibude i obvinění z vraždy vrátného. Jožko má co dělat, aby vyšetřující soudce uvěřil jeho tvrzení, že je poctivým člověkem. Jenže jak se ukáže, to je to nejhorší, co mohl Púčik udělat... (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Originálom pre mňa zostane film s Jozefom Kronerom, kde sa dramatické momenty zarývali pod kožu. Tu sa to nedeje, ani nemôže kvôli humornému pohľadu dvojice L+S, čo majú jednoducho v hereckej povahe. Ničotná úloha jednotlivca v spoločenskej mašinérii zostáva zachovaná, len sa trochu viac skrýva za vtipnými scénami. Lasicove hlášky sú občas veľmi trefné, a určite nepochádzajú z predlohy. Za tie hviezda navyše, inak by to bola priemerne nudná inscenácia. –––– Tak vy pri práci aj rozmýšľate! –––– Aké vzrušujúce! Sama v jednej miestnosti s vrahom. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny normalizacny TV film plny hereckych hviezd byvalej ceskoslovenskej federacie : Lasica /Tri Veterani, Srdcecny pozdrav ze zemekoule/, Satinsky /Kto je za dverami, Srdecny pozdrav ze Zemekoule/ a popripade aj pani Turzonovova /Bourlive Vino/. Skutocna normalizacna kvalita, ku ktorej sa rad vraciam. Raz za cas. 88 % ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Na tejto televíznej adaptácia príbehu Jožka Púčika je od prvého okamihu jasné, že scenár písal komik. Film je vtipmi Milana Lasicu prešpikovaný a keď je konfrontovaný s Júliusom Satinským tak sa film priam mení na ich klasické dialógy. Milan Lasica v hlavnej úlohe síce nie je Jozef Króner ale humor L+S má svoje neprekonateľné čaro. Produkcia je síce televízna ale kvalitná a herecké výkony všetkých obsadených a výborný scenár nenechávajú žiadny priestor pre hluché miesta. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Mne sa páčia obe adaptácie Stodolovej hry. Staršia, s Jozefom Kronerom v hlavnej úlohe, je vážnejšia, ide viac do hĺbky. Táto druhá je zas komediálna, plná hereckých hviezd svojej doby. Okrem skvelého Milana Lasicu je obzvlášť utešený pohľad na Martina Hubu, ktorý je na takéto role asi stvorený. ;)) ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších inscenácií. Veľmi presne a trefne pomenúva neduhy spoločnosti myslím si akejkoľvek. Veď aj po vyše tridsiatich rokoch je stále aktuálna. Z poctivého a šikovného dobráka urobí systém väzňa a následne idiota. Slovenská komediálna herecká špička tu podáva dôkaz, prečo to tak bolo. A na vrchol dávam Turzonovovú.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama