Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jennifer (Madeleine Stowe) je okouzlující dcera gangsterského bosse Angela (Anthony Quinn). Bodyguard Frankie (Sylvester Stallone) je sympatický profesionál, kterého si oblíbí každý, koho chrání. Mafiánskou idylku ale naruší nájemní vrazi, kteří nejdříve odstraní bosse Angela a poté si brousí zuby i na jeho dceru. Z Frankieho a Jennifer se stávají parťáci, kteří se rozhodnout pomstít smrt otce a milovaného bosse za každou cenu. (Intersonic)

(více)

Recenze (163)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná romanticky ladená komédia so Sylvestrom Stallonom. Má celkom dobrý príbeh o vernom bodyguardovi, ktorého zamestnávateľ, vplyvný mafiánsky boss na dôchodku je zavraždený a má sa postarať o jeho dcéru, ktorú bez jej vedomia chráni už od jej detstva a teraz jej vstúpi do života. A tak si k sebe postupne nachádzajú cestu. Spracovanie nie je zlé, ešte spočiatku ma to vôbec nezaujalo, približne prvá tretina filmu je nudná a miestami aj dosť trápna, nič tu nefunguje tak, ako má, ale keď už bodyguard vstúpi do života mafiánovej dcéry, tak sa to výrazne vylepší, samozrejme ani potom film nepôsobí výnimočne, ale je to príjemný nadpriemer, všetko začne fungovať na slušnej úrovni, dej začne byť zaujímavý, s niekoľkými zaujímavými prvkami a situáciami, už sa na to dobre pozerá až do konca. Čo sa týka akcie, tak prakticky ani nestojí za pozornosť, je jej tu úplné minimum, padne tu pár výstrelov a pár maličkostí, inak nič, ale na to film aj tak nestojí, dôležitejší je tu humor, ktorý ako som spomínal je spočiatku pomerne trápny, ale potom je to už lepšie, síce nejaká skutočne vtipná scéna je tu asi len jedna, ale celkovo pôsobí príjemne, som s ním spokojný. Herecké obsadenie je výborné, Sylvester Stallone síce nie práve v najakčnejšej úlohe, ale je tu ten správny sympaťák, ktorému sa nedá nefandiť, Madeleine Stowe, ktorá je najprv neznesiteľná, ale potom si získala moje sympatie, v menšej úlohe poteší aj Anthony Quinn a zaujme aj pár vedľajších postáv. Réžia a technická stránka pôsobia dobrým dojmom a zaujala ma aj zaujímavá hudba. Škoda tej prvej polhodiny, ale inak som spokojný, príjemný film. 58% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Taká menej typická Stallonovka, ktorá ma ale bavila. Príbeh o mafiánoch, drsný Sly (aj keď bohužiaľ bez Rímskeho), pekná Madeline Stowe a k tomu fajn humor na odľahčenie a príbeh, ktorý je stále zaujímavý až do konca. Nič prevratné, ale je to jeden s tých filmov, kde si vás Stallone získa zo svojou charizmou. 65% - 3* ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obdobie, kedy Sly klesal do nízkych vôd bolo síce krátke, ale na tých pár filmoch z tohoto obdobia je to poznať. Pri Angelovi zamrzí okrem slabého scenára aj spracovania všeobecne najviac to, že soundtrack robil kedysi fantastický Bill Conti, ale tu mu to tiež nevyšlo. Nevadí, beriem to ako jeden z medzníkov v Slyovej kariére. Raz si hore, raz si dolu, potom zasa hore atď. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Je tenhle film romantickou mafiánskou milostnou krimi komedií s dramatickou zápletkou? Nebo je to parodie na všechny výše jmenované žánry? No, tenhle poněkud nevyrovnaný filmařský počin se zmateným scénářem je hlavně plný nadžánrových multiklišé, že se ani nestačíte těm ojediněle povedeným komediálním prvkům moc smát. Akce pak je v něm prakticky >0< ... A (stále) překrásná M.S. přehrává až běda, snad aby se zavděčila všem těm televideoidním troubům, navyklým na své blbé nekonečné emoce (nejlépe tak asi s mladými českými >herečkami< ;-), sledované po poledni při vaření či úklidu domácnosti... Beze ctnosti :-( . . . A tak jediné, proč má tenhle filmek smysl, je poslední role velikána filmového umění Anthonyho Quinna v postavě mafiánského bosse Angela, který však je někdy v první čtvrtině v rámci zapletené zápletky briskně odstraněn... Snad dvě a půl hvězdičky za film jako takový, ale za tradičně nejapného S.S. a opravdu mimořádně a nepochopitelně zde protivnou M.S. zaokrouhleno dolů. Nemilosrdně, ve jménu všeho dobrého filmu... ;-) - - - P.S. Proč debilní český distributor (Intersonic) naservíroval nám film místo původního formátu 2.35:1 v ořezu 4:3 ví snad jen nějaký firemní ignorantský lulan, který to způsobil. Koupeno spolu s jakýmsi nejmenovaným magazínem za 98,00 Kč - jen pro věčnou paměť Anthonyho Quinna! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slabej a lehce předvídatelnej příběh, ovšem zábavný to občas je a Sly se nijak neztrapňuje, bohužel ty svoje akční schopnosti nemá moc prostor využít, což je škoda, přece jenom na nějaký herecký role nemá, tady je to ale celkem vyvážený a o hraní se ani nesnaží a vtipnej je tak akorát a nějakou tu hlášku taky utrousí, ale ten naprosto děsnej a někdy skoro až trapnej příběh tim nenapraví ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama