Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Masakrózní béčkový kousek z fiktivní budoucnosti USA, kde se pořádá řádně krvavý transkontinentální závod, ve kterém nejde jen o pořadí, ale i o sbírání bonusových bodů za přejeté lidi. Tak tento nápad je sám o sobě již za plný počet hvězd, ovšem zpracování místy pokulhává. Snímek obsahuje chutné akční i krvavé scény na celkem vysoké úrovni, ale bohužel se mezitím dočkáme i dost "užvaněných" scén , které dílko dost podrážejí. Na druhou stranu postavy závodníků jsou sympatické a dočkáme se i pořádně černého humoru. Navíc jednoho ze závodníků si vystřihl i Sly Stallone a to pekelně dobře. Mě se líbilo na čtyři hvězdy. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť, ktorej zmysel pre dôstojnosť každého človeka je takmer nulový, sa rúti do záhuby... Záchrana? Opäť si začať vážiť tajomstvo života... Otázne je zobrazenie mravnej rozpustilosti vo filme. Je síce pravda, že kto berie naľahko dar sexuality, stráca aj úctu k životu (veď tieto dary, ktoré človek má, navzájom veľmi úzko súvisia), no tento súvis sa však z filmu takmer nedá vyčítať, čo je veľká škoda. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

pekelně úchylná zvrhlost, kterou jsem chtěl po deseti minutách fakt vypnout... ale pak se ve mně přehodila nějaká výhybka a začínal jsem tomu zvolna přicházet na chuť... no, co si budem povídat, hlavně díky stylovému (ne)oblečení frankensteinovy navigátorky... ;) takže s přihlédnutím k tomu, že záměrem zřejmě nebylo natočit film kvalitní, ale film pro pobavení, dávám nakonec 40%. ()

Tyler:D 

všechny recenze uživatele

Taký bláznivý film sa len tak nevidí. Ani by som nepovedal, že v sedemdesiatych rokoch také niečo dovolili natočiť. Ale musím sa priznať, že som sa občas (hlavne zo začiatku - vysvetľovanie bodovania, deň eutanázie) celkom dobre bavil a dopozeral som to do konca, aj keď som to pôvodne nemal v pláne. Ku koncu som sa už ale musel dosť premáhať, našťastie má film len rozumných 79 minút. Ale toho čierneho humoru a chodcov tam mohlo byť ešte viac. Takýto film sa ťažko hodnotí, dávam 50%. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Docela fajn nekorektní zábava, která uteče jako voda a člověk se i párkrát zasměje, ale rozhodně se z toho dalo vytěžit daleko víc. Ústřední dvojice je sice důležitá pro příběh, ale třeba náckové nebo nařvanec Sylvester a jeho blbá blondýna tvoří daleko vtipnější závodní páry, jejichž potenciál by se dal na větším prostoru lépe využít. Ještěže jsem se díky tomuhle filmu dozvěděla, že za všechnou můžou Francouzi, takže to mám aspoň na koho svést :) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Automobily z filmu byly po skončení natáčení prodány za mnohem více, než stála jejich výroba. (Caelos)
  • Film se odehrává v roce 2000. Režisér filmu Paul Bartel zemřel v roce 2000. (Fenk)

Související novinky

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama